NL 

Adhese Universal Wet & Dry

magnifying glass

Hoofddorp, Benelux - 14 April 2015

Wetenschappelijk beproefd: Adhese Universal zorgt voor een betrouwbare en zeer sterke hechting aan dentine op zowel vochtige als droge oppervlakken.

Het klinische succes van een adhesief hangt vaak af van de techniek van de clinicus. Bij total-ets adhesieven wordt vaak een natte hechtingstechniek gebruikt. Het adhesief moet hierbij worden toegepast op geëtst dentine, enigszins vochtig, om uitdroging te voorkomen. Het is een uitdaging om precies vast te stellen hoe vochtig of hoe droog de dentine moet zijn, om voldoende hechting te krijgen.

Adhese Universal werkt effectief op zowel vochtige als droge dentine. Het combineert hydrofiele en hydrofobe eigenschappen in een gebalanceerde formule. Het is extreem tolerant naar vocht toe met effectieve penetratie/infiltratie in de dentinetubuli. De verwerkingstijd zorgt ervoor dat de hydrofiele monomeren en water het dentine opnieuw bevochtigen, zodat het adhesief goed kan infiltreren in het collageennetwerk. Een homogene en egale laag vormt zich, zelfs als het adhesief met een krachtige luchtdruk wordt verspreid. Eenmaal gepolymeriseerd, zorgt deze laag voor een optimale afsluiting van de dentinetubuli.


Sterke hechtingswaarden
De hechtsterkte van Adhese Universal aan dentine blijft compromisloos, zelfs na het etsen met fosforzuur en overmatig drogen en bevochtigen van de dentine oppervlakken. Dit resulteert in een betrouwbare hoge hechtsterkte op vochtige en droge dentine – onafhankelijk van de gebruikte ets en applicatie methode. De hoge techniek tolerantie van Adhese Universal is beproefd in een recente studie (Singhai et al., Universiteit in Buffalo, USA 2014). Deze studie onderzocht de hechtsterkte van 6 adhesieven aan vochtige, droge en verdroogde dentine van verschillende fabrikanten. Resultaten: Adhese Universal bereikte consistente en hoge hechtsterkte, ongeacht de conditie van de dentine.

Adhese® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG


Over Ivoclar Vivadent
Ivoclar Vivadent, met hoofdkantoor in Schaan, Liechtenstein, is een toonaangevende internationale fabrikant en leverancier van innovatieve materiaal systemen voor hoogwaardige tandheelkundige applicaties. Het bedrijfssucces is gebaseerd op een uitgebreide portfolio van (dentale) producten en systemen, R&D en een duidelijke focus op het gebied van training en educatie. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in 24 landen en meer dan 3.000 werknemers wereldwijd. Meer informatie over Ivoclar Vivadent vindt u op de website: www.ivoclarvivadent.com.