NL 

Monobond Etch & Prime

magnifying glass

Monobond Etch & Prime: Etsen en silaniseren in één simpele stap

‘s Werelds eerste zelf etsende glaskeramische primer verkort de voorbehandeling van dentale restauraties.

Juiste conditionering van het restauratieve hechtingsoppervlak is een cruciaal onderdeel van het adhesieve cementeringsproces. Normaal gesproken worden glaskeramische restauraties geconditioneerd door het etsen van het contactoppervlak met hydrofluoridezuur en het vervolgens aanbrengen van een silaan verbindingsmiddel.

Etsen met hydrofluoridezuur is echter impopulair vanwege het toxische karakter. Monobond Etch & Prime is een ééncomponent keramische primer, waarmee men glaskeramische oppervlakken in één simpele stap kan etsen en silaniseren. Door de innovatieve mix van een nieuwe keramische conditioner en een silaan verbindingsmiddel in één vloeistof, is er maar één product nodig om het glaskeramiek te conditioneren. Deze effectieve combinatie verkort de voorbehandeling van glaskeramische restauraties significant in verhouding tot conventionele methoden. Het maakt het proces makkelijker werkbaar en verkleint het risico op fouten. Desalniettemin genereert de nieuwe primer een sterke en duurzame hechting.

Optimale match
Monobond Etch en Prime vormt samen met Adhese Universal, Variolink Esthetic en IPS e.max een onverslaanbaar team in het fabriceren van keramische restauraties. De producten van Ivoclar Vivadent zijn optimaal gecoördineerd en zorgen voor een succesvolle verwerking en applicatie.

Monobond® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.

Over Ivoclar Vivadent
Ivoclar Vivadent, met hoofdkantoor in Schaan, Liechtenstein, is een toonaangevende internationale fabrikant en leverancier van innovatieve materiaal systemen voor hoogwaardige tandheelkundige applicaties. Het bedrijfssucces is gebaseerd op een uitgebreide portfolio van (dentale) producten en systemen, R&D en een duidelijke focus op het gebied van training en educatie. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in 24 landen en meer dan 3.000 werknemers wereldwijd. Meer informatie over Ivoclar Vivadent vindt u op de website: www.ivoclarvivadent.com.

Bijlage:(Monobond Etch & Prime.jpg)
Fig.: Monobond Etch & Prime etsen en silaniseren van restauraties in één simple stap