NL 

Going all-digital: implantaat restauraties op maat voor CEREC en inLab

Telio CAD A16 zorgt voor meer flexibiliteit en esthetiek bij het maken van implantaat-gedragen tijdelijke restauraties in de overbruggingsfase.

De trend naar een volledige digitale workflow is onvermijdelijk. Ivoclar Vivadent heeft het laatste puzzelstukje voor u, wat betreft de behandeling van tanden bij implantaat restauraties. Het nieuwe en hoogwaardige cross-linked polymeer Telio CAD A16 blok, complementeert de digitale workflow met tijdelijke restauraties in de implantologie.

Voor het eerst, is er een blok met een voor-gefabriceerde interface beschikbaar. Met Telio CAD A16 kunnen CEREC-  en inLab gebruikers op maat gemaakte en tijdelijke monolitische hybride abutment kronen maken. De voor-gefabriceerde interface in de maten S en L zijn te gebruiken in combinatie met de Ti base van Sirona. De restauraties kunnen direct gecementeerd worden op de Ti base.

Door het industriële productieproces, passen de tijdelijke hybride abutment kronen, die gemaakt zijn van Telio CAD A16, buitengewoon accuraat. Daardoor wordt de behandeltijd voor zowel gebruikers als de patient verkort. De hybride abutment kroon is gemakkelijk aan te passen en geeft een goed beeld van de permanente restauratie(s). Additioneel kan er een ideale emergence profile worden ontworpen en gemodelleerd. De restauratie kan meteen worden geplaatst na het implanteren of na het geneesproces.

Telio CAD A16 vormt een ideale basis voor implantaat-gedragen restauraties, gemaakt met IPS e.max CAD Abutment Solutions. Het zelfhardende bevestigingscomposiet MultiLink Hybrid Abutment zorgt voor een uitstekende bevestiging van de restauratie aan de titanium basis. De PMMA blokken zijn beschikbaar in maat A16 en in 6 kleuren (BL3, A1, A2, A3, A3.5, B1). De indicatie voor de draagperiode van de restauraties gemaakt van deze blokken is maximaal 12 maanden.

Over Ivoclar Vivadent Abutment Solutions
Onder de titel ‘’Abutment Solutions’’ ondersteunt Ivoclar Vivadent al een aantal jaren de trend naar geautomatiseerde en gedigitaliseerde procedures voor CAD/CAM – geproduceerde, implantaat-gedragen restauratieve oplossingen.

Over Ivoclar Vivadent
Ivoclar Vivadent, met hoofdkantoor in Liechtenstein, is een toonaangevende internationale fabrikant en leverancier van innovatieve materiaal systemen voor hoogwaardige tandheelkundige applicaties. Het bedrijfssucces is gebasseerd op een uitgebreide portfolio van (dentale) producten en systemen, sterke research & development en een duidelijke focus op het gebied van training en educatie. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in 24 landen en meer dan 3.000 werknemers wereldwijd. Meer informatie over Ivoclar Vivadent vindt u op de website: www.ivoclarvivadent.com.

Telio®, Multilink® en IPS e.max® zijn geregistreerde handelsmerken van Ivoclar Vivadent AG.