NL 

Programat S1 1600

magnifying glass

Programat S1 1600: restauraties nog sneller sinteren bij temperaturen tot 1600°C

De nieuwe sinteroven van Ivoclar Vivadent produceert binnen 75 minuten onderstructuren voor zirkoniumoxidekronen

Bij conventionele sinterovens duurt het sinterproces doorgaans vijf tot acht uur. De nieuwe Programat S1 1600 werkt sneller en efficiënter: hij kan een onderstructuur voor een IPS e.max ZirCAD- of Zenostar MO-kroon binnen 75 minuten sinteren. Dit is mogelijk door een sintertemperatuur tot 1600°C.

De grotere efficiëntie, die door deze aanzienlijk kortere cyclusduur mogelijk is, loont zeer. Het is nu mogelijk om kronen en bruggen met een onderstructuur van zirkoniumoxide (ZrO2) binnen één werkdag te vervaardigen, inclusief de veneer. De tijdsbesparing heeft bovendien een positief effect op de energiekosten: vergeleken met een conventionele sinteroven kan het energieverbruik met behulp van een Programat S1 1600 met bijna tweederde worden verminderd.

Comfortabel en gemakkelijk te bedienen

De nieuwe sinteroven is zo ontworpen dat hij comfortabel en gemakkelijk in het gebruik is. Het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel heeft een duidelijk ingedeeld grafisch display, waarop alle relevante informatie optimaal wordt weergegeven. De oven laat zich zonder moeite bedienen en programmeren met het beproefde folietoetsenbord. Met behulp van de Optical Status Display-functie kan de gebruiker aan de hand van verschillende kleuren de actuele bedrijfstoestand aflezen. De ovenkap gaat naar boven toe open. Hierbij komt zoveel ruimte vrij dat de sinterkamer gemakkelijk kan worden gevuld. Andere voordelen van de oven zijn de compacte omvang en het lage gewicht. Terwijl conventionele sinterovens soms wel 100 kg wegen, heeft de Programat S1 1600 een bescheiden gewicht van slechts 27 kg.

Focus op het systeemconcept

De beste resultaten worden behaald als de gebruikte apparatuur en materialen optimaal op elkaar zijn afgestemd. Deze benadering is ook gekozen bij het ontwikkelen van deze nieuwe sinteroven. Gebruikers kunnen volledig op deze oven vertrouwen. Zij profiteren van de uitstekende pasvorm die tijdens het sinterproces ontstaat en die snel en efficiënt wordt behaald.

Programat® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.