NL 
magnifying glass

IPS e.max ZirCAD

IPS e.max ZirCAD is het innovatieve en veelzijdige zirkoniumoxide.

IPS e.max ZirCAD is de materiaalkeuze voor casussen waarbij hoge mechanische stabiliteit, dunne wanddikte bij restauraties en natuurlijke esthetiek van essentieel belang zijn. Deze aspecten zorgen ervoor dat de IPS e.max zirkoniumoxide-portefeuille nieuwe standaarden stelt. Restauraties met aanzienlijk gereduceerde wanddikten kunnen worden gecreëerd, aangezien het materiaal zowel hoge sterkte biedt, variërend van 850 tot 1.200 MPa* en hoge breukweerstand. Een afweging in translucentie is niet nodig.

Een precies afgestelde balans tussen dunne/lage wanddikte en optimale translucentie maakt de vervaardiging van restauraties en behoud van de tandstructuur mogelijk en geeft een natuurlijke uitstraling.

IPS e.max ZirCAD Prime
IPS e.max ZirCAD Prime herdefinieert volkeramiek. Het revolutionaire materiaal zorgt voor uitzonderlijke kwaliteit en esthetiek. Dit wordt mogelijk gemaakt door Gradient Technology (GT ) - een nieuw, uniek type productietechniek. Het is de sleutel naar hoogwaardige kwaliteit. Door zijn zeer hoge sterkte van 1200 MPa** is IPS e.max ZirCAD Prime geschikt voor alle indicaties - van solitaire kronen tot 14-delige bruggen. De continue en harmonieuze progressie van de kleuren en translucentie in het materiaal resulteert in een zeer esthetisch uiterlijk. Het materiaal is geschikt voor alle verwerkingstechnieken en biedt daarmee maximale flexibiliteit. Als een "One-Disc Solution" produceert IPS e.max ZirCAD Prime eersteklas resultaten en optimaliseert tegelijkertijd de efficiëntie en winstgevendheid van tandtechnische laboratoria. IPS e.max ZirCAD Prime is verkrijgbaar als disc met een diameter van 98,5 mm in 16 A-D-kleuren en 4 BL-kleuren.

Indicaties:

 • Monolitische kronen
 • Monolitische 3-delige bruggen
 • Monolitische 4-delige of meerdelige bruggen met max. 2 pontics
 • Kronen copings
 • 3-delige of meerdelige brugconstructies met max. 2 pontics

IPS e.max ZirCAD MT Multi
IPS e.max ZirCAD MT Multi is ontworpen voor het anterior en posterior gebied. Een geoptimaliseerd grondstofmengsel levert het materiaal met verbeterde mechanische eigenschappen (850 MPa1). De progressie van kleuren en translucentie maximaliseert het uiterlijk van monolithische kronen en bruggen, zonder dat karakterisering nodig is en optimaliseert de efficiëntie in het tandtechnisch laboratorium. Het nabootsen van de tandenkleur(en) wordt vergemakkelijkt door de polychromatische discs in A-D- kleuren.

Indicaties:

• Monolithische kronen
• Monolithische drie-delige bruggen

IPS e.max ZirCAD MT
IPS e.max ZirCAD MT is de ''creatieve'' in de portefeuille.
Het materiaal combineert geluid mechanische stabiliteit (850 MPa1) met indrukwekkende esthetische eigenschappen als gevolg van een geoptimaliseerd grondstofmengsel.
Het leent zichzelf voor verschillende verwerkingsopties en biedt een hoge mate van flexibiliteit. Het A-D-kleurensysteem zorgt voor een efficiënte vervaardiging van esthetische monolithische of gelaagde restauraties. De A-D Coloring en Effect Coloring Liquids zijn ontworpen voor maximale individuele aanpassingen voorafgaand aan het sinteren. IPS e.max ZirCAD MT is verkrijgbaar als een disc met een diameter van 98.5 mm.

Indicaties:

• Monolithische kronen
• Monolithische drie-delige bruggen

IPS e.max ZirCAD LT
IPS e.max ZirCAD LT is de ''allrounder'' in de portefeuille. '

Het materiaal combineert hoge mechanische stabiliteit (1.200 MPa1) met aangename esthetiek. Deze eigenschappen maken IPS e.max ZirCAD LT geschikt voor de vervaardiging van minimaal invasieve single-tooth restauraties en stabiele multi-unit onderstructuren. Implantaatgedragen suprastructuren. Restauraties kunnen worden vervaardigd met behulp van een verscheidenheid aan technieken: monolithische, infiltratie, partiële of complete veneertechniek. IPS e.max ZirCAD LT is verkrijgbaar als een disc met een diameter van 98.5 mm en als een blok in verschillende maten.

Indicaties:

 • Kronen copings
 • 3-delige of meerdelige brugconstructies met max. 2 pontics
 • Monolitische kronen
 • Monolitische 3-delige bruggen
 • Monolitische 4-delige or meerdelige bruggen met max. 2 pontics

 

IPS e.max ZirCAD MO
IPS e.max die zircad MO is ontwikkeld voor toepassing in de klassieke veneertechniek. Zelfs verkleurde preparaten en metalen kunnen effectief worden bedekt als gevolg van de verhoogde opaciteit van het materiaal. Het maakt de vervaardiging mogelijk van op maat gemaakte individuele en zeer esthetische restauraties. IPS e.max ZirCAD MO is verkrijgbaar als disc met een diameter van 98,5 mm en als blokje in verschillende afmetingen. IPS e.max ZirCAD MO is verkrijgbaar als een disc met een diameter van 98.5 mm en als een blok in verschillende maten.

Indicaties:

 • Kronen copings
 • 3-delige of meerdelige brugconstructies met max. 2 pontics

De innovatieve en moderne PrograMill-freesmachines voor de droge en natte verwerking, zijn volledig afgestemd op het brede scala aan IPS e.max materialen. Met de 5-assige machines worden IPS e.max ZirCAD en IPS e.max CAD restauraties vervaardigd, die worden gekenmerkt door precisie, nauwkeurigheid van pasvorm en efficiëntie als gevolg van opgeslagen materiaalgegevens op deze machines in combinatie met de materiaal-geoptimaliseerde freesstrategieën.

Programat S1 1600 is een lichtgewicht, compacte sinteroven, die een sinterprogramma met zeer hoge snelheid biedt. Alle IPS e.max ZirCAD restauraties, gefreesd in de loop van de dag, kunnen 's nachts gesinterd worden in de Programat S1 1600 met een nachtprogramma. En als af en toe een restauratie snel moet worden vervaardigd, dan is een speedsintering programma beschikbaar. 

Voordelen
• hoge sterkte en breukweerstand - geschikt voor voor dunne wanddikte – voor minimaal invasieve preparaties - dan ervóór
• hoogwaardige esthetiek ook wanneer er monolitische restauraties worden gefabriceerd (IPS e.max ZirCAD Prime) vanwege de levensechte continue progressie en verloop van kleuren en translucentie eigenschappen
• geoptimaliseerd grondstofmengsel om stress-draagvermogen te verhogen van IPS e.max ZirCAD MT Multi en IPS e.max ZirCAD MT
• individuele vrijheid als gevolg van de veelzijdige verwerkingsopties 

* Typische gemiddelde waarde van biaxiale buigsterkte afhankelijk van translucentie niveau, Bron: R&D Ivoclar Vivadent AG, Schaan, Liechtenstein.
** Meting van de breukweerstand volgens de Vickers hardheidstest IPS e.max ZirCAD Prime (dentine), R&D Ivoclar Vivadent AG, Schaan, Liechtenstein.