Ivoclar Vivadent
Benelux

Search

Simpel en eenvoudig esthetisch cementeren

Ivoclar Vivadent brengt het nieuwe bevestingscomposiet Variolink Esthetic op de markt.

Het nieuwe bevestigingscomposiet Variolink Esthetic is een esthetisch licht- en duaaluithardend composietmateriaal voor de permanente cementatie van hoogwaardige composiet- en keramische restauraties. Het materiaal vertegenwoordigt de nieuwe generatie van het bewezen en beproefde esthetische bevestigingscomposiet Variolink.

Het nieuwe composiet wordt gekarakteriseerd door de combinatie van buitengewone esthetiek en gebruiksvriendelijke verwerking. Voor een juiste kleurenmatch van de restauratie met de bestaande dentitie, heeft Ivoclar Vivadent het  ‘’Effect’’ kleurensysteem ontwikkeld. Dit nieuwe systeem bevat 5 verschillende kleuren, die cementeren met een neutrale kleur mogelijk maken. Door uw cement kleurkeuze aan te passen heeft u de mogelijkheid tot het verhelderen of donkerder maken van het effect van de restauratie. De reactieve en gepatenteerde lichtinitiator Ivocerin waarborgt de buitengewone kleurstabiliteit van het materiaal.

De slimme combinatie van de lichtinitiatior en een lichtgevoelig filter, zorgen voor het makkelijk verwijderen van het overtollige materiaal na het succesvol voor-polymeriseren met licht. Ivocerin zorgt voor snel en betrouwbaar uitharden van het materiaal gedurende het daaropvolgende polymerisatieproces. Speciale filters geven het materiaal goede vloeiende eigenschappen en stabiliteit. Het cement wordt makkelijk gedoseerd uit de spuit. Overtollig materiaal vloeit makkelijk uit de cementspleet, maar blijft stabiel op de overgang van de cementatierand, zodat het gemakkelijk verwijderd kan worden.

In combinatie met Adhese Universal en Monobond Plus, zorgt Variolink Esthetic voor klinische en succesvolle cementatie van esthetische hoogwaardige restauraties. Bovendien kan het composiet ook gebruikt worden in combinatie met het beproefde Syntac and ExciTE F.


Over Ivoclar Vivadent
Ivoclar Vivadent, met hoofdkantoor in Liechtenstein, is een toonaangevende internationale fabrikant en leverancier van innovatieve materiaal systemen voor hoogwaardige tandheelkundige applicaties. Het bedrijfssucces is gebasseerd op een uitgebreide portfolio van (dentale) producten en systemen, sterke research & development en een duidelijke focus op het gebied van training en educatie. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in 24 landen en meer dan 3.000 werknemers wereldwijd. Meer informatie over Ivoclar Vivadent vindt u op de website: www.ivoclarvivadent.com.

Variolink®, Ivocerin®, Adhese®, Monobond®, Syntac® en ExciTE® zijn geregistreerde handelsmerken van Ivoclar Vivadent AG.