NL 

Digital Denture

magnifying glass

Snel, monolithisch en voorspelbaar

Digital Denture: esthetische en complete prothese gefreesd uit twee discs 

Gebruikers kunnen nu een beroep doen op een snelle en betrouwbare digitale methode om monolithische prothesen te ontwerpen, die esthetisch én van hoogwaardige kwaliteit zijn. Het gebruik van slechts twee discs staan centraal in dit proces.

Digital Denture is een productieproces voor een snelle en digitale vervaardiging van uitneembare prothesen. Het proces integreert behandelingsstappen in de tandheelkundige praktijk met digitale productieprocessen in het laboratorium. Exclusieve design software en gecoördineerde materialen, gecombineerd met goed ontworpen productiestrategieën en het hypermoderne PrograMill platform van freesapparatuur, zorgen voor voorspelbare en consistente resultaten.

Succesvolle resultaten met twee discs 

SR Vivodent CAD is materiaal, dat gebruikt wordt voor de digitale productie van tanden en tandsegmenten. Individuele tanden en tandbogen kunnen uit deze DCL-discs worden gefreesd. Het materiaal heeft een translucente schakering en natuurlijke fluorescentie. De resultaten zijn hoog esthetisch, dankzij de lage opaciteit, gecombineerd met een anatomische vorm en natuurlijk ontworpen oppervlak. De discs zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en kleurtinten.

IvoBase CAD is een basismateriaal voor prothesen. Dit PMMA materiaal staat erom bekend zeer breekbestendig te zijn, met een duurzame en homogene kwaliteit, zonder porositeit of luchtbellen. De basis van de prothese wordt in één stap uit de disc gefreesd, met digitale apparatuur. IvoBase CAD-discs zijn beschikbaar in vier basis kleurtinten. De kleurtinten worden afgestemd op de basismaterialen van Ivoclar Vivadent en omvatten de meest populaire kleuren.

Kostbare tijd besparen

Digital Denture helpt gebruikers tijd te besparen ten opzichte van de tijd, die nodig is voor conventionele productiemethodes van prothesen. Ze profiteren van een kortere productietijd, minder handmatige werkmethoden en minder onderbrekingen in de workflow ten opzichte van conventionele ingrepen. Verder is het niet langer noodzakelijk om gipsafgietsels te maken en te articuleren. Modelanalyse en tandopstelling kunnen worden voltooid in aanzienlijk minder tijd, dan bij conventionele methodes. Digital Dentures omvat de volgende indicaties: volledige prothesen (bovenkaak en onderkaak), volledige enkele tandboog (bovenkaak of onderkaak), duplicaten van volledige prothesen en volledige immediaat prothesen.

Eenvoudige, innovatieve workflow

De basis van de prothese en de tandboog worden gefreesd met behulp van digitale technologie. Hiervoor wordt een innovatieve procedure toegepast: In een eerste stap wordt een overmaatse tandboog gefreesd. Enkel de basale oppervlakken hebben van meet af aan een nauwkeurige pasvorm. Zodra de tandboog snel en precies hecht aan de basis van prothese, wordt de prothese gefreesd tot zijn uiteindelijke afmetingen met behulp van precieze freestechnieken. Overbodig bondingmateriaal wordt tijdens dit proces verwijderd. Deze volledige procedure is gepatenteerd.

Voorspelbaar en efficiënt

Alle productiestappen zijn op elkaar afgestemd. De gebruiker wordt door het hele proces geleid. Omdat het proces gevalideerd is, kunnen oorzaken voor fouten bijna volledig uitgesloten worden. Dit zorgt voor een verhoogde betrouwbaarheid van het proces, stabiele, voorspelbare en controleerbare resultaten en een gestandaardiseerde kwaliteit. Tevreden gebruikers en patiënten zijn zo goed als gegarandeerd. De prothesen zijn breukbestendig en gemakkelijk schoon te maken, omdat er geen interdentale lacunes zijn.

Basisversie of premiumversie?

Naast de basisversie is een upgrade naar de premiumversie Digital Denture Professional beschikbaar. Deze optie stelt gebruikers in staat om hoogwaardige prothesen te maken met uitzonderlijke kwalitatieve eigenschappen, door bijvoorbeeld geprefabriceerde kunstmatige tanden te gebruiken.

SR Vivodent® en IvoBase® zijn geregistreerde handelsmerken van Ivoclar Vivadent AG.