NL 

IPS e.max ZirPress

magnifying glass

IPS e.max ZirPress is een perspil/rohling van fluorapatietglaskeramiek voor het overpersen van IPS e.max ZirCAD-onderstructuren

De perspillen/rohlingen van fluorapatietglaskeramiek zijn geїndiceerd voor het overpersen van IPS e.max ZirCAD- en andere ZrO2-onderstructuren met een CTE van 10.5 tot 11.0. Dankzij de gedetailleerde keramische reproductie van de wax-up vergemakkelijkt IPS e.max ZirPress het werkproces, vooral bij restauraties met een lange overspanning.

IPS e.max ZirPress-perspillen zijn verkrijgbaar in drie opaciteitsniveaus en in A-D- en vier Bleach BL-kleuren. Bovendien zijn er twee gingivakleuren verkrijgbaar. Omdat er in het IPS-moffelsysteem tegelijkertijd meerdere perspillen kunnen worden geperst, zijn ze slechts in één formaat verkrijgbaar. Individuele kenmerken of veneerlagen worden met de IPS e.max Ceram-stains of laagmaterialen aangebracht.

HT-perspillen
Porselein perspillen met een hoge translucentie, voor de volledig anatomische techniek. Met de IPS e.max Ceram-stains worden de restauraties van individuele kenmerken voorzien.

LT-perspillen
Porselein perspillen met een lage translucentie voor de cut-backtechniek. Na het gedeeltelijk overpersen wordt het incisale gebied individueel gecompleteerd met de IPS e.max Ceram-materialen.

Gingiva-perspillen
Deze twee perspillen vergemakkelijken de vervaardiging van het gingivale deel van de restauratie, vooral bij grote (implantaatgedragen) restauraties, omdat het materiaal niet krimpt en het aantal bakcycli kan worden beperkt. De daadwerkelijke opbouw van de restauratie wordt uitgevoerd met IPS e.max Ceram layering materialen met een exacte pasnauwkeurigheid van het gingival gebied, dat wordt gehandhaafd.

Geoptimaliseerde inbed materialen
Voor de verwerking van IPS ZirPress in de persovens EP3000 en EP5000 zijn de twee inbedmaterialen IPS PressVEST en IPS PressVEST Speed beschikbaar.

Voordelen

  • Snel, gemakkelijk en efficiënt
  • Drie verwerkingstechnieken – afhankelijk van de voorkeur
  • Nauwkeurig passende keramische schouders, die stabiel blijven bij het bakken
  • Innovatieve gingivatechniek voor suprastructuren op implantaten

Indicaties

  • Overpersen van zirkoniumoxide-ondersteunde restauraties van één gebitselement
  • Overpersen van zirkoniumoxide-ondersteunde multi-unit brugconstructies
  • Overpersen van zirkoniumoxide-ondersteunde suprastructuren gemaakt van zirkoniumoxide
  • Overpersen van gingivadelen op zirkoniumoxide onderstructuren
  • Veneers