NL 

IPS e.max 500 MPa

magnifying glass

IPS e.max lithiumdisilicaat 500 MPa voor meer zekerheid en nieuwe mogelijkheden

Gemiddelde biaxiale buigsterkte van 500 MPa is gunstig voor tandartsen, tandtechnici en patiënten.

Sinds de lancering (2005) van IPS e.max, vertrouwen tandartsen en tandtechnici wereldwijd op IPS e.max, het zeer resistente en zeer esthetische lithiumdisilicaat glaskeramiek. 11 jaar lang hebben constante kwaliteitstesten bewezen, dat dit keramiek een gemiddelde buigsterkte heeft van 500 MPa. Ivoclar Vivadent heeft alle communicatie dienovereenkomstig aangepast.

De gebruikers van IPS e.max vertrouwen op de uitstekende resultaten en de betrouwbaarheid van het volledige keramische materiaal. Meer dan 100 miljoen restauraties met een overlevingspercentage van meer dan 96 procent spreken voor zich. Echter, 11 jaar succes wordt natuurlijk ook ondersteund door interne kwaliteitscontroles. Elk individueel geproduceerde batch wordt getest op een groot aantal materiaaleigenschappen, die aan de normen voldoen. Meer dan een decennium van voortdurende kwaliteitstesten laat zien dat IPS e.max lithiumdisilicaat een gemiddelde biaxiale buigsterkte van 500 Mpa heeft, een feit dat het succes bevestigt.

Materiaal blijft ongewijzigd

Het materiaal, IPS e.max lithiumdisilicaat, blijft ongewijzigd. Tot nu toe maakte Ivoclar Vivadent alleen de relevante buigsterkte in minimale waarden bekend. "Sommige bedrijven communiceren juist de hoogste testresultaten. ‘’Wij pakken verantwoorde marketing hoog op en publiceerden vooralsnog conservatieve gegevens naar onze klanten om een veiligheidsbuffer in te bouwen, bijvoorbeeld als de verwerkingsinstructies niet strikt worden opgevolgd en nageleefd ", legt Patrik Oehri, directeur R & D Services en Corporate Quality Management bij Ivoclar Vivadent uit. "Na decennia van succes en duizenden geproduceerde en geteste batches, communiceren wij vanaf nu ook de gemiddelde sterkte - net als de meeste andere fabrikanten."

Alle partijen profiteren

Dankzij de klinische gegevens, is het mogelijk om de vereiste materiaaldikte van IPS e.max lithiumdisilicaat kronen te verminderen. Een dikte van 1 millimeter is toereikend wanneer de kronen adhesief worden gecementeerd. Bovendien, kunnen ook minimaal invasieve occlusale veneers/facings worden geproduceerd met IPS e.max CAD. Dit betekent dat conservatieve tandheelkunde wordt ondersteund. Tandartsen hebben zelfs meer mogelijkheden bij het gebruik van IPS e.max voor minimaal invasieve restauraties. Bovendien, kunnen tandtechnici verzekerd zijn van een goede keuze met IPS e.max. Zij profiteren van meer flexibiliteit bij de productie van zeer esthetische restauraties. Ook de patiënten kunnen tevreden zijn, omdat de hoge waarden betekenen, dat er meer van de natuurlijke tand kan worden bewaard.

IPS e.max® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.

Over Ivoclar Vivadent

Ivoclar Vivadent, met hoofdkantoor in Schaan, Liechtenstein, is een toonaangevende internationale fabrikant en leverancier van innovatieve materiaal systemen voor hoogwaardige tandheelkundige applicaties. Het bedrijfssucces is gebaseerd op een uitgebreide portfolio van (dentale) producten en systemen, R&D en een duidelijke focus op het gebied van training en educatie. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in 25 landen en meer dan 3.300 werknemers wereldwijd. Meer informatie over Ivoclar Vivadent vindt u op onze website: www.ivoclarvivadent.nl

Bijlage: (IPS e.max_500MPa_e.jpg)

Fig. IPS e.max lithiumdisilicaat: gemiddelde biaxiale buigsterkte van 500 MPa.