Ivoclar Vivadent
Benelux

Search

Ivoclar Vivadent: groei in lokale valuta

magnifying glass

Ivoclar Vivadent: groei in lokale valuta

Ivoclar Vivadent heeft boekjaar 2015 afgesloten met een wereldwijde sales omzet van 759 miljoen CHF (Zwitserse franken). De inkomsten door verkoop in lokale valuta groeide met 5.9 procent in verhouding tot het voorgaande jaar. Echter de omzetstijging, uitgedrukt in Zwitserse franken, is 0,3% lager in vergelijking met het voorgaande jaar als gevolg van de sterke waardestijging van de Zwitserse valuta.

Het boekjaar wordt gekenmerkt door sterke groei in lokale valuta in alle werelddelen. In Noord-Amerika bereikt Ivoclar Vivadent een omzetstijging van 6%, terwijl in Europa het bedrijf groeide met 3,9%. Ivoclar Vivadent boekt aanzienlijke omzetgroei in Azie/Pacific (+ 7,5%), Latijns-Amerika (+ 8,8%) en Afrika (+ 14,9%). In Zwitserse franken, daalde de omzet van het bedrijf met 2 miljoen, naar 759 miljoen Zwitserse franken. "We kijken terug op een zeer succesvol jaar. In lokale valuta groeiden we in alle mondiale markten en in alle belangrijke productgroepen. Dit is gunstig, om de waardestijging van de Zwitserse frank te kunnen compenseren ", aldus CEO Robert Ganley als reactie op de bedrijfsresultaten.

Volkeramiek blijft groeien

Net als in voorgaande jaren, behoorde volledig-keramiek weer tot de sterkst groeiende productgroep in 2015, met een stijging van 12,2% in lokale valuta. Ook bevestigingsmaterialen (+ 21,6%), restauratieve materialen (+ 5,6%) en Wieland CAD / CAM (+ 16,8%) laten een behoorlijke groei zien.

Lichte toename personeel

Aan het einde van december 2015, heeft Ivoclar Vivadent ongeveer 3.300 mensen full time in dienst. Dit komt neer op ongeveer honderd werknemers meer ten opzichte van vorg jaar.

2016: focus op digitale technologieën

In 2016 richt Ivoclar Vivadent zich op de ontwikkeling van nieuwe materialen en processen in digitale technologieën en restauratieve systemen en op de promotie van kwalitatief hoogwaardige tandheelkundige zorg. "Door de combinatie van verbeterde productiviteit door digitale technologie en esthetiek, blijven kwalitiatief hoogwaardige restauratieve materialen onze focus," zei Ganley.

Hoge investeringsvolume

Voor dit jaar heeft Ivoclar Vivadent een investering gepland van circa CHF 70 miljoen. Ongeveer één derde hiervan is bestemd voor constructieve maatregelen op locatie in Schaan.

(IV_Headquarters.jpg) Fig.: Groei in lokale valuta: Ivoclar Vivadent