NL 

Bluephase

magnifying glassmagnifying glass

Twee nieuwe producten voor nauwkeurig en ecomisch gebruik

Ivoclar Vivadent lanceert de dentale radiometer Bluephase Meter II en polymerisatie lamp Bluephase Style M8

 

Om tandheelkundige materialen volledig te kunnen polymeriseren, moet de intensiteit van het toegepaste polymerisatie licht regelmatig worden gecontroleerd. De tandheelkundige radiometer Bluephase Meter II biedt een eenvoudige en tegelijkertijd een zeer precieze oplossing .

Conventionele radiometers bieden vaak alleen een beperkte controle van de lichtintensiteit van een polymerisatie apparaat. Dit vanwege diverse technische beperkingen, zoals de strikt gedefinieerde diameter van de lichtmeetcel. In de regel worden alleen gemiddelde waarden gemeten bij elk type apparaat (halogeen, plasma, LED etc.). Dankzij dit feit kunnen gebruikelijke radiometers alleen gebruikt worden voor relatieve lichtmeting of voor het controleren van de consistentie van de lichtintensiteit.

Bluephase Meter II: Universeel gebruik

Bluephase Meter II definieert als enige radiometer de precieze lichtintensiteit van de polymerisatie apparaat, ongeacht het ontwerp. Met Bluephase Meter II, kan de lichtintensiteit van Bluephase Style regelmatig worden gecontroleerd alsook de betrouwbaarheid. In vergelijking met de gouden standaard, de Ulbricht sphere, is de afwijking in de meting slechts +/- 10 procent. Indien de radiometer constant wordt toegepast tijdens dagelijkse behandelingen in de praktijk, zal het succes van directe en indirecte restauraties langdurig worden verbeterd.

Bluephase Style M8: LED voor economisch gebruik

Voor de polymerisatie van bepaalde tandheelkundige materialen, bijvoorbeeld fissuurafsluitingen, is een lagere lichtintensiteit nodig, dan voor de polymerisatie van composieten. Zolang deze tandheelkundige materialen volledig worden uitgehard binnen een golflengte van 430 en 490 nm, kan een polymerisatie apparaat van de tweede generatie, zoals de LED Bluephase Style M8 met een lichtintensiteit van 800 mW / cm2 worden gebruikt. De opvolger van de op het netstroom aangesloten Bluephase C8 is een aanvulling op het productportfolio rond de Bluephase Style en onderscheidt zich met een overtuigende prijs-prestatie verhouding.

Bluephase® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.