NL 

Eén machine voor droog frezen én nat slijpen

Zenotec Select hybrid combineert veelzijdigheid met hoge precisie en de nieuwste technologie.

Met de innovatieve Zenotec select hybrid, de state-of-the-art vijf assige freesmachine, kunnen tandheelkundige materialen nat en droog gefreesd worden. Er zijn 2 soorten systemen beschikbaar – met en zonder automatische materiaalwisselaar. Hierdoor kan de machine handmatig of volledig automatisch worden bediend en kan er worden gekozen voor een droge of natte freesbewerking voor bijvoorbeeld e.max CAD.

De machine is uitgerust  met een speciaal ontwikkelde spindel en een elektronisch besturingssysteem  voor de bewaking van het vloeistof niveau, de waterdruk, en de levensduur van de hydro filter, waardoor gebruikers snel, gemakkelijk en veilig kunnen switchen tussen droge en natte freesbewerkingen. Deze bewakingsfuncties ondersteunen de kwaliteit van de eindresultaten uit de machine.

Freesfunctie
De nieuwe natfreesfunctie van de Zenotec select hybrid-freesunit is special ontworpen met het oog op de verwerking van lithiumdisilicaatglaskeramiek IPS e.max CAD en het volledige keramische, zeer esthetische materiaal IPS Empress CAD. Met behulp van  RFID-technologie kunnen IPS e.max blokken en Zenostar discs van verschillende omvang en in verschillende kleurtinten in de voorgedefinieerde IPS e.matrix worden geplaatst.

Het waterkoelingssysteem van de Zenotec Hydro, en borstelloze pomptechnologie, zorgen voor optimale freesresultaten en een minimum aan onderhoud.

Verbetering freesproces
Het droogfreesproces is optimaal afgestemd op de zirkonium oxide discs van het Zenostar systeem voor de productie van hoge precisie resultaten.

8-discs materiaalwisselaar
De machine is volledig automatisch en staat toe dat een bepaalde hoeveelheid discs kan worden gefreesd zonder handmatige handeling. Verschillende materialen, bijvoorbeeld, zirkonium oxide, was en composiet, kunnen automatisch worden gefreesd opeenvolgend met de automatische 8 –disc materaalwisselaar.

Specialist in vol-keramiek
Als specialist van vol-keramiek, is Ivoclar Vivadent constant bezig om de markt te bedienen met vernieuwende, attractieve en innovatieve producten en systeemoplossingen voor de dentale sector. Dit blijkt uit de overname van Wieland Dental. Ivoclar Vivadent is nu in de positie, om nog breder CAD/CAM materialen en apparaten aan te bieden voor  tandartsen en tandtechnici en deze te voorzien van de laatste technologische producten van de hoogste kwaliteit.

Zenotec® en Zenostar® zijn geregistreerde handelsmerken van Wieland Dental + Technik GmbH.
IPS e.max® en IPS Empress® zijn geregistreerde handelsmerken van Ivoclar Vivadent AG.