NL 

Zirkoniumoxide: meer kleuren voor meer flexibiliteit

magnifying glass

Uitgebreide kleurenselectie maakt IPS e.max ZirCAD nog efficiënter in gebruik.

Op IDS 2017 presenteerde Ivoclar Vivadent het IPS e.max ZirCAD-systeem. Nu is het bestaande assortiment LT- en MT Multi-materialen uitgebreid met nieuwe kleurtinten. Dit maakt het nog gemakkelijker voor gebruikers van zirkoniumoxidediscs en -blokken om een passende tandkleur te verkrijgen.

Monolithisch zirkoniumoxide is een veel gebruikt restauratiemateriaal. Met IPS e.max ZirCAD biedt Ivoclar Vivadent vooraf gekleurde zirkoniumoxidediscs en –blokken met op elkaar afgestemde kleurtinten en translucenties. Nu heeft de fabrikant zijn assortiment materialen uitgebreid met nieuwe kleurtinten. Dit komt de selectie van zowel LT-materialen (schijven en blokken) als MT Multi-schijven ten goede.

Nieuwe kleurtinten LT- assortiment

Voor de LT-discs is het bestaande assortiment van groepskleuren 0, 1, 2, 3, 4, sun en sun-chroma uitgebreid met zeven nieuwe AD-kleuren (A1, A2, A3, B1, B2, C2, D2) en een Bleach (BL) kleur. Voor de LT-blokken bevat het huidige assortiment de kleuren A1-, A2-, A3- en B1- én de nieuwe B2, C2, D2 en Bleach (BL) -kleuren.

Nieuwe kleurtinten MT Multi-assortiment

Met een geleidelijke kleurovergang en translucentie hebben de MT Multi-discs binnen korte tijd grote populariteit verworven. Ivoclar Vivadent heeft ook de kleurenselectie voor dit assortiment uitgebreid: er zijn drie nieuwe A-D-tinten en één bleach-tint toegevoegd aan de bestaande A-D-tinten. Als gevolg hiervan zijn de IPS e.max ZirCAD MT Multi-discs nu beschikbaar in de volgende kleurtinten: A1, A2, A3, B1, B2, C2, D2 en BL1.

Materiaalkeuze was nog nooit zo eenvoudig

Samengevat zijn de LT-blokken, LT- en MT Multi-discs van het IPS e.max ZirCAD-assortiment nu allemaal verkrijgbaar in dezelfde selectie A-D-kleuren. Bovendien worden de LT-discs ook in groepskleuren aangeboden. Met deze opstelling is het voor gebruikers nog eenvoudiger om een passende tandkleur te verkrijgen, omdat ze kunnen werken met voorgekleurde materialen, in A-D-kleuren. Kleuraanpassingen kunnen eenvoudig worden vervaardigd met de staining techniek (IPS Ivocolor-Stain & Glaze materialen) of met IPS e.max ZirCAD Coloring Liquids, als er gebruik wordt gemaakt van monochromatische MT- en LT-discs.

IPS e.max® is een geregistreerd handelsmerk van Ivocllar Vivadent AG