NL 

Tetric EvoFlow Bulk Fill

magnifying glass

Levensechte esthetiek in het posterior gebied – middels een efficiënte procedure

Vloeibaar bulk-fill composiet als aanvulling op aan Tetric EvoCeram Bulk FIll

Het universele composiet, Tetric EvoCeram, heeft zich de al jaren klinisch bewezen. Voortdurende ontwikkelingen dragen bij aan een nieuwe innovatieve lancering op de markt; Tetric EvoFlow Bulk Fill.

Het nieuwe vloeibare composiet is een ideale aanvulling op het modelleerbare Tetric EvoCeram Bulk Fill. In essentie, is Tetric EvoFlow Bulk Fill, gebaseerd op de chemie van haar modelleerbare broer. Het nieuwe vloeibare composiet wordt toegepast als een bulk-fill basis in klasse I en klasse II restauraties. Net zoals Tetric EvoCeram Bulk Fill kunnen laagjes van 4 mm materiaaldikte in korte tijd worden uitgehard. Uitstekende randaansluiting en zelf-egaliserende consistentie zijn additionele voordelen van het volume vervangende materiaal. De technologie, die gebruikt wordt in Tetric EvoCeram Bulk Fill, zoals de licht initiator Ivocerin, de gepatenteerde krimpspanningsontlaster en het gepatenteerde licht gevoeligheidsfilter zijn ook geïntegreerd in Tetric EvoFLow Bulk Fill. Door deze zgn. “shrinkage stress reliever” is krimpspanning bij Tetric EvoFlow Bulk Fill lager of vergelijkbaar met de krimpspanning van conventionele vloeibare composieten. Hetzelfde geldt voor de volumekrimpspanning.. Het lichtgevoeligheidsfilter zorgt voor langere (ver)werkingsduur onder licht van een operatie lamp


Ivocerin lichtinitiator en Aessencio technologie
De bepalende kracht van het nieuwe vloeibare composiet is te danken aan de Aessencio technologie, een ontwikkeling eigendom van Ivoclar Vivadent. In combinatie met de gepatenteerde Ivocerin lichtinitiator, zorgt deze technologie ervoor dat er composiet laagjes van wel 4 mm dikte kunnen worden uitgehard. Tegelijkertijd, kan een licht op dentine lijkende translucentie worden behouden, die o.a. tandenverkleuring effectief kan maskeren.  Het resultaat is een bijzonder natuurgetrouwe esthetische restauratie. Tetric EvoFLow Bulk Fill is dus een ideale aanvulling op Tetric EvoCeram Bulk Fill, die een glazuurachtige translucentie laat zien. Beiden composieten zijn beschikbaar in de kleuren IVA, IVB en IVW. Tetric EvoFlow Bulk Fill restauraties worden vaak bedekt met een laag van, bij voorbeeld Tetric EvoCeram Bulk Fill, composiet. In de restauraties van melktanden, is dit laatste composiet laagje (capping) niet noodzakelijk.

Beide producten geven een ideale mix van esthetiek en efficiëntie. Gemiddeld bespaart een tandarts 47% tijd, als zij de bulk-filling techniek gebruiken, terwijl tegelijkertijd vergelijkbare esthetiek wordt bereikt.

10 jaar evolutie van composieten
De succesvolle prestatie van de Tetric Evo productlijn is algemeen erkend. Recentelijk, heeft het bedrijf dit succes en de continue verdere ontwikkeling ervan gevierd met een jubileum. Een klinisch rapport en een casebook zijn beschikbaar met de meest succesvolle casussen.

Over Ivoclar Vivadent
Ivoclar Vivadent, met hoofdkantoor in Schaan, Liechtenstein, is een toonaangevende internationale fabrikant en leverancier van innovatieve materiaal systemen voor hoogwaardige tandheelkundige producten. Het bedrijfssucces is gebaseerd op een uitgebreide portfolio van (dentale) producten en systemen, R&D en een duidelijke focus op het gebied van training en educatie. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in 24 landen en meer dan 3.000 werknemers wereldwijd. Meer informatie over Ivoclar Vivadent vindt u op de website: www.ivoclarvivadent.com.

Tetric®, Ivocerin® en Aessencio® zijn geregistreerde handelsmerken van Ivoclar Vivadent AG.
*Vergeleken met Tetric EvoFlow en Tetric EvoCeram. Data beschikbaar op verzoek..


Bijlage: (Tetric EvoFlow Bulk Fill.jpg)
Fig.: New: Tetric EvoFlow Bulk Fill