NL 
magnifying glass

IPS Empress Cementation and Care

Adhesieve bevestiging

De kwaliteit en duurzaamheid van keramische restauraties kan nog worden ondersteund door het gebruik van het juiste bevestigingsmateriaal. Daarom kunt u voor het adhesief bevestigen van uw IPS Empress-restauraties vertrouwen op de klinisch beproefde bevestigingsmaterialen van Ivoclar Vivadent, die herhaaldelijk zijn onderzocht en getest. Variolink Esthetic en Multilink Automix.

magnifying glass

Variolink Esthetic

Het duaal- en lichtuithardende esthetische bevestigingscomposiet Variolink esthetic, combineert buitengewone esthetiek met gebruiksvriendelijkheid. Het Effectkleuren concept maakt het mogelijk om de translucente restauraties stapsgewijs lichter of donkerder te maken.

Multilink Automix

Samen met de zelfetsende Multilink-primer A/B kan de universele allrounder Multilink Automix snel en efficiënt worden verwerkt. Naast de comfortabele applicatie en het ruime spectrum aan indicaties biedt Multilink Automix uitstekende hechtwaarden en een goede verzegeling van het dentine.

Uitharden

Wanneer gebruik wordt gemaakt van de kwalitatief hoogwaardige ledpolymerisatielamp bluephase, kunnen gebruikers profiteren van een efficiënte verwerkingsduur tijdens de bevestiging.

magnifying glass

Etsen en silaniseren

Restauraties van lithiumdisilicaat (LS2) worden doorgaans geëtst voor ze worden geplaatst! De keramieketsgel IPS Ceramic Etching Gel (20 sec.) wordt gebruikt om ter voorbereiding van de plaatsing retentieve hechtvlakken op volledig keramische restauraties te creëren. Hij versterkt het adhesieve effect tussen bevestigingscomposiet en keramisch hechtoppervlak

magnifying glass

Bij het adhesief en zelfadhesief bevestigen van restauraties van IPS e.max-lithiumdisilicaat (LS2) en ook bij het adhesief bevestigen van zirkoniumoxide (ZrO2) wordt voor het silaniseren gebruik gemaakt van Monobond Plus (60 sec.). Voor de zelfadhesieve bevestiging van ZrO2 is silaniseren niet noodzakelijk. Dit geldt ook voor conventioneel cementeren. Monobond Plus is een primer voor het opbouwen van een adhesieve verbinding tussen de bevestigingscomposiet (met name uit de Variolink- en Multilink-productlijnen) en alle indirecte restauratiematerialen (glas- en oxidekeramiek, metaal, composieten, vezelversterkte composieten).


 

magnifying glass

Glaskeramische restauraties worden over het algemeen geetst voor plaatsing. Monobond Etch & Prime is een nieuw één-component keramiek primer die etsen en silanisersen van glaskeramische oppervlakken mogelijk maakt in één simpele stap. Het gebruik van fluorwaterstofzuur is overbodig.

magnifying glass

Professioneel onderhoud en nazorg

Net als natuurlijke tanden en kiezen hebben volledig keramische restauraties van hoge kwaliteit regelmatig professioneel onderhoud nodig. Dat is niet alleen bevorderlijk voor de gezondheid van het tandvlees en de gebitselementen, maar ook voor de algemene uiterlijke verschijning. Met de puimsteenvrije polijstpasta Proxyt pink worden waardevolle oppervlakken behoedzaam behandeld en onderhouden, zonder abrasie.

CNS_logomagnifying glass

Wegwijs worden met het Cementation Navigation-systeem

Wilt u graag wat beter de weg weten bij het uitzoeken van het juiste bevestigingsmateriaal? Het Cementation Navigation System, de nieuwe multimediatoepassing van Ivoclar Vivadent, biedt tandartsen praktische oriëntatie en advies.
               www.cementation-navigation.com