NL 

SpeedCEM Plus: gebruiksvriendelijk en efficiënt

magnifying glass

SpeedCEM Plus: gebruiksvriendelijk en efficiënt

Zelfuithardend composietcement: ideaal voor het cementeren van restauraties gemaakt van zirkoniumoxide en metaalkeramiek en het cementeren van restauraties op implantaat-abutments.

Professionals willen met materialen werken, die gemakkelijk te gebruiken zijn en  flexibiliteit bieden. Ivoclar Vivadent introduceert nu een composietcement, dat meerdere voordelen combineert in slechts één product.

SpeedCEM Plus is een zelfhechtende, zelfuithardende composietcement met optionele lichtuitharding. Het biedt de optimale combinatie van goede prestaties en gebruiksvriendelijkheid. Een geoptimaliseerde formule, geschikt voor het cementeren van zirkoniumoxide- en metaalkeramiek restauraties en het cementeren van restauraties op implantaat-abutments.

Uitstekende zelfuithardende eigenschappen
Niet alle restauraties laten volledige uniforme lichtuitharding toe. Bij sterke zelfuithardende eigenschappen moet een extra maatregel in acht worden genomen met betrekking tot de veiligheid bij het plaatsen van opaak en niet transparante restauraties. SpeedCEM Plus heeft een hoge hechtsterkte op zirkoniumoxide, op niet-edele metalen - zoals titanium - en op dentine zonder de noodzaak van lichtuitharding.

Gebruiksvriendelijk protocol
Het nieuwe composietcement is zeer gebruiksvriendelijkheid. Gemakkelijke reiniging is een van de onderscheidende kenmerken. Optionele lichtuitharding stelt gebruikers in staat om overtollig cement te verwijderen in een paar grote stukken. Bovendien kan  het cement flexibel worden toegepast in verschillende situaties: het zorgt voor een betrouwbare hechting op droge en vochtige dentine na zowel lichtuitharding als zelfuitharding. Het cement is gemakkelijk te onderscheiden van het glazuur en de dentine vanwege de hoge radiopaciteit. Resterende overtollig cement en secundaire cariës kunnen gemakkelijk worden gediagnosticeerd en geëvalueerd op later genomen röntgenfoto’s.

Efficiënte procedure
Gezien de zelfhechtende eigenschappen, maakt SpeedCEM Plus het etsen met fosforzuur en dentine adhesieven overbodig. Restauraties vervaardigt met zirkoniumoxide of niet-edelmetaallegeringen kunnen worden gecementeerd zonder extra primer. Verwerkingstijden en het risico op  fouten tijdens het appliceren worden gereduceerd. Daarnaast biedt het cement een efficiënte procedure en voordelige fysische eigenschappen, het cement draagt bij aan het succes van tandheelkundige behandelingen op lange termijn.

Wij raden u aan Ivoclean te gebruiken voor de effectieve reiniging van restauraties die in aanraking komen met speeksel tijdens de intra orale try-in.

SpeedCEM® en Ivoclean® zijn geregistreerde handelsmerken van Ivoclar Vivadent AG.

Bijlage: (SpeedCEM Plus.jpg)

Fig.: Ideaal voor restauraties vervaardigt met zirkoniumoxide: SpeedCEM Plus is het nieuwe composietcement van Ivoclar Vivadent.