NL 

Digital Press Design - Wax Tree

Makkelijk, snel en economisch

Makkelijk, snel en economisch

Vervaardiging van kant en klare ‘’wax trees’’ voor IPS e.max pers technologie met behulp van nieuwe software add-on.

De functie "Wax Tree" combineert moderne 3D printing technologie met de beproefde perstechnologie. Met behulp van deze methode kunnen IPS e.max pers restauraties gemakkelijk en economisch worden geproduceerd doormiddel van 3D printing technologie.

De software add-on "Digital Press Design - Wax Tree", maakt het mogelijk om een groot aantal persrestauraties samen te combineren in een wax boom (zie afbeelding) Dit vermindert het spruing/opsteek proces aanzienlijk. De gietkanalen worden automatisch geplaatst op de pers restauraties en uitgelijnd volgens de instructies in de IPS Sprue Guide. Dit verhoogt de productie en de kwaliteit van het gehele persproces. Individuele correcties betreffende de spruing positie en de lengte van de perskanalen zijn nog steeds mogelijk tijdens het proces.

Open systeem voor veel gebruikers

De wax tree’s kunnen worden vervaardigd met een 3D printer. Daarna kunnen ze worden ingezet in het persproces. De output van de wax tree is een open STL-source bestand. Derhalve kunnen alle conventionele 3D-printers worden gebruikt in combinatie met een burn-out kunststof materiaal, geschikt voor de IPS e.max perstechniek. 

Flexibel gebruik
De software is gebaseerd op CAM software "CAMbridgeTM" van 3Shape. Dit is beschikbaar als een add-on voor Wieland klanten. Alle niet-Wieland klanten, die eigenaar zijn van een 3Shape CAD systeem kunnen de software gebruiken via een zogenaamde "tweede dongle". (Ivoclar licentie)

IPS e.max® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.

Bijlage: (WaxTree.jpg)
Fig. Het ontwerp van een IPS e.max Press wax tree met de software add-on “IPS e.max Digital Press Design - Wax Tree”