NL 

IPS e.max ZirCAD

magnifying glass

Veelzijdig zirkoonoxide als aanvulling op volledige keramiek serie

IPS e.max ZirCAD zal met nieuwe zirkonium discs en blokken worden uitgebreid

IPS e.max is het dynamische en volledige keramische systeem van Ivoclar Vivadent. Sinds de lancering omvatte de IPS e.max-serie lithiumdisilicaat, glaskeramische materialen (IPS e.max Press en IPS e.max CAD) en zirkoonoxide (IPS e.max ZirCAD). De serie is nu uitgebreid met zirkoonoxide discs en blokken voor de vervaardiging van natuurlijk ogende restauraties met optimale eigenschappen.

Behalve lithiumdisilicaat is monolithisch zirkoonoxide één van de meest gebruikte volledig keramische materialen, dankzij de hoge buigsterkte en breukbestendigheid. Gezien de robuustheid maakt het materiaal de vervaardiging mogelijk van restauraties, die duidelijk verminderde wanddikte hebben. Dit maakt een preparaatontwerp voor behoud tandstructuur mogelijk. De toepassingsvelden van IPS e.max ZirCAD reiken van monolithische en geveneerde kronen en bruggen tot aan implantaatgedragen suprastructuren.

Maximale efficiëntie en esthetiek

IPS e.max ZirCAD MT Multi is het pronkstuk van het systeem. Het is gebaseerd op een speciaal ontworpen poederformulering en een innovatieve kleuringstechnologie. IPS e.max ZirCAD MT resulteert in restauraties, die een natuurlijke kleurenovergang en translucentie hebben, van de dentine tot het glazuur. Dit maakt restauraties mogelijk in A-D-tinten, die efficiënt en snel worden vervaardigd, zonder dat aanvullende karakterisering en kleuring vereist zijn. De kronen en bruggen tonen een natuurlijke translucentie en kleureneffect.

Discs en blokken

De discs zijn in drie translucentieniveaus (MT, LT en MO) verkrijgbaar en in een polychromatische MT Multi-versie. Daarnaast worden de LT-materialen in blokken in 7A-D-tinten en een Bleachtint geleverd.

Frezen en sinteren

De materialen zijn geoptimaliseerd voor verwerking in de nieuwe PrograMill-freesmachines van Ivoclar Vivadent. De freesmachines combineren de vereisten van moderne tandheelkundige technologie met innovatieve materialen en gecoördineerde processen. Zij leveren uitstekende frees- en slijpresultaten. Voor het sinteren in de Programat S1 1600-oven zijn diverse programma's verkrijgbaar, van programma's voor snel sinteren tot een programma waarmee IPS e.max ZirCAD-restauraties, onafhankelijk van het translucentieniveau, kunnen worden gesinterd. Deze functies verbeteren het ovengebruik en de flexibiliteit van de dagelijkse werkzaamheden in tandheelkundige laboratoria.

Volledig keramische uitbreiding

IPS e.max lithiumdisilicaat en IPS e.max zirkoonoxide bieden veelzijdige opties. IPS e.max is de enige volledige keramische serie, dat deze twee materialen in één systeem samenbrengt en een totaaloplossing voor alle indicaties voor vaste prothesen biedt.

IPS e.max® en Programat® zijn geregistreerde handelsmerken van Ivoclar Vivadent AG.