Ivoclar Vivadent
Benelux

Search

Ivoclar Digital

magnifying glass

Ivoclar Vivadent helpt de toekomst van digitale prothesen vorm te geven

Ivoclar Digital is de naam van een portfolio van digitale producten en geassocieerde digitale processen voor tandlaboratoria en tandartspraktijken.

Ivoclar Digital is het merk van Ivoclar Vivadent. Dit nieuwe merk omvat een uitgebreide portfolio van CAD/CAM producten; materialen, freesmachines en ondersteunende diensten voor zowel tandtechnische laboratoria als tandartspraktijken. De ontwikkeling van propriëtaire materialen en digitale processen, Ivoclar Vivadents nauwe samenwerking met scanner en/of software partners, in het bijzonder 3Shape, verzekert verbeterde connectiviteit, gemak en productiviteit bij het gebruik van Ivoclar Digital producten.

De verhoogde digitalisering van werkprocessen in de tandheelkunde vereist, dat alle verschillende componenten, die bij een proces gebruikt worden optimaal gecoördineerd zijn. Daarom heeft Ivoclar Vivadent zijn grondige expertise op het gebied van materialen en verwerking uitgebreid om de volledige digitale verwerkingsketen te omvatten. Dit nieuwe gamma werd onder de merknaam “Ivoclar Digital” voor het eerst gepresenteerd op IDS 2017. “Dit is een consistente verdere ontwikkeling, sinds we aanzienlijke knowhow hebben verworven op het gebied van digitaal verwerkte materialen zoals IPS e.max”, vertelt CEO Robert Ganley. “Deze kennis werd ingezet voor de ontwikkeling van frees- en slijpapparatuur en ondersteunende diensten, die tandheelkundige professionals in staat stelt om efficiëntie en prestaties te verhogen. Ze zijn ontworpen om voorspelbare en esthetische resultaten te leveren.”

Materialen

Ivoclar Vivadent biedt een uitgebreid assortiment aan van producten, waaronder esthetische en hypermoderne materialen voor vaste, uitneembare en implantaatgedragen prothetische restauraties. De volgende nieuwe producten zijn toegevoegd:

-       Het IPS e.max systeem wordt aangevuld met een veelzijdige ZirCAD-blok en een reeks discs

-       IPS e.max ZirCAD Multi-discs maken het mogelijk om restauraties te maken met een polychromatische kleurovergang

-       De componenten voor het proces om digitale prothesen te maken worden geleverd met de tandkleurige SR Vivodent CAD-discs en het gingiva kleurige IvoBase CAD basismateriaal voor prothesen

-       De lancering van de Viteo titanium base breidt het gamma van Ivoclar Digital uit met een titanium - bonding - interface, speciaal ontworpen voor keramiek

Freesmachines en slijpmachines

Vier nieuwe digitale frees- en slijpmachines worden geintroduceerd onder de merknaam PrograMill. Deze hypermoderne machines zullen een nieuwe norm vastleggen op het gebied van tandheelkundige CAD/CAM technologie en zal tandtechnici en tandartsen in staat stellen om op een eenvoudige en snelle manier digitale tandheelkundige restauratiewerken uit te voeren. Naast de PrograMill PM3, PM5 en PM7 machines voor tandtechnische laboratoria, biedt Ivoclar Vivadent ook PrograMill One aan. Dit is een compacte freesmachine, die speciaal ontworpen is om tegemoet te komen aan de behoeften van kleine laboratoria en tandartspraktijken.

Scanners/CAD

Het assortiment hoogwaardige scanners van 3Shape, zoals de D1000 en D2000 zijn uitgebreid met de nieuwe 3Shape - E serie. Voor deze serie werd de zeer doeltreffende scantechnologie ingezet. Het omvat drie instapniveau units E1, E2 en E3, in combinatie met de software “Dental Designer” vormt dit een krachtig pakket. Software add-ons, die exclusief zijn ontworpen voor Ivoclar Digital (Digital Press Design, Digital Denture) verhogen de betrouwbaarheid van het proces, alsook de doeltreffendheid van de volledig gedigitaliseerde verwerkingsprocedures. Alle 3Shape scanners en software zijn geoptimaliseerd en verbonden met het Ivoclar Digital systeem.

Ondersteunende diensten

Het aanbod van Ivoclar Digital wordt verder aangevuld door Service+, onze tandheelkundige outsourcingpartner. Service+ assisteert tandheelkundige laboratoria bij hun intrede in de wereld van CAD/CAM productie door de design- en productiebestellingen over te nemen en tandheelkundige laboratoria toegang te geven tot een uitgebreid assortiment aan materialen en indicaties. Op die manier profiteren zij van verhoogde productiviteit en nog meer flexibiliteit bij het selecteren van de geschikte productieprocedure.

Efficiëntie en esthetiek

Bij het ontwikkelen van Ivoclar Digital apparatuur en processen werd er erg veel aandacht besteed aan de esthetiek en het gebruiksgemak – van de selectie van materialen tot restauratie-ontwerp en de productie. “Met het uitgebreide assortiment van “bouwstenen” aangeboden door Ivoclar digital, geven we onze gebruikers alle hulpmiddelen, die ze nodig hebben om op een professionele manier te werken met onze hoogwaardige tandheelkundige materialen en met de meest veeleisende productienormen,” zegt Robert Ganley.

Overnames en investeringen

Digitale processen vereisen perfect gecoördineerde softwarefunctionaliteit en interfaces. Juist daarom heeft Ivoclar Vivadent recentelijk Dental Softworks overgenomen. Voor vele jaren was dit bedrijf een sterk gewaardeerde ontwikkelingspartner van Ivoclar Vivadent op het gebied van “computer aided manufacturing”. Met deze overname wordt een nog nauwere samenwerking verwacht op het gebied van de ontwikkeling van materialen en apparatuur. Dental Softworks blijft onder dezelfde naam en management handelen.

Bovendien heeft Ivoclar Vivadent recent ook aandelenbelang verworven in het Zwitserse startup-bedrijf Kapanu AG. Dit bedrijft specialiseert zich in het toepassen van ''augmented reality technologie'' voor esthetiek en restauratieve tandheelkunde. Kapanu en Ivoclar Vivadent werken aan de ontwikkeling van digitale tandheelkundige applicaties, die de kloof tussen de echte en de digitale wereld overbruggen. Een eerste voorvertoning werd gedemonstreerd bij de stand van Ivoclar Vivadent tijdens IDS 2017.

IPS e.max®, SR Vivodent® en IvoBase® zijn geregistreerde handelsmerken van Ivoclar Vivadent AG.