NL 

3e internationale Expert Symposium 2016

magnifying glassmagnifying glassmagnifying glass

Tandheelkunde en dentale technologie gepresenteerd met passie

"The Quality of Esthetics": 3e International Expert Symposium georganiseerd door Ivoclar Vivadent in Madrid

Ongeveer duizend tandartsen en tandtechnici uit 47 landen namen deel aan het 3e International Expert Symposium, georganiseerd door Ivoclar Vivadent in de Spaanse hoofdstad Madrid. Dertien gerenommeerde opinieleiders van academische instellingen, tandartspraktijken en laboratoria deelden inzichten in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van' Moderne restauratieve tandheelkunde: Technologie en esthetiek " .

Robert Ganley , CEO van Ivoclar Vivadent AG, benadrukte zijn wens om tandheelkunde te bevorderen door middel van intensieve dialogen. Sonia Gómara, Managing Director van de dochteronderneming voor het Iberisch schiereiland, was zeer verheugd om de aanwezigen de gelegenheid te kunnen bieden, kennis te laten maken met het werk van gerenommeerde tandheelkundige experts over de hele wereld.

Trending: minimaal invasieve procedures
Een aantal speeches draaide om minimaal invasieve behandelingsmethodes: Tandartsen spraken over een resultaatgerichte aanpak ter voorbereiding en de afdruk- methoden waarbij trays en intra-orale scanapparaten worden gebruikt. Tandtechnici spraken over de effecten van de beperkte orale ruimte bij de keuze van materialen en procedures. Adhesieve cementatie was trending in relatie tot bevestiging van volledig keramische restauraties .

Analoog of digitaal, dat is de vraag
Analoge en digitale technieken waren het middelpunt van veel presentaties en werden tegen elkaar afgewogen. De algemene consensus was dat de toekomst van de tandheelkunde aanzienlijk wordt gekenmerkt door een efficiënte en hoge kwaliteit digitale esthetiek, terwijl de manuele technieken worden geassocieerd met het bereiken van het hoogst mogelijke natuurlijke resultaat. Toewijding aan de patiënt, in combinatie met intuïtie en creatieve vaardigheden, vormen de basis van elke succesvolle behandeling, ongeacht de inzet van digitale of analoge methodes.

Gerenommeerde sprekers
De presentaties van Prof. Dr. Sidney Kina (Brazilië ) , Prof. Dr. Florian Beuer , prof.dr. Daniel Edelhoff , Dr Andreas Kurbad en Oliver Brix (Duitsland ), Dr Mauro Fradeani en Michele Temperani (Italië ), Dr Marko Jakovac ( Kroatië ) , Dr. João Fonseca ( Portugal ), Dr Rafael Piñeiro Sande en August Bruguera (Spanje) en Dr. Ronaldo Hirata en Lee Culp (USA) werden goed ontvangen.

Ronde tafel met experts en prijsuitreiking
Rudimentaire concepten en trends werden besproken voorafgaand aan de conferentie:  Bij een "Experts Circle", presenteerden geselecteerde sprekers korte presentaties en namen deel aan een paneldiscussie, gevolgd door 500 aanwezigen, die een kijkje in de toekomst van de digitale tandheelkunde kregen voorgeschoteld. Aansluitend volgde de bekendmaking van de winnaars van de " IPS e.max Smile Award" .

Het 4e International Expert Symposium in Rome
Het evenement gaf genoeg gesprekstof tijdens het gala diner, met thema: Ivoclar Vivadent & Friends. En zoals Sonia Gómara aangaf, worden de dialogen over tandheelkundige esthetiek vervolgd tijdend het 4e Internationale Expert Symposium in Rome in 2018.

IPS e.max® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.