NL 

Programat P710

magnifying glass

Een keramische oven, dat niets te wensen over laat

De nieuwe Programat P710 keramiek oven, is uitgerust met een digitale kleuren analysator en belfunctie. 

Met de nieuwe Programat P710, de oven in het premium-marktsegment,is het nieuwe ovenplatform van Ivoclar Vivadent nu compleet. Het is voorzien van nieuwe innovaties en kan meer dan alleen bakken. De Digitale Shade Assistant (DSA) zorgt voor een accurate kleurbepaling, een bluetooth belfunctie en infrarood technologie voor verbeterde proces betrouwbaarheid. 

Digital Shade Assistant (DSA)
Met de gepatenteerde Digital Shade Assistant (DSA) kunnen gebruikers in een handomdraai de exacte kleur van een element bepalen. De gebruiker maakt een voorselectie van 3 kleurtinten bij benadering en fotografeert het element en de kleursleutel voor de kunstmatige elementen. Deze informatie wordt verstuurd aan de oven, via een SD kaart, WLAN of USB stick. Op de oven selecteert de gebruiker de kleurenanalyse module om de foto’s te importeren en de digitale kleurenselectie te starten. Additioneel kunnen ook de helderheid en verzadigingswaarden bepaald worden (L-, A- en B-waarden). De software vergelijkt de kleuren van het element en die van de voorgeselecteerde kleuren van de kleurenstaal. Speciale software voor beeldbewerking herkent automatisch welke element(en) er geanalyseerd moet worden en laat de beste match zien. De software maakt het ook mogelijk voor de gebruiker om handmatig specifieke aspecten van het element te selecteren voor een kleurenanalyse. Er zijn verder geen apparaten of instrumenten nodig. 

Belfuncties
De nieuwe keramische oven heeft een geïntegreerde handsfree belfunctie. Dit maakt het mogelijk voor de gebruiker om aan de oven, direct met de tandtechnieker de casus van de patiënt te bespreken, en door te werken. De gebruikers mobiele telefoon kan via Bluetooth technologie contact maken met de oven, zodat op het scherm de contactlijst zichtbaar wordt. Een ingebouwd handfree systeem en een microfoon zorgen voor een goede gesprekskwaliteit.

Infrarood technologie
De geïntegreerde infrarood technologie staat ook voor een mijlpaal in het ontwerp van de dentale ovens. Het gebruik van infrarood technologie verhoogt de procesbetrouwbaarheid en de algehele snelheid van het proces. Hierdoor neemt kost-effectiviteit van de oven toe en biedt de gebruikers een tweetal voordelen: Het bakproces kan worden versneld met 20 % en de kwaliteit van de gebakken objecten is superieur vergeleken met de resultaten, die worden bereikt met conventionele keramiek ovens. De slimme software gebruikt een thermografische camera om de beste voordroog- en sluit procedé te bepalen voor elke bakcyclus. De gecontroleerde metingen door sensoren zorgen ervoor dat de oven herkent op welk moment het object optimaal is voorgedroogd. Potentiele fluctuaties in de kwaliteit, als resultaat van individuele aanpassingen van bakprogramma’s worden zo geëlimineerd.

Gebruiksvriendelijk
Naast een aantal nieuwe functies, is de Programat P710 zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te bedienen, vanwege de grote zwenkbare kleuren touchscreen. De meeste belangrijke functies, kunnen worden geselecteerd middels de beproefde membraan-verzegeld toetsenbord.

Beproefd portfolio
De bak- en persovens van Ivoclar Vivadent zijn gebaseerd op jarenlange succes. Het bedrijf ontwerpt hoge kwaliteit tandheelkundige ovens voor vele decennia.

Over Ivoclar Vivadent
Ivoclar Vivadent, met hoofdkantoor in Schaan, Liechtenstein, is een toonaangevende internationale fabrikant en leverancier van innovatieve materiaal systemen voor hoogwaardige tandheelkundige applicaties. Het bedrijfssucces is gebaseerd op een uitgebreide portfolio van (dentale) producten en systemen, R&D en een duidelijke focus op het gebied van training en educatie. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in 24 landen en meer dan 3.000 werknemers wereldwijd. Meer informatie over Ivoclar Vivadent vindt u op de website: www.ivoclarvivadent.com.

Programat® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.

Bijlage: (Programat P710.jpg)
Fig.: De nieuwe Programat P710 keramiek oven laats niets te wensen over.