NL 

Programat

magnifying glass

Ovens met meer mogelijkheden en indicaties

Programat: Het is nu nog gemakkelijker om keramische materialen te bakken, sinteren en te kristalliseren dan voorheen.

Ivoclar Vivadent breidt de functionaliteiten van haar Programat-ovens uit, zodat deze nog meer toepassingsmogelijkheden hebben en gemakkelijker te bedienen zijn. Daarnaast lanceert het bedrijf een nieuwe multifunctionele oven voor tandheelkundige praktijken.

Het merk Programat staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie en omvat keramische, pers-, sinter-, kristallisatie- en glazuurovens. Deze reeks ovens zijn nu verbeterd om nieuwe functies, aanvullende accessoires en een nieuwe oven voor tandartsen te bieden.

Persovens: volledig automatische persfunctie

Vanaf software versie 4.0 omvat de combinatie met Programat EP 3010- en EP 5010-persovens een nieuwe volautomatische persfunctie (FPF).  De gebruiker hoeft nu maar op de knop FPF te drukken, de insluitingsring in de drukkamer te plaatsen en op de startknop te drukken. De procedure wordt dan volautomatisch voltooid door de oven. Deze technologie vergemakkelijkt de persprocedure aanzienlijk en maakt de dagelijkse werkzaamheden in het laboratorium effectiever dan daarvoor. Het persen kan nu met een minimale inzet worden uitgevoerd. De nieuwe functionaliteit  wordt op een later tijdstip aan gebruikers vrijgegeven, die al een EP3010 of EP5010 Programmat-oven bezitten.

P710: dynamische oven met IRT2-functie

De Programat P710-oven, die met de softwareversie 3.0 werkt, vertegenwoordigt het topmodel van de Programat-serie en omvat een nieuwe IRT2-functie. Een contactloze infrarode sensortechnologie wordt gebruikt om de temperatuur op het restauratievlak te traceren wanneer de ovenklep na het bakproces wordt geopend. Het ideale tijdstip om het object uit de oven te verwijderen, wordt op het scherm weergegeven. Deze functie is ook als update van de software verkrijgbaar, voor gebruikers, die al een Programat P710 bezitten.

Programat P510 met DSA-functie

Programat P510-ovens, geinstalleerd met softwareversie 5.0, worden met DSA-functie geleverd voor digitale kleurafstemming. Speciale software voor beeldverwerking herkent en analyseert de tand automatisch, evenals de drie tanden van de kleurring op de afbeelding en selecteert de best passende tand van de kleurring. Een succesvolle kleurenmatch gemaakt in een handomdraai. 

Programat S1 1600 met nieuwe Dosto-plateau

De Programat S1 1600-sinterovens worden nu geleverd met een nieuwe sinterplateau met twee verdiepingen: het Programmat Dosto-plateau. Met dit plateau wordt een nog effectiever en efficiënter sinterproces bereikt dan voorheen en maakt mogeljk dat de capaciteit van lange sinterprocessen wordt verhoogd tot 40 procent. Het Dosto-plateau is als accessoire verkrijgbaar en vereist softwareversie 5.0. De nieuwe software versie wordt op een later tijdstip vrijgegeven aan gebruikers, die al een Programat S1 1600 bezitten.

De allrounder voor tandartsen: Programat CS4

De nieuwe Programat CS4 is een multifunctionele oven voor de tandartsenpraktijk. Het is ideaal geschikt voor het sinteren van zirkonium (ZrO2)-materialen, zoals IPS e.max ZirCAD. Met snelle sinterprocessen kunnen zirkoniumrestauraties direct in de praktijk, gedurende één enkele sessie worden uitgevoerd. Daarnaast kan de oven worden gebruikt als een glazuur- en kristallisatieoven voor IPS e.max CAD- en IPS Empress CAD-restauraties. Er zijn zowel voorgedefinieerde en individuele programma's voor materiaalsoorten van derden verkrijgbaar (open systeem).

Programat®, IPS e.max® en IPS Empress® zijn geregistreerde handelsmerken van Ivoclar Vivadent AG.