NL 
magnifying glass

IPS e.max ZirCAD

Innovative zirkoniumoxide discs en bloks

U kiest IPS e.max ZirCAD als er een hoge mechanische sterkte, dunne wanddiktes en zeer hoge esthetiek vereist zijn. Dit materiaal is geschikt voor de vervaardiging van monolithische en geveneerde kronen en bruggen voor de anterieure en posterieure gebieden. Dankzij een stabiliteit van 850 en 1.200 MPa * en een hoge breukweerstand kunnen de wanddikten van volledig keramische restauraties tot een minimum worden beperkt. Dit betekent dat een meer natuurlijke tandstructuur kan worden behouden tijdens preparatie.

PS e.max ZirCAD Prime herdefinieert volkeramiek. Het revolutionaire materiaal zorgt voor uitzonderlijke kwaliteit en esthetiek. Dit wordt mogelijk gemaakt door Gradient Technology (GT ) - een nieuw, uniek type productietechniek. Het is de sleutel naar hoogwaardige kwaliteit. Door zijn zeer hoge sterkte van 1200 MPa** is IPS e.max ZirCAD Prime geschikt voor alle indicaties - van solitaire kronen tot 14-delige bruggen. De continue en harmonieuze progressie van de kleuren en translucentie in het materiaal resulteert in een zeer esthetisch uiterlijk. Het materiaal is geschikt voor alle verwerkingstechnieken en biedt daarmee maximale flexibiliteit. Als een "One-Disc Solution" produceert IPS e.max ZirCAD Prime eersteklas resultaten en optimaliseert tegelijkertijd de efficiëntie en winstgevendheid van tandtechnische laboratoria. 

Flexibiliteit
Vanwege de uitgebreide disc-portfolio, die bestaat uit discs in 4 translucentieniveaus (MT Multi, MT, LT, MO) alsook de nieuwe IPS e.max ZirCAD Prime disc in verschillende diktes, vindt u altijd de juiste oplossing.

Aangepaste esthetiek
Gecoördineerde veneermaterialen, zoals IPS e.max Ceram en IPS Ivocolor, de universele stains & glazes, bieden een grote variëteit aan individuele karakteriseringsmogelijkheden. Dit helpt u om de natuurlijke naastgelegen gebitselementen nog beter te imiteren.

INDICATIES

  • Monolitische kronen 
  • Monolitische 3-delige bruggen
  • Monolitische 4-delige of meerdelige bruggen met max. 2 pontics
  • Kronen copings
  • 3-delige of meerdelige brugconstructies met max. 2 pontics

IPS e.max – all ceramic - all you need
IPS e.max is het enige volkeramiek dat lithiumdisilicaat glaskeramiek en zirkoniumoxide keramiek in één systeem combineert. IPS e.max bestrijkt dus het volledige bereik van alle keramische indicaties. Meer volkeramiek, meer keuze, meer IPS e.max.

* Typische gemiddelde waarde van biaxiale buigsterkte afhankelijk van translucentie niveau, Bron: R&D Ivoclar Vivadent AG, Schaan, Liechtenstein.
** Meting van de breukweerstand volgens de Vickers hardheidstest IPS e.max ZirCAD Prime (dentine), R&D Ivoclar Vivadent AG, Schaan, Liechtenstein.