NL 

IPS e.max CAD

magnifying glass

IPS e.max CAD is 's werelds best verkopende glaskeramiek1. Het is geschikt voor de efficiënte vervaardiging van full-contour restauraties en is bekend om zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden, heeft een breed scala aan indicaties en een hoge sterkte van 530 MPa2.

Zowel de esthetische eigenschappen als de duurzaamheid van het materiaal wordt bevestigd door dagelijkse gebruik in de klinische praktijken. Vanwege deze bewezen waarden en sterkte, zijn ook kronen met slechts 1 mm materiaaldikte mogelijk bij adhesieve bevestiging.

Glazuren
IPS e.max CAD Crystall./ Shades / Stains and Glaze is een universeele reeks van stains & glazes ontwikkeld voor IPS e.max CAD. Glaze is  verkrijgbaar in twee uitvoeringen - met of zonder fluorescerend effect. Kleine correcties (bijv. proximale gebieden) kunnen worden toegepast op IPS e.max CAD restauraties met behulp van IPS e.max CAD Crystall./Add -On.

Breed scala aan indicaties
Een grote verscheidenheid aan restauraties kunnen worden vervaardigd met deze materialen - van dunne veneers tot drie-delige bruggen (tot de tweede premolar als laatste abutment). Hoge esthetische resultaten worden verkregen door de vier verschillende translucentieniveaus van de A-D kleurentinten en de speciale Bleach en Impulse kleurentinten.

Het IPS e.max CAD assortiment bestaat uit blokken, voorzien van een geprefabriceerde verbinding voor directe cementering op de Viteo Base. De zelfhechtende titanium interface is bruikbaar in combinatie met een verscheidenheid aan implantaatsystemen. Dit maakt het mogelijk om implantaat-gedragen hybride abutments en hybride abutment kronen chairside te vervaardigen met gebruik van klinisch bewezen producten. Voor het cementeren wordt gebruikt gemaakt van zelfuithardende bevestigingscomposiet Multilink Hybrid Abutment.

IPS e.max CAD HT (High Translucency)
Gezien de hoge translucentie, die vergelijkbaar is met die van het natuurlijke glazuur, zijn HT-blokken ideaal voor het vervaardigen van kleine restauraties (bijv. Inlays en onlays). Restauraties gemaakt van HT-blokken overtuigen de gebruiker met hun natuurgetrouwe kameleoneffect en de uitzonderlijke aanpassing aan de tandstructuur.

IPS e.max CAD MT (Medium Translucency)
MT blokken tonen een middelmatige translucentie en worden gebruikt voor restauraties, die meer helderheid vereisen dan HT-restauraties en meer translucentie dan LT-restauraties.

IPS e.max CAD LT (Low Translucency) 
Gezien hun lage translucentie, die vergelijkbaar is met die van natuurlijke dentine, zijn LT-blokken ideaal voor het vervaardigen van grotere restauraties (bijv. posterior kronen). Restauraties van LT-blokken overtuigen gebruikers met hun levensechte helderheid en chroma. Dit voorkomt dat restauraties eventueel vergrijzen.

IPS e.max CAD MO (Medium Opacity)
Gezien hun specifieke opaciteit, zijn MO-blokken ideaal geschikt voor het vervaardigen van structuren op licht verkleurde preparaties. Ze worden voornamelijk gebruikt in het tandheelkundige laboratorium.

IPS e.max CAD I (Impulse)
De Impuls blokken maakt de vervaardiging van restauraties mogelijk met uitgesproken opalescente eigenschappen. De opalescent blokken zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen met verschillende opalescence waarden (Opal 1 en Opal 2). De blokken zijn geschikt voor veneers in lichte tandenkleuren, die een opalescent effect vereisen.

Indicaties

  • Minimale invasieve kronen (≥ 1.0 mm)3
  • Kronen
  • Three-delige bruggen (tot de tweede premolar als laatste abutment)
  • Implant-gedragen hybride restauraties (hybride abutments, hybride abutment kronen)
  • Veneers, dunne veneers (0.4 mm) and occlusale veneers
  • Inlays, onlays en partiele kronen

Benefits

1Gebasseerd op verkoopcijfers
2 Gemiddelde biaxiale buigsterkte, over een periode van 10 jaar, R&D Ivoclar Vivadent, Schaan, Liechtenstein
3 Op basis van langdurige klinisch beproefd bewijs en materiaalsterkte, de vervaardiging van kronen met een minimale dikte van 1 mm, bij gebruik van adhesieve cementatie techniek