Ivoclar Vivadent
Benelux

Search

IPS e.max Ceram

magnifying glass

IPS e.max Ceram is een veelzijdig materiaal voor keramiek opbouw, voor lithiumdisilicaat en zirkoniumoxide.

Fluorapatiet glaskeramiek is geschikt voor de keramiek opbouw op onderstructuren van IPS e.max lithiumdisilicaat (LS2) en zirkoniumoxide (ZrO2), zoals bijvoorbeeld IPS e.max ZirCAD Zenostar van Wieland Dental. Het biedt betrouwbare resultaten, ongeacht of een standaard opbouwtechniek of een veeleisende ‘’high-end’’ opbouwtechniek met levendige dynamische lichteffecten is vereist.

De intuïtieve modelleringseigenschappen en goede stabiliteit van IPS e.max Ceram inspireren de gebruikers ervan al jaren. Bovendien, hebben de materialen zeer goede bakeigenschappen met een laag krimpniveau. De materialen hebben een grote kleurstabiliteit, zelfs na meerdere baksessies hebben een compact oppervlak, en voldoen daarmee aan alle verwachtingen van een modern keramiek.

De klassieke dentine en incisale materialen zijn beschikbaar in A-D, Chromoscoop en Bleach kleuren. Voor meer helderheid, gebruikt men IPS e.max Ceram Power Dentin en Power Incisal materialen in A-D en Bleach kleuren.

Expressieve en veelzijdige karakteriseringen kunnen nu worden toegevoegd aan deze restauraties met het nieuwe universele ‘’staining’’ systeem IPS Ivocolor, de Essence materialen, kleurenpasta’s en glazuur.

Indicaties

  • keramiek opbouw op onderstructuren vervaardigd met IPS e.max lithiumdisilicaat en zirconiumoxide (bijvoorbeeld IPS e.max ZirCAD, Zenostar)
  • Vervaardiging van opgebakken facings
  • Reproductie van natuurlijk ogende weke delen met Gingiva