NL 

IPS e.max CAD

magnifying glass

Nieuwe blokken voor IPS e.max CAD

Gemiddelde translucentie en een nieuw formaat: Ivoclar Vivadent breidt het aantal indicaties uit

Ivoclar Vivadent heeft het IPS e.max CAD-assortiment uitgebreid. Met hun gemiddelde translucentie zijn de nieuwe MT-blokken geschikt voor patiënten waarvoor een hoger helderheidsniveau nodig is. De IPS e.max CAD LT-blokken (lage translucentie) zijn nu verkrijgbaar in het formaat A14.

De IPS e.max CAD MT-blokken liggen qua translucentie tussen de LT- en HT-blokken in. Ze worden gebruikt voor restauraties, die een hogere translucentie vereisen dan restauraties met LT-blokken en meer helderheid dan restauraties met HT-blokken. De MT-blokken zijn het meest geschikt voor het vervaardigen van restauraties met behulp van de cut-back- en de stainstechniek. Door hun gemiddelde translucentie zijn ze ook geschikt voor dunne veneers, gedeeltelijke kronen en normale kronen. De blokken zijn verkrijgbaar in het formaat C14.

De IPS e.max CAD LT-blokken (lage translucentie) zijn nu bovendien verkrijgbaar in het formaat A14. De IPS e.max CAD Abutment-blokken zijn uitgerust met een geprefabriceerde interface, bijv. voor de Sirona Ti base en worden gebruikt voor het maken van hybride abutments en hybride abutmentkronen. De nieuwe IPS e.max CAD A14-blokken met translucentieniveau LT bieden nieuwe kleurmogelijkheden voor hybride abutments. Het fabricageproces is geoptimaliseerd voor kleinere abutmentkronen die in een A14-blok passen. De nieuwe IPS e.max CAD LT A14-blokken zijn verkrijgbaar in één Bleach BL-kleur en in negen A-D-kleuren.

IPS e.max® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.