NL 

IPS e.max Ceram Selection: nieuwe Glazuur en Effect massa's

magnifying glass

Opmerkelijk levensecht

Het nieuwe IPS e.max Ceram Selection assortiment bestaat uit speciale Glazuur en Effect massa's/poeders, die worden gekenmerkt door hun levendige kleuren en uitzonderlijke licht - optische eigenschappen. Ze worden gebruikt in combinatie met de bestaande IPS e.max Ceram materialen. Individuele karakteriseringskenmerken zijn snel en gemakkelijk gemaakt met deze poeders en restauraties worden voorzien van zeer esthetische, levensechte eigenschappen.

De nieuwe Glazuur en Effect materialen zijn beschikbaar in twaalf kleuren, onderverdeeld in drie groepen. De zes "Special Enamel" poeders hebben een glazuur-achtige doorschijnendheid. Ze worden gebruikt om verzadiging en chroma aan te passen van de restauratie. Zoals de namen al doen vermoeden, reflecteren de drie "Light Reflector Effect’’ poeders het licht, terwijl de drie "Light Absorber" poeders het licht absorberen.

Special Enamel : glazuur-achtige doorschijnendheid
De "Special Enamel " poeders komen in een verscheidenheid van kleuren en tonen een glazuur-achtige doorschijnendheid. De volgende kleuren zijn beschikbaar: aqua, citrine (citroengeel), honey (honing), apricot (abrikoos), quartz (kwarts) en diamond (diamant). Citroengeel, honing, abrikoos en kwarts zijn gebruikt voor de verzadiging en chroma van de restauratie en het glazuur voor het accentueren van het glazuurgebied. Aqua is een intensief gekleurd glazuurpoeder, dat de blauwe doorzichtige kleur van incisale randen benadrukt. Diamant is het ideale universele incisaalmateriaal voor het anterieure gebied.

Light Reflector: licht reflecterend
De "Light Reflector" materialen zijn licht reflecterende Effect poeders. Ze worden geleverd in de volgende kleuren: silk (zijde), salmon (zalm) en cream (room). Zijde  verhoogt de helderheid van het incisale gebied. Zalm en room zijn geschikt voor het nabootsen van de kleur van de reflecterende gebieden in de cervicale en incisale derde.

Light Absorber: licht absorberend
De "Light Absorber" materialen zijn licht absorberende Effect poeders. Ze zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren: fog (mist), lavender (lavendel) en taupe. Mist vermindert de helderheid van het incisale gebied. Lavendel en taupe worden gebruikt om licht absorberende gebieden te creëren in de incisale en cervicale derde en in proximale randen.

Samenwerking met experts
Een team van zeer gewaardeerde tandtechnici samengesteld uit Oliver Brix (Duitsland), August Bruguera (Spanje) en Gérald Ubassy (Frankrijk) hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de IPS e.max Ceram Selection. Deze speciaal gekleurde poeders en de toepassing ervan zijn ontwikkeld op basis van hun jarenlange ervaring met het gebruik van IPS e.max Ceram.

IPS e.max ® is een geregistreerd handelsmerknaam van Ivoclar Vivadent AG.