NL 

Zenostar systeem schittert in volle glorie

De uitbreiding van het portfolio, de optimalisatie van proceseigenschappen en de verbeterde coördinatie met de Ivoclar Vivadent producten leiden tot meer voordeel voor klanten in de tandheelkunde.

Zenostar is het zirkonium oxide systeem van Wieland Dental. Met het veelzijdige aanbod van indicaties voor enkele tandrestauraties, bruggen, abutments tot aan inplantaatgedragen constructies, biedt het materiaal een brede selectie van verwerkingsmogelijkheden en is dus flexibel, efficiënt en betrouwbaar – vooral nu Zenostar kan worden gebruikt met het IPS e.max veneersysteem van Ivoclar Vivadent.

Vanaf heden, biedt Zenostar een variatie van verwerkingsmogelijkheden en hoge efficiëntie voor het maken van fullcolour restauraties en frameworks. Dit wordt mogelijk gemaakt door 2 innovaties: de eerste noviteit is het Zenostar T-Disc portfolio (voorheen; Zenostar Zr Translucent) met een nieuwe kleurcode. Door de productnaam van de Translucent Zr disc te veranderen in Zenostar T, matchen nu de kleurcodes met die van IPS e. max van Ivoclar Vivadent. Door de nieuwe toevoeging van de T3 kleur, zijn alle 16 A-D tandenkleuren nu gemakkelijker te reproduceren. Bovendien leidt de gereduceerde hardheid van de discs tot verbeterde freeseigenschappen en langere levensduur van de freesmaterialen en het eindproduct. De aangepaste en geoptimaliseerde krimpfactor zorgt voor een nog meer preciezere aansluiting van de restauratie.

De tweede innovatie is de introductie van Zenostar MO disc (Medium Opaciteit), die de Zenorstar Zr Bridge disc vervangt. Als gevolg van de ietwat hogere opaciteit, zijn de Zenorstar MO discs ideaal materiaal voor het opbakken van framework structuren. De discs zijn beschikbaar in vier verschillende kleuren (MO tot MO4) en ook kleurneutraal / wit (MO0). Voorgekleurd materiaal is dus onderdeel van het productportfolio. Bovendien sluit de aanduiding MO goed aan op de filosofie van IPS e.max.

Specialist in vol-keramiek
Als specialist van vol-keramiek, is Ivoclar Vivadent constant bezig om de markt te bedienen met vernieuwende, attractieve en innovatieve producten en systeemoplossingen. Dit blijkt uit de overname van Wieland Dental. Ivoclar Vivadent is nu in de positie, om nog breder CAD/CAM materialen en apparaten aan te bieden en  tandartsen en tandtechnici te voorzien van de laatste technologie en producten van de hoogste kwaliteit. Zenostar is een zirkonium systeem en omvat alle werkprocessen van scannen tot cementeren.

Voor aanvullende informatie kunt u terecht bij de Product Specialist Benelux, Serge Roovers: serge.roovers@ivoclarvivadent.com