NL 

Viteo Base

magnifying glass

De basis voor een duurzame hechting

Viteo Base: nieuw titanium interface voor implantaatgedragen enkelvoudige tandrestauraties.

Viteo Base is de eerste titanium interface, dat zich richt op de vereisten van het restauratiemateriaal. De interface, vervaardigd door Ivoclar Vivadent, is geschikt voor materialen, die worden verwerkt met CAD/CAM en perstechnologie, zoals IPS e.max en Telio CAD.

Het hechtingsoppervlak met verzonken rotatiebescherming wordt gekenmerkt door een speciaal “soft-edge” ontwerp. De basis biedt optimale ondersteuning voor met CAD/CAM-verwerkte of geperste, volledige keramische materialen. Als het hechtingsoppervlak is voorbehandeld, wordt een snelle en betrouwbare hechting verzekerd. De hoogte van de abutment kan worden ingekort, om passend te maken voor de individuele prothesesituatie. Daarnaast is Viteo Base compatibel met de meest populaire implantaatsystemen.

Minder spanning wegens “soft-edge” ontwerp

Het afgeronde ontwerp van het hechtingsoppervlak, zonder randen en rotatiepennen, verzekert een evenredige krachtverdeling, net als het ondersteunende framewerk ontwerp voor een kroon of brug. Het resultaat: trek- en drukspanning wordt homogeen verdeeld over de gehele titanium interface. Dit betekent dat er minder spanning is op de restauratie en het risico op breuken wordt verminderd. 

Afstelbare hoogte van abutment

Implantaten worden regelmatig op botniveau geplaatst, zodat de verticale afstand ten opzichte van de antagonist wordt vergroot. In dergelijke gevallen biedt de grote hoogte van de abutment van de Viteo Base ideale ondersteuning voor het restauratiemateriaal. Als de verticale afstand kleiner is, kan een kortere hoogte van de abutment gunstig zijn. De hoogte van de Viteo Base kan van 6 tot een hoogte van 4 millimeter worden verminderd. Een lasermarkering op de abutment geeft de minimale hoogte aan. Daardoor biedt de Viteo Base maximale flexibiliteit en optimale ondersteuning van de restauratie.

Tijdsbesparing

Gezandstraalde oppervlakken in combinatie met een geschikt hechtingssysteem maken een goede hechting mogelijk tussen de titanium interface en het restauratiemateriaal. Het hechtingsoppervlak van Viteo Base is industrieel voorbehandeld. Dit bespaart tijd en voorkomt schade aan de interface van het implantaat. Een homogeen oppervlak, in combinatie met het geschikte cement (Multilink Hybrid Abutment) verzekert een betrouwbare, openingsvrije hechting, die doorslaggevend is voor langdurige resultaten.

Voor abutmentoplossingen van Ivoclar Vivadent

Viteo Base kan samen met tijdelijke en permanente restauratiematerialen worden gebruikt, ongeacht of deze met CAD/CAM- of perstechnologie zijn verwerkt. Viteo Base is daarom de ideale basis voor abutmentoplossingen van Ivoclar Vivadent. IPS e.max en Telio CAD, evenals de geschikte bevestigingsmaterialen, vormen een eenheid binnen dit systeem. 

Viteo®, IPS e.max®, Telio® en Multilink® zijn geregistreerde handelsmerken van Ivoclar Vivadent AG.