NL 

Ivoclar Vivadent en Dentsply bereiken akkoord over octrooigeschil

Ivoclar Vivadent en Dentsply bereiken akkoord over octrooigeschil

Sinds oktober vorig jaar, is Ivoclar Vivadent verwikkeld in een octrooigeschil in de USA en Duitsland tegen Dentsply International Inc., Dentsply International Inc., Dentsply Prosthetics U.S. LLC en Degudent GmbH (“Dentsply”).

Met het aanspannen van deze rechtszaken, wil Ivoclar Vivadent de verkoop en/of import door Dentsply van bepaalde lithium silicaat discs voor dental gebruik stoppen, waarvan Ivoclar Vivadent stelt dat deze producten van Dentsply inbreuk maken op het verkregen octrooirecht van Ivoclar Vivadent.

Heden kondigt Ivoclar Vivadent aan dat er overeenstemming is bereikt met Dentsply omtrent het octrooigeschil, waarbij Ivoclar Vivadent afziet van verdere gerechtelijke stappen tegen Dentsply, met dien verstande dat Dentsply de licentieovereenkomst op het wereldwijde patent van Ivoclar Vivadent op de juiste manier toepast.

Ivoclar Vivadent beschouwt haar technologie als zeer waardevol en zal actief optreden tegen een ieder die inbreuk maakt op het betreffende intellectuele eigendomsrecht, en op specifiek verkregen octrooirechten betreffende lithium silicaat technologie en tandkeramiek.

Over Ivoclar Vivadent
Ivoclar Vivadent, met hoofdkantoor in Schaan, Liechtenstein, is een toonaangevende internationale fabrikant en leverancier van innovatieve materiaal systemen voor hoogwaardige tandheelkundige applicaties. Het bedrijfssucces is gebasseerd op een uitgebreide portfolio van (dentale) producten en systemen, sterke research & development en een duidelijke focus op het gebied van training en educatie. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in 24 landen en meer dan 3.000 werknemers wereldwijd. Meer informatie over Ivoclar Vivadent vindt u op de website: www.ivoclarvivadent.com