NL 
magnifying glass

IPS Empress bevestiging en professioneel onderhoud

Adhesieve bevestiging

De kwaliteit en duurzaamheid van keramische restauraties kan nog worden ondersteund door het gebruik van het juiste bevestigingsmateriaal. Daarom kunt u voor het adhesief bevestigen van uw IPS Empress-restauraties vertrouwen op de klinisch beproefde bevestigingsmaterialen van Ivoclar Vivadent, die herhaaldelijk zijn onderzocht en getest. Variolink Esthetic en Multilink Automix.

magnifying glass

Variolink Esthetic
Het duaal- en lichtuithardende esthetische bevestigingscomposiet Variolink esthetic, combineert buitengewone esthetiek met gebruiksvriendelijkheid. Het Effectkleuren concept maakt het mogelijk om de translucente restauraties stapsgewijs lichter of donkerder te maken.

Multilink Automix
Het adhesieve bevestigingssysteem is geschikt voor het cementeren van indirecte restauraties gemaakt van silicaat- en oxide-keramiek (bijvoorbeeld IPS e.max), metaal- en metaalkeramiek, evenals composiethars. Een overlevingspercentage van 99%* bevestigt het klinische succes van dit systeem.

magnifying glass

Etsen en Silaniseren

Bij het adhesief en zelfadhesief bevestigen van restauraties van IPS e.max-lithiumdisilicaat (LS2) en ook bij het adhesief bevestigen van zirkoniumoxide (ZrO2) wordt voor het silaniseren gebruik gemaakt van Monobond Plus (60 sec.). Voor de zelfadhesieve bevestiging van ZrO2 is silaniseren niet noodzakelijk. Dit geldt ook voor conventioneel cementeren. Monobond Plus is een primer voor het opbouwen van een adhesieve verbinding tussen de bevestigingscomposiet (met name uit de Variolink- en Multilink-productlijnen) en alle indirecte restauratiematerialen (glas- en oxidekeramiek, metaal, composieten, vezelversterkte composieten).

magnifying glass

Glaskeramische restauraties worden over het algemeen geetst voor plaatsing. Monobond Etch & Prime is een nieuw één-component keramiek primer die etsen en silanisersen van glaskeramische oppervlakken mogelijk maakt in één simpele stap. Het gebruik van fluorwaterstofzuur is overbodig.

magnifying glass

Professioneel onderhoud en nazorg

Net als natuurlijke tanden en kiezen hebben volledig keramische restauraties van hoge kwaliteit regelmatig professioneel onderhoud nodig. Dat is niet alleen bevorderlijk voor de gezondheid van het tandvlees en de gebitselementen, maar ook voor de algemene uiterlijke verschijning. Met de puimsteenvrije polijstpasta Proxyt pink worden waardevolle oppervlakken behoedzaam behandeld en onderhouden, zonder abrasie.

* Bron: Multilink Automix Scientific Report, Vol. 01/2012

CNS_logomagnifying glass

Wegwijs worden met het Cementation Navigation-systeem

Het Cementation Navigatiesysteem, de populaire multimedia applicatie van Ivoclar Vivadent, biedt tandartsen praktische oriëntatie en begeleiding bij de keuze van het beste bevestigingsmateriaal/cement voor elke casus.
               www.cementation-navigation.com