NL 

10 jaar evolutie van composieten

Tetric EvoCeram: meer dan 100 miljoen restauraties getuigen van een groot succes.

Tetric EvoCeram werd 10 jaar geleden geïntroduceerd als een universeel anterior en posterior composiet. Sindsdien zijn er meer dan 100 miljoen restauraties succesvol geplaatst  met Tetric Evo producten over de hele wereld. Klinische langetermijnonderzoeken en data onderstrepen dit enorme succes. Reden genoeg voor Ivoclar Vivadent om dit 10 jarig jubileum te vieren.

Sinds de introductie in 2004, heeft Tetric EvoCeram geschiedenis geschreven. Tot op heden  wordt het universele composiet en opeenvolgende varianten in meer dan 100 miljoen restauraties gebruikt over de hele wereld. Het succes van het product is gedocumenteerd en bevat een indrukwekkende hoeveelheid data.

Toongevend in ontwikkeling en innovatie
Destijds werd Tetric EvoCeram geïntroduceerd als de opvolger van Tetric Ceram, een composiet met een gemiddelde-viscositeit. Door constant bezig te zijn met productontwikkeling en het aanbrengen van verbeteringen heeft Ivoclar Vivadent in 2007 de vloeibare variant Tetric EvoFlow geïntroduceerd, gevolgd door Tetric EvoCeram Bulk Fill in 2011. De gepatenteerde lichtinitiator Ivocerin is bij dit modelleerbare posterior composiet doorslaggevend. Ivocerin is aanzienlijk reactiever dan conventionele initiatoren, waardoor grote laagjes van wel 4 mm dik op een efficiënte manier gepolymeriseerd kunnen worden.

Gerenommeerd succes
Tetric EvoCeram is voor het tweede opeenvolgende jaar -  in 2013 en 2014 - door het prestigieuze testinstituut ‘’The Dental Advisor’’ geselecteerd als ‘Top Long Term Performer Composite’.  Na 8-jaar studieonderzoek, uitgevoerd door Dental Advisor, heeft Tetric EvoCeram de hoogste beoordeling gekregen van 5 sterren.

Tetric EvoCeram Bulk Fill is ook al 2 keer achtereenvolgend bekroond met de ‘’gouden medaille’’ als ‘’Top Bulk Fill Composite’’. In een interne 10-jaar studieonderzoek, is het uitvalpercentage van Tetric EvoCeram nul procent, in een externe 10-jaar studieonderzoek was het uitvalpercentage 1,9 procent en in een extern 8-jaar studieonderzoek was het uitvalpercentage 0,5 procent. Als we deze resultaten in een goed perspectief zetten, wijzen klinische studies uit dat het gemiddelde uitvalpercentage van composiet restauraties laag is namelijk 2,2 procent is.

'De naam Tetric staat voor voortdurende evolutie,’’ zegt Dr. Laurent Schenck, Marketing Director Clinical, bij Ivoclar Vivadent. “Om deze reden houden wij ons constant bezig met productontwikkeling. Het doorslaande succes is onze motivatie. Tetric Evo maakt een  blijvende indruk op gebruikers en gaat door op de ingeslagen weg tot succes.

Jubileum campagne
Ivoclar Vivadent viert dit jubileum met een campagne. Onder de titel ""Celebrating 10 Years of Tetric Evolution’’ viert het bedrijf de verjaardag van deze succesvolle productlijn en voortdurende ontwikkelingen. Er zijn speciale aanbiedingen voor klanten van oktober 2014 – tot maart 2015. Daarnaast wordt er op korte termijn een wetenschappelijk rapport en een casebook met succesverhalen gepubliceerd.

Over Ivoclar Vivadent
Ivoclar Vivadent, met hoofdkantoor in Liechtenstein, is een toonaangevende internationale fabrikant en leverancier van innovatieve materiaal systemen voor hoogwaardige tandheelkundige applicaties. Het bedrijfssucces is gebaseerd op een uitgebreide portfolio van (dentale) producten en systemen, sterke research & development en een duidelijke focus op het gebied van training en educatie. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in 24 landen en meer dan 3.000 werknemers wereldwijd. Meer informatie over Ivoclar Vivadent vindt u op de website: www.ivoclarvivadent.com.

Tetric® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.