NL 

IPS e.max Press MT

magnifying glass

Nieuw helderheidsniveau voor geperste restauraties

Introductie IPS e.max Press MT: een nieuwe lithium keramische rohling voor de  perstechniek

Ivoclar Vivadent breidt de reeks persrohlingen uit met een nieuw translucentie niveau. De nieuwe IPS e.max Press MT zijn monochromatische rohlingen uit de medium translucentie serie. Ze bestaan uit het effectief beproefde materiaal lithiumdisilicaatglaskeramiek en verzekeren langdurig klinisch succes en flexibiliteit gedurende cementatie.

De nieuwe monochromatische lithium disilicate (LS2) rohlingen behoren tot de medium translucente (MT) reeks en dichten het gat tussen de bewezen HT en LT rohlingen. De MT rohlingen zijn bedoeld voor restauraties, die een beduidend hoger helderheidsniveau nodig hebben dan HT restauraties. Gezien hun gereduceerde chroma, bieden deze rohlingen ruimte voor creativiteit om het cervicale gebied van restauraties te individualiseren en een natuurgetrouwe overgang tussen dentine en glazuur te bewerkstelligen. De rohlingen zijn beschikbaar in twee maten in geselecteerde Bleach BL en A-D tinten. Ze zijn geschikt voor het maken van restauraties met behulp van de staining of cut-back techniek en worden aanbevolen voor de volgende toepassingen: 

  • occlusale veneers (table tops)
  • dunne veneers en veneers
  • gedeeltelijke kronen en kronen
  • driedelige bruggen (tot aan de 2e premolaar als laatste pijler)

Gebruikers profiteren van hoogwaardig sterk materiaal (400 Mpa) dat langdurig succes verzekerd en veroorloven zich de mogelijkheid om een conventionele cementeringstechniek te gebruiken, die toegepast kan worden bij IPS e.max Press restauraties, afhankelijk van de indicatie. Gezien het natuurlijke niveau van helderheid, staat het materiaal toe, dat minder translucente gebieden in de tand natuurgetrouw worden gereproduceerd en kunnen de restauraties optimaal in het bestaande natuurlijke dentine integreren.

De nieuwe IPS e.max Press MT rohlingen vervangen de bestaande IPS e.max Press Impluse Value rohlingen. Deze wijziging heeft geen invloed op de IPS e.max Press Impulse Opal rohlingen en blijven onderdeel van de reeks.

IPS e.max® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.

Over Ivoclar Vivadent
Ivoclar Vivadent, met hoofdkantoor in Schaan, Liechtenstein, is een toonaangevende internationale fabrikant en leverancier van innovatieve materiaal systemen voor hoogwaardige tandheelkundige applicaties. Het bedrijfssucces is gebaseerd op een uitgebreide portfolio van (dentale) producten en systemen, R&D en een duidelijke focus op het gebied van training en educatie. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in 24 landen en meer dan 3.000 werknemers wereldwijd. Meer informatie over Ivoclar Vivadent vindt u op de website: www.ivoclarvivadent.com.

Bijlage: (IPS e.max Press MT.jpg)
Fig.: IPS e.max Press MT: de nieuwe rohling voor de perstechniek.