NL 

IPS e.max Ceram

magnifying glass

IPS e.max Ceram: nu geschikt voor translucente onderstructuren

Ivoclar Vivadent introduceert nieuwe, gekleurde dentine-en incisale materialen.

De nieuw ontwikkelde dentinematerialen en incisale materialen uit de reeks IPS e.max Ceram geven translucente onderstructuren het gewenste helderheidsniveau.

In de begintijd van de volledige keramiek waren lithiumdisilicaat- en zirkoniumoxidekeramiek alleen verkrijgbaar in een uitvoering met een hoge opaciteit. De opake onderstructuren, die met deze materialen ontstaan, reflecteren licht zeer sterk en vergroten daarmee de helderheid van de afgeronde restauraties. De klassieke dentine- en incisale materialen van IPS e.max Ceram zijn op deze sterke opaciteit afgestemd, voor een optimale match met de A-D-kleurenwaaier.

Translucente onderstructuren reflecteren licht minder goed dan opake onderstructuren. Ivoclar Vivadent heeft de nieuwe materialen ‘Power Dentin’ en ‘Power Incisal’ ontwikkeld om deze daling in lichtreflectie bij translucente onderstructuren te kunnen compenseren. Deze speciaal getinte materialen zijn vooral geschikt voor casussen waarvoor juist een verhoogde helderheid nodig is. De gewenste helderheid kan hierbij worden behaald zonder aanpassing van het gebruikelijke laagopbouwschema.. Door de levendige lichtbrekingseffecten van deze materialen zijn indrukwekkende esthetische resultaten mogelijk.

Nieuwe gingivakleuren

Naast de nieuwe dentine- en incisale materialen, heeft Ivoclar Vivadent ook de reeks gingivakleuren aangepast, door toevoeging van de nieuwe laagopbouwmaterialen IPS e.max Ceram Gingiva BG 34 en IPS e.max Ceram Intensive Gingiva IG 5. Deze kleurtinten maken het palet aan materialen binnen de Gingiva Solutions-reeks compleet.

Tien jaar succes

IPS e.max Ceram is de toonaangevende laagopbouwkeramiek voor lithiumdisilicaat en zirkoniumoxide, waarmee al 10 jaar aan klinische ervaring is opgebouwd. Het materiaal heeft een optimaal afgestemde thermische uitzettingscoëfficiënt en is daarmee geschikt voor de veneerafwerking van onderstructuren van zowel lithiumdisilicaatglaskeramiek, zoals IPS e.max, en zirkoniumoxide, zoals Zenostar van Wieland. Door het consistente laagopbouwschema kunnen gebruikers binnen een mum van tijd een harmonieuze kleuraanpassing tot stand brengen. Dit vergroot de efficiëntie in het laboratorium. De materialen behouden hun kleur zelfs als ze meerdere keren worden gebakken, vertonen een compacte oppervlaktestructuur en geven uitstekende bakresultaten. Ze voldoen daarmee aan alle vereisten die aan moderne volledig keramische materialen worden gesteld.

IPS e.max® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.
Zenostar® is een geregistreerd handelsmerk van Wieland Dental + Technik GmbH.