NL 

IPS e.max cementatie en professioneel onderhoud

magnifying glass

Veelzijdige bevestigingsmogelijkheden

IPS e.max-restauraties bieden flexibele bevestigingsmogelijkheden, aangezien de kronen en bruggen adhesief, zelfadhesief of conventioneel kunnen worden bevestigd. Inlays, onlays en veneers worden, zoals gewoonlijk, adhesief bevestigd. Afhankelijk van de indicaties kunt u kiezen uit het ruime assortiment van bevestigingsmaterialen van Ivoclar Vivadent:

Variolink Esthetic
Het licht- en duaaluithardende esthetische bevestigingscomposiet, combineerd uitzonderlijke esthetiek met gebruiksgemak. Het Effect-kleuren concept maakt het mogelijk om de restauratie geleidelijk helderder of donkerder te maken.

Multilink Automix
Het universele bevestigingscomposiet Multilink Automix is geschikt voor het cementeren van indirecte restauraties vervaardigd met silicaat of oxide keramiek (bijv. IPS e.max), metaal en metaalkeramiek alsook kunsthars. Een overlevingskans van 99% bevestigt het klinische succes van dit bevestigingssysteem.

SpeedCEM Plus
Het zelfadhesieve en duaaluithardende bevestigingscomposiet is met name geschikt voor het cementeren van zirkonium-oxide gedragen restauraties (bijv. IPS e.max CAD Veneering Solutions) en voor restauraties op implantaat abutments.

Vivaglass CEM
Het klassieke zelfuithardende glasionomeercement is geschikt voor het cementeren van zeer sterke keramische materialen, zoals onder meer IPS e.max. Het cement bevat een bijzonder transparante glasvulstof voor esthetische resultaten.

magnifying glass

Etsen en silaniseren

Monobond Etch & Prime is een nieuwe single-component keramische primer, waarmee u in één makkelijke stap gesilaniseerde glaskeramische oppervlakken kan etsen. De behoefte aan het gebruik van fluorzuur wordt geëlimineerd.

Voor de adhesieve en zelfadhesieve cementatie van IPS e.max lithium disilicaat (LS2) restauraties, evenals het adhesief cementeren van zirkoniumoxide (ZrO2) worden de restauraties gesilaniseerd met behulp van Monobond Plus (60 s). Silanisatie is niet nodig voor de zelfadhesieve cementering van zirkoniumoxide.

magnifying glass

Monobond Plus is een universele één-component primer voor het opbouwen van een adhesieve verbinding tussen het bevestigingscomposiet en alle indirecte restauratiematerialen (glas- en oxidekeramiek, metaal, composieten, vezelversterkte composieten).

magnifying glass

Professioneel onderhoud en nazorg

Net als natuurlijke tanden en kiezen moeten volledig keramische restauraties van hoge kwaliteit regelmatig professioneel worden onderhouden. Dat is niet alleen bevorderlijk voor de gezondheid van het tandvlees en de gebitselementen, maar ook voor de algemene uiterlijke verschijning. Met de puimsteenvrije polijstpasta Proxyt pink worden oppervlakken van hoge kwaliteit behoedzaam behandeld en onderhouden, zonder abrasie. 

* Bron: Multilink Automix Scientific Report, Vol. 01/2012

CNS_logomagnifying glass

Wegwijs worden met het Cementation Navigation-systeem

Het Cementation Navigatiesysteem, de populaire multimedia applicatie van Ivoclar Vivadent, biedt tandartsen praktische oriëntatie en begeleiding bij de keuze van het beste bevestigingsmateriaal voor elke casus.
               www.cementation-navigation.com