NL 

IPS Empress CAD

magnifying glass

IPS Empress CAD is een leucietversterkt glaskeramiekblok voor de CAD/CAM-technologie. Met zijn homogeniteit en lichtdiffusie zorgt IPS Empress CAD voor een uitgebalanceerd kameleoneffect. De keramische blokken onderscheiden zich niet alleen door hun licht-optische eigenschappen, maar ook door hun buigsterkte van 185 MPa*. IPS Empress CAD-restauraties inspireren door hun natuurgetrouwe translucentie en overtuigende esthetiek.

Uitstaande resultaten
IPS Empress CAD restauraties kunnen vervolgens worden gekleurd en/of geglazuurd of individueel worden voorzien van een veneerlaag. Aangepaste karakteristieken op het restauratie oppervlak kunnen worden gereproduceerd met behulp van het universele stains assortiment IPS Ivocolor. Na de karakterisering worden de restauraties in een Programat-oven gebakken. Met een cut-back en opalescente IPS Empress Esthetic, komt deze opbouwtechniek nog een stap dichter bij het nabootsen van de natuur.

IPS Empress CAD-blokken zijn verkrijgbaar in verschillende translucentiegradaties en als polychrome multi-blokken. Ze worden aangeboden in de A-D-kleuren, Chromascop- en heldere, moderne Bleach-kleuren.

HT-blokken
De IPS Empress CAD HT-blokken met hun sterke translucentie, worden vanwege hun natuurgetrouwe kameleoneffect voornamelijk gebruikt om kleinere restauraties (bijv. inlays) te frezen.

LT-blokken
Dankzij hun chroma en helderheidswaarde zijn de blokken met een zwakkere translucentie (LT) optimaal geschikt voor het vervaardigen van grotere restauraties (bijv. partiele kronen, volledige kronen).

Multi-blokken
De polychrome IPS Empress CAD Multi-blokken zijn de highlights van de reeks IPS Empress CAD-producten. Dankzij hun natuurgetrouwe kleur- en fluorescentieverloop tussen het dentine en de incisale gebieden leveren ze restauraties op met een maximum aan esthetiek en een natuurlijk uiterlijk, zelfs zonder karakterisering.

Voordelen

  • Zeer esthetische, met CAD/CAM vervaardigde restauraties
  • Keuze uit natuurgetrouw kameleoneffect, levensechte helderheidswaarde of natuurlijke kleurgradiënt
  • Buigsterkte 185 MPa*
Indicaties
  • Inlays, Onlays
  • Partiele kronen
  • Kronen

 1mean biaxial flexural strength over 10 years. Source: R&D Ivoclar Vivadent, Schaan, Liechtenstein