NL 

Bluephase Style 20i

magnifying glass

Krachtige LED voor elk gebruik

Bluephase Style 20i: Ivoclar Vivadent introduceert een nieuwe polymerisatielamp

Bluephase Style 20i is een draadloze, hoogperformante uithardingslamp, die een maximale lichtsterkte combineert met zeer korte uithardingstijden. Dankzij de Polywave-technologie van de derde en meest recente LED-generatie kan de krachtige nieuwe uithardingslamp alle lichtuithardende tandheelkundige materialen in een golflengtegebied van 385 tot 515 nm snel en zonder beperkingen polymeriseren.

De hoge lichtintensiteit (tot 2 000 mW/cm2) in de Turbo mode is vooral handig voor de polymerisatie van indirecte restauraties. De lamp maakt korte uithardingstijden mogelijk vanaf slechts 5 seconden en ondersteunt tijdbesparende en efficiënte dagelijkse werkprocedures.

Met name geschikt voor indirecte restauraties

Afhankelijk van de materiaaldikte, kleurtint en opaciteit van een indirecte restauratie kan de hoeveelheid licht, die het bevestigingscomposiet bereikt, aanzienlijk worden verminderd. Hierbij vormt de hoge lichtintensiteit van de Bluephase Style 20i een doorslaggevend voordeel. De lamp verzekert dat genoeg energie de kroon of inlay penetreert, zelfs bij volledig keramische restauraties van hoge kwaliteit (bv. IPS e.max of IPS Empress). Zo wordt een gepaste en betrouwbare uitharding van het licht- of duaaluithardende composiet bereikt. Om elke situatie de baas te kunnen, biedt de uithardingslamp een keuze uit vier aanpasbare belichtingstijden en twee uithardingsprogramma's: High Power (1 200 mW/cm2) en Turbo (2 000 mW/cm2). De opties kunnen met slechts één hand geselecteerd worden.

Nu beschikbaar in groen én met meer kracht

Gelijktijdig met de introductie van de Bluephase Style 20i worden alle bestaande uithardingslampen uit de Bluephase Style-reeks nu aangeboden met een toegenomen lichtsterkte van 1 200 mW/cm2 in plaats van 1 100 mW/cm2. Bovendien wordt het bestaande aanbod van grijze, blauwe en roze kleuren uitgebreid met een groene kleur.

Bluephase®, IPS e.max® en IPS Empress® zijn geregistreerde handelsmerken van Ivoclar Vivadent AG.