Ivoclar Vivadent
Benelux

Search
magnifying glass

IPS e.max ZirCAD

IPS e.max ZirCAD is het innovatieve en veelzijdige zirkoniumoxide1.

IPS e.max ZirCAD is de materiaalkeuze voor casussen waarbij hoge mechanische stabiliteit, dunne wanddikte bij restauraties en natuurlijke esthetiek van essentieel belang zijn. Deze aspecten zorgen ervoor dat de IPS e.max zirkoniumoxide-portefeuille nieuwe standaarden stelt. Restauraties met aanzienlijk gereduceerde wanddikten kunnen worden gecreëerd, aangezien het materiaal zowel hoge sterkte biedt, variërend van 850 tot 1.200 MPa1 en hoge breukweerstand. Een afweging in translucentie is niet nodig.

Een precies afgestelde balans tussen dunne/lage wanddikte en optimale translucentie maakt de vervaardiging van restauraties en behoud van de tandstructuur mogelijk en geeft een natuurlijke uitstraling.

IPS e.max ZirCAD MT Multi
IPS e.max ZirCAD MT Multi is ontworpen voor het anterior en posterior gebied. Een geoptimaliseerd grondstofmengsel levert het materiaal met verbeterde mechanische eigenschappen (850 MPa1). De progressie van kleurentinten en translucentie maximaliseert het uiterlijk van monolithische kronen en bruggen, zonder dat karakterisering nodig is en optimaliseert de efficiëntie in het laboratorium. Het reproduceren van de tandenkleuren wordt vergemakkelijkt door de polychromatische discs in A-D-tinten.

Indicaties

• Monolithische kronen
• Monolithische driedelige bruggen
• Implantaat-gedragen suprastructuren

IPS e.max ZirCAD MT
IPS e.max ZirCAD MT is de ''creatieve'' in de portefeuille.
Het materiaal combineert geluid mechanische stabiliteit (850 MPa1) met indrukwekkende esthetische eigenschappen als gevolg van een geoptimaliseerd grondstofmengsel.
Het leent zichzelf voor verschillende verwerkingsopties en biedt een hoge mate van flexibiliteit. Het A-D-kleurensysteem zorgt voor een efficiënte vervaardiging van esthetische monolithische of gelaagde restauraties. De A-D Coloring en Effect Coloring Liquids zijn ontworpen voor maximale individuele aanpassingen voorafgaand aan het sinteren.

Indicaties
• Kronen
• Drie-delige bruggen
• Implantaat-gedragen suprastructuren

IPS e.max ZirCAD LT
IPS e.max ZirCAD LT is de ''allrounder'' in de portefeuille. '

Het materiaal combineert hoge mechanische stabiliteit (1.200 MPa1) met aangename esthetiek. Deze eigenschappen maken IPS e.max ZirCAD LT geschikt voor de vervaardiginge van minimaal invasieve single-tooth restauraties en stabiele multi-unit onderstructuren. Implantaat-gedragen suprastructuren. Restauraties kunnen worden vervaardigd met behulp van een verscheidenheid aan technieken: monolithische methode, infiltratie, partiële of complete veneertechniek.

Indicaties
• Monolithische kronen
• Monolithische bruggen met drie of meer eenheden
• Implant-gedragen suprastructuren
• Onderstructuren met drie of meer eenheden
• Onderstructuren met kronen

IPS e.max ZirCAD MO
IPS e.max die zircad MO is ontwikkeld voor toepassing in de klassieke veneertechniek. Zelfs verkleurde preparaten en metalen kunnen effectief worden bedekt als gevolg van de verhoogde opaciteit van het materiaal. Het maakt de vervaardiging mogelijk van op maat gemaakte individuele en zeer esthetische restauraties.

Indicaties
• Onderstructuren met kronen
• Onderstructuren met drie of meer eenheden
• Implant-gedragen suprastructuren

De innovatieve en moderne PrograMill-freesmachines voor de droge en natte verwerking, zijn volledig afgestemd op het brede scala aan IPS e.max materialen. Met de 5-assige machines worden IPS e.max ZirCAD en IPS e.max CAD restauraties vervaardigd, die worden gekenmerkt door precisie, nauwkeurigheid van pasvorm en efficiëntie als gevolg van opgeslagen materiaalgegevens op deze machines in combinatie met de materiaal-geoptimaliseerde freesstrategieën.

Programat S1 1600 is een lichtgewicht, compacte sinteroven, die een sinterprogramma met zeer hoge snelheid biedt. Alle IPS e.max ZirCAD restauraties, gefreesd in de loop van de dag, kunnen 's nachts gesinterd worden in de Programat S1 1600 met een nachtprogramma. En als af en toe een restauratie snel moet worden vervaardigd, dan is een speedsintering programma beschikbaar. 

Voordelen
• hoge sterkte en breukweerstand - geschikt voor voor dunne wanddikte – voor minimaal invasieve preparaties - dan ervóór
• natuurlijke esthetiek als gevolg van een perfect afgestemd kleuren en translucentiessysteem
• geoptimaliseerd grondstofmengsel om stress-draagvermogen te verhogen van IPS e.max ZirCAD MT Multi en IPS e.max ZirCAD MT
• individuele vrijheid als gevolg van de veelzijdige verwerkingsopties 

Voor meer uitgebreide informatie ga naar: http://www.ivoclarvivadent.com/zircad/en/

1 Biaxiale buigsterkte, R&D Ivoclar Vivadent, Schaan, Liechtenstein