Ivoclar Vivadent
Benelux

Search

Composietblokken voor efficiënte esthetische restauraties

magnifying glass

Tetric CAD complementeert het blokkenportfolio van Ivoclar Vivadent

De succesvolle Tetric-composietlijn groeit: de nieuwe Tetric CAD-composietblokken zijn nu verkrijgbaar en een complete aanvulling op het brede portfolio van blokken van Ivoclar Vivadent. Met de introductie van Tetric CAD kunnen tandartspraktijken materialen van Ivoclar Vivadent gebruiken voor al hun digitale restauraties.

Tetric CAD is een esthetisch composietblok, dat is ontworpen voor de efficiënte productie van indirecte single-unit restauraties. Dit nieuwe composietblok is gebaseerd op de beproefde Tetric-technologie en als nieuwe optie toegevoegd aan het assortiment directe-restauratieve behandelingen, vervaardigd met de Tetric Evo-Lijn. Vanwege het uitgesproken kameleoneffect van het materiaal, passen de restauraties van Tetric CAD optisch goed in de bestaande tandstructuur voor een natuurlijk esthetische integratie.

Handig, efficiënt en gemakkelijk
De composietblokken zijn eenvoudig te gebruiken en efficiënt om te verwerken. Hiermee kunnen restauraties snel worden gefreesd en gepolijst en vervolgens worden geplaatst met een adhesieve techniek. Op deze manier bereiken tandartsen snel een esthetisch resultaat. De nieuwe blokken zijn daarom bijzonder geschikt voor behandelingen in slechts één sessie.

Bewuste toevoeging aan portfolio
Tetric CAD is een aanvulling op de Tetric-familie en een uitbreiding van het brede portfolio CAD / CAM-blokken van Ivoclar Vivadent. Het portfolio omvat nu een breed spectrum aan indicaties, van tijdelijke restauraties gemaakt van PMMA-materialen tot permanente restauraties gemaakt van keramiek, zirkoniumoxide of composiet.

Ontworpen voor verschillende systemen
De nieuwe composietblokken zijn beschikbaar in verschillende translucentie niveaus: MT, in vijf kleuren en HT, in vier kleuren en in de maten I12 en C14. Ze kunnen worden verwerkt met PrograMill (Ivoclar Vivadent), CEREC / inLab (Dentsply Sirona) van PlanMill (Planmeca) -systemen.