NL 

Adhesief met geïntegreerd desensibiliserend effect

magnifying glass

Adhese Universal : verminderd risico op postoperatieve gevoeligheid

Adhese Universal is een ééncomponent en lichtuithardend adhesief voor directe en indirecte bondingprocedures. Adhese Universal is compatibel met alle etstechnieken. Het geïntegreerde desensibiliserend effect voorkomt vloeiende beweging in de dentine tubuli en minimaliseert dus het risico op postoperatieve gevoeligheid.

Bevochtiging en infiltratie van dentine tubuli onder vochtige en natte omstandigheden vindt plaats door contact met hydrofiele oplosmiddelen en methacrylaat monomeren in het adhesief. Bovendien slaan de zure verbindingen neer in de dentine als onoplosbare calciumzouten die de mechanische blokkering vergemakkelijken en de dentine tubuli afdichten. Het geïntegreerde "desensibiliserend effect" voorkomt vloeiende beweging in de dentine tubuli en minimaliseert het risico van microlekkage en postoperatieve gevoeligheid.

Geïntegreerde bescherming tegen overgevoeligheid dentine
Adhese Universal biedt een effectieve mechanische blokkering en verzegeling van de dentine tubuli onder droge en natte omstandigheden. Het resulteert in een homogene adhesieve filmlaag met een gedefinieerde harslaag, die met zekerheid de dentine sealt. Vloeistofbeweging in de tubuli en de daaruit voortvloeiende postoperatieve gevoeligheid worden voorkomen.

Adhese® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.

Fig.: Adhese Universal voorkomt vloeiende beweging in de dentine tubuli.