NL 

Wieland Digital Denture

magnifying glass

Wieland Digital Denture: Geavanceerd systeem voor uitneembare digitale tandprothetiek.

Een nieuw proces is in gang gezet om hoge precisie en functionele resultaten te bereiken in een paar stappen: Digital Denture. Deze term beschrijft een uitgebreide workflow voor het vervaardigen van CAD/CAM complete prothesen. Dit  proces integreert innovatieve apparatuur, software programma’s en goed op elkaar afgestemde materialen voor tandartsen en tandtechnici.

De workflow begint met het maken van een afdruk en de registratie van de orale situatie van de patiënt, met klinische ondersteuning van materialen om orale gegevens optimaal vast te kunnen leggen. Deze informatie wordt verstuurd naar de ontwerpsoftware (CAD) via een add-on software module, en geïntegreerd in het ontwerp van de prothese. Zodra het ontwerp (design) compleet is, dan wordt de onderstructuur van de prothese gefreesd uit afgestemde materialen in een toegewezen en geoptimaliseerde CAM freesunitunit.

Producten voor de tandarts.
De Centric Tray wordt gebruikt voor de voorafdruk met een simpele maar effectieve methode. De UTS CAD helpt tandartsen in het meten van de hoek van het occlusale vlak ten opzichte van het vlak van Camper en de bipupillaire lijn. Beide hoekmetingen worden verstuurd naar het virtuele model met behulp van de Digital Denture Professional CAD module en wordt het virtuele occlusievlak verder gespecificeerd. De Gnathometer CAD needle-point traceer apparaat maakt een eenvoudige intra-orale registratie van de edentate kaak bij patiënten. Het protheseontwerp wordt bepaald door de specifieke details van de patiënt en kan volautomatisch worden aangepast

Scanner en professional software
De Digital Denture Professional add-on module draait voort op de softwaremodules van 3Shape. Het biedt een verbeterd gebruiksgemak en verhoogd de kwaliteit van de prothese als ook de functionaliteit. Op maat gemaakte individuele afdruklepels met geïntegreerde beetregistratie kunnen digitaal worden geconstrueerd en gefreesd. Dit maakt het mogelijk om de digitale workflow toe te passen in een vroeg stadium van het fabricageproces. De software is gekoppeld aan het occlusale vlak van de specifieke patiënt, het centrale gebied en verticale occlusale dimensie. Exclusieve voorbeelden waarbij gebruik wordt gemaakt van Ivoclar Vivadent en Candulor tandvormen, worden geïntegreerd in een tandenbibliotheek. Met deze innovatieve workflow is het een makkelijke stap op over te gaan op de op maat en digitaal vervaardigde prothesen.

Zenotec select ion
Dankzij de volautomatische 8disc materiaal wisselaar, biedt de Zenotec select ion freesunit, hoge productiviteit en een uitstekend eindresultaat. De belangrijkste innovatie is de ionisator. Geïoniseerde perslucht is gericht op de instrumenten en materialen via gerichte nozzles tijdens de verwerking en neutraliseert de statische lading. Acryl deeltjes kunnen hierdoor gemakkelijk worden afgezogen door de afzuigunit waardoor de machine schoon blijft tijdens en na het proces.

Producten voor tandtechnici
IvoBase CAD voor Zenotec zijn slagvaste PMMA discs, geschikt voor het vervaardigen van de prothesebasis. Ze zijn verkrijgbaar in de populaire tinten roze, roze - V , en 34 -V. De Tray Disc for Zenotec is een harde PMMA disc voor het vervaardigen van een breed spectrum aan hulpmiddelen. ProArt Wax Discs for Zenotec zijn roze wax discs geschikt voor het frezen en uitkoken van deze wax prothese voor bijvoorbeeld een Ivobase apparaat. De zelf-uithardende tweecomponenten IvoBase CAD Bond wordt geleverd in een roze kleurentint en zorgt voor een betrouwbare en oersterke hechtverbinding tussen prothese tanden en de CAM geproduceerde prothesebasis. Ivoclar en Candulor bieden een breed scala aan tanden van even hoge esthetische kwaliteit .

Zenotec® is een geregistreerd handelsmerk van Wieland Dental + Technik GmbH.

Bijlage (Digital Denture.jpg)
Fig.: Wieland Digital Denture: Geavanceerd system voor uitneembare prothetiek