NL 

Verdere verkoop groei voor Ivoclar Vivadent

De algehele inkomsten door verkoop van de Ivoclar Vivadent Group stegen in 2014 naar 761 miljoen Zwitserse Franken. De inkomsten door verkoop in lokale valuta groeide met 4.4 procent in verhouding tot het voorgaande jaar, terwijl de groei in Zwitserse Francs 2 procent bedroeg.

Met een groei van 3.4 procent in lokale valuta, konden verkoopinkomsten beduidend groeien ondanks strengere concurerende voorwaarden en zeer uiteenlopende eisen vanuit de markt. De verkoop in de Noord Amerikaanse markt steeg met 1,4 procent, beperkt door een afnemende edelmetaalmarkt. Een bemoedigende verkoopgroei kon worden gegenereerd in de opkomende markten van Asia/Pacific (5.6 procent), Latijns Amerika (+ 14.5 procent) alsmede van de Oriënt en Afrika (+27 procent)

Voortdurend succes in de digitale markt

De productgebieden met de hoogste verkoopgroei omvatte all-ceramics (+9.2 procent), esthetic restoratieve materialen (+5.2 procent) en bevestigings componenten (+5.9 procent). Wieland Dental, dat in 2013 werd aangekocht, heeft ook erg veel succes geboekt.  “ Het is ons doel is om de meest innovatieve materialen en systemen te leveren om de snelle digitale technologische ontwikkelingen te ondersteunen. Wij zullen nieuwe innovatieve producten blijven ontwikkelen die de nodige Productiviteit, Prestatie en Esthetiek leveren om tegemoet te komen aan de digitale en klinische eisen van tandartsen, techniekers en patiënten wereldwijd.” aldus Robert Ganley, CEO van Ivoclar Vivadent AG

Uitbreiding schrijdt voort

Door het groeiende aantal klanten, duurde de groei van het bedrijf voort in 2014. De fabrieken in Oostenrijk, de VS en in de Filippijnen werden aanzienlijk uitgebreid terwijl er nieuwe kantoren werden geopend in Wenen (Oostenrijk), Madrid (Spanje) en Jakarta (Indonesië).

Creëren van nieuwe banen wereldwijd

Aan het einde van December 2014, had Ivoclar Vivadent meer dan 3200 medewerkers wereldwijd. In vergelijking tot het voorgaande jaar, werden 166 nieuwe banen gecreëerd. Het toenemende aantal nieuwe banen komt voort uit de uitbreiding van de fabrieken buiten het Vorstendom Liechtenstein en de dochterondernemingen in Latijns Amerika en Azië

Een uitdagend 2015

Door het uitbannen van de Euro door de Swiss National Bank halverwege januari 2015 is 2015 als een uitdaging begonnen. “We zullen doorgaan met het uitbreiden van onze investeringen in onze wereldwijde markten om dergelijke valuta te compenseren. Het verminderen van risico’s en goed zaken doen“ zegt de heer Ganley. “We blijven trouw aan service naar onze klanten en de groei van het bedrijf.”  

Over Ivoclar Vivadent
Ivoclar Vivadent, met hoofdkantoor in Schaan, Liechtenstein, is een toonaangevende internationale fabrikant en leverancier van innovatieve materiaal systemen voor hoogwaardige tandheelkundige applicaties. Het bedrijfssucces is gebaseerd op een uitgebreide portfolio van (dentale) producten en systemen, R&D en een duidelijke focus op het gebied van training en educatie. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in 24 landen en meer dan 3.000 werknemers wereldwijd. Meer informatie over Ivoclar Vivadent vindt u op de website: www.ivoclarvivadent.com.