NL 

Ivoclar Vivadent blijft groeien

magnifying glass

Ivoclar Vivadent blijft groeien

Ivoclar Vivadent heeft het boekjaar 2016 afgesloten met verkoopopbrengsten van EUR 723 miljoen (CHF 775 miljoen). De verkoop nam gedurende het afgelopen jaar met 2,1% toe. In lokale valuta uitgedrukt, was de groei 0,6%.

Het boekjaar werd door verschillende groeipercentage in lokale valuta gekenmerkt. In Europa groeide Ivoclar Vivadent met 4%. Gelijke positieve groeipercentages werden voor Latijns-Amerika (+16%) en Azië/Stille Oceaan (+4%) geregistreerd. "Onze investeringen in de ontwikkelingsmarkten hebben bewezen uitermate rendabel te zijn. Dit komt doordat voornamelijk Brazilië, Mexico, Rusland en China tot de snelst groeiende markten behoren,” zegt CEO Robert Ganly, als commentaar op het bedrijfsresultaat. Daar tegenover toonde de Noord-Amerikaanse markt moeilijkheden in 2016. Deze markt sloot het jaar met 4% minder af wegens een uitdagende laboratoriummarkt.

Klinische divisie toont sterk opwaartse trend

In 2016 vormden de producten en systemen voor tandartspraktijken de grootste groeiaandrijvers. Vooral de vulmaterialen (+5%), bevestigingsmaterialen (+9%), kleefstoffen (+14%), klinische apparatuur (+18%) en accessoires (+23%) van het bedrijf voegden toe aan deze trend.

Toename van 170 fulltime posities

Op 31 december 2016 had de Ivolcar Vivadent Groep wereldwijd 3.467 fulltime werknemers. Het personeelsbestand van het bedrijf was vanaf einde 2015 met 170 mensen gegroeid. De aanvullende banen zijn binnen alle dochtermaatschappijen en wereldregio's gecreëerd.

 Vooruitzichten voor 2017

Wij blijven ons richten op digitale technologieën in 2017. Ivoclar Vivadent verwacht een sterke impuls met de introductie van haar uitgebreide CAD/CAM-serie, Ivoclar Digital. Deze wordt voor de eerste keer op de Internationale Tandheelkeundige Show (ITS) in Keulen gepresenteerd. “We plannen om onze klantgerichte marktsterkte aanzienlijk te verbeteren met de introductie van Ivoclar Digital. Dit is een uniek nieuw, digitaal productportfolio, gebaseerd op onze hoofdcompetenties op het gebied van digitale materialen en processen,” zegt Robert Ganley.

Aanzienlijke investeringen in de hoofdkantoren in Schaan.

Voor het huidige jaar plant Ivoclar Vivadent investeringen van rond EUR 98 miljoen (CHF 105 miljoen). Ongeveer de helft van deze investeringen is gereserveerd voor constructionele maatregelen op de bedrijfslocatie in Schaan. Hier opent het bedrijf in de herfst van 2017, onder andere, zijn eigen kinderopvang. Daarnaast zal het bedrijf de uitbreiding van de productielocaties in Bïrs (Oostenrijk) en Somerset (VS) doorzetten.