NL 

PrograMill

magnifying glass

Innovatieve freesmachines voor digitaal tijdperk

PrograMill: digitale vervaardiging van zeer esthetische restauraties

Ivoclar Vivadent introduceert vier nieuwe freesmachines. Deze worden samen met de innovatieve materialen en gecoördineerde processen door het nieuwe Ivoclar Digital-productportfolio  aangeboden en voldoen aan de strenge normen van moderne tandheelkundige laboratorium- en klinische technologie.

PrograMill One: de nieuwe maatstaf voor chairside

PrograMill One is de kleinste 5-assige freesmachine chairside ter wereld. Het combineert tandheelkundige productiekwaliteit met hoge precisie en een modern design. In de innovatieve freestechniek met 5 assen, draait het werkstuk rondom het instrument. De toevoer is hierdoor constant en het instrument blijft in continue aanraking met het IPS e.max blokje en verzekert zo korte freestijden en minimale slijtage van de machine. Voor verschillende materialen en indicaties zijn diverse gevalideerde freesstrategieën beschikbaar. Met de draadloze mogelijkheden van de machine, kan deze met behulp van een speciale app voor tablets en smartphones vanuit elke willekeurige locatie worden bediend. De optische statusweergave geeft de huidige status weer van de machine. PrograMill One wordt gebruikt in combinatie met de scanners en designoplossingen van 3Shape. Het is speciaal ontwikkeld voor het frezen van IPS e.max.

PrograMill PM7: dynamische, state of the art machine voor laboratoria

PrograMill PM7 heeft de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan materialen in natte en droge staat te frezen. Het is geschikt voor een breed spectrum van indicaties. Het snelle freesproces met 5 assen wordt door middel van een geïntegreerde pc met een touchscreen-scherm bestuurd. De materiaal- en toolwisselaars werken in harmonie samen, zodat het productieproces onafhankelijk en zonder onderbrekingen doorgaat. Het centrale beheer van de inhoud van de materiaalwisselaar en het instrumentenmagazijn verzekeren, dat de juiste freesstrategie wordt gebruikt. De gepatenteerde ionisator vermindert de statische vervuiling van restmateriaal, van bijvoorbeeld gefreesd acryl of PMMA. Alles bij elkaar biedt de PM7 een toekomstbestendige oplossing voor de vervaardiging van prothetische restauraties.

PrograMill PM3/PM5: economisch en precies

PrograMill PM3 en PM5 zijn ontworpen voor de procedures van nat slijpen en droog frezen. Zij hebben de capaciteit om een breed scala van materialen voor vele indicaties te verwerken. Volautomatisch materiaalmanagement controleert de compatibiliteit van de tools en freesstrategieën. De automatische toolwisselaar verzekert consistente, ononderbroken productie. Met de geïntegreerde materiaalwisselaar voor 8 discs van de PrograMill PM5 kunt u diverse freestaken voltooien, die tegelijkertijd betrekking hebben op verschillende materialen en indicaties.  Individuele freesstrategieën bieden korte verwerkingstijden voor de respectievelijke restauraties.

Uitgebreide reeks accessoires

Het nieuwe machineportfolio wordt door een uitgebreide reeks accessoires aangevuld. Het bestaat uit softwareprogramma's, een algemeen basisstation, innovatieve kleurcodering van materialen om correct gebruik te verzekeren, evenals een breed gamma van tools en speciale hulpstukken.

IPS e.max® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.