NL 

IPS e.max cementeren en professioneel onderhoud

magnifying glass

Gevarieerde bevestigingsmogelijkheden

IPS e.max-restauraties bieden flexibele bevestigingsmogelijkheden, aangezien kronen en bruggen adhesief, zelfadhesief of conventioneel kunnen worden gecementeerd. Inlays, onlays en veneers worden, zoals gewoonlijk, adhesief gecementeerd. Afhankelijk van de indicaties kunt u kiezen uit het ruime assortiment van bevestigingsmaterialen van Ivoclar Vivadent:

Variolink Esthetic
Licht en duaaluithardend esthetisch adhesief composietcement combineert buitengewone esthetiek met gebruiksgemak. Met het Effect-kleuren concept kan een geleidelijke keurenovergang (verheldering of donker maken) van de restuaratie(s) worden gerealiseerd.

Multilink Automix
De universele adhesief composietcement Multilink Automix biedt een breed spectrum aan indicaties. Het zorgt voor grote hechtsterkte en  duurzame bevestiging. In combinatie met de primer A/B wordt het dentine verzegeld en wordt een goede randaansluiting bereikt.

SpeedCEM Plus
Het zelfadhesieve, duaal uithardende composcietcement is zelfs nog gemakkelijker te gebruiken, dan een conventioneel cement. Tegelijkertijd heeft het de extra voordelen van een composiet, zoals betere hechtsterkte en translucentie, alsook een geringere oplosbaarheid in water.

Vivaglass CEM
Het klassieke zelfuithardende glasionomeercement is geschikt voor het cementeren van zeer sterke keramische materialen, zoals onder meer IPS e.max. Het cement bevat een bijzonder transparante glasvulstof voor esthetische resultaten.

magnifying glass

Etsen en silaniseren

Restauraties van lithiumdisilicaat (LS2) worden doorgaans geëtst voordat ze worden geplaatst!
De IPS Ceramic Etching Gel (20 sec.) wordt gebruikt om ter voorbereiding van de plaatsing retentieve hechtvlakken op volledig keramische restauraties te creëren. Hij versterkt het adhesieve effect tussen het composietcement en het keramische hechtoppervlak.

magnifying glass

Bij het adhesief en zelfadhesief bevestigen van IPS e.max-lithiumdisilicaat (LS2) restauraties en ook bij het adhesief bevestigen van zirkoniumoxide (ZrO2) wordt gebruik gemaakt van Monobond Plus (60 sec.) voor het silaniseren van de restauraties. Voor de zelfadhesieve bevestiging van ZrO2 is silaniseren niet noodzakelijk. Dit geldt ook voor conventioneel cementeren. Monobond Plus is een primer voor de opbouw van een adhesieve verbinding tussen het composietcement (met name uit de Variolink- en Multilink-productlijnen) en alle indirecte restauratiematerialen (glas- en oxidekeramiek, metaal, composieten en vezelversterkte composieten).

Glaskeramische restauraties worden over het algemeen geetst voor plaatsing. Monobond Etch & Prime is een nieuw één-component keramiek primer die etsen en silanisersen van glaskeramische oppervlakken mogelijk maakt in één simpele stap. Het gebruik van fluorwaterstofzuur is overbodig.

Professioneel onderhoud en nazorg

Net als natuurlijke tanden en kiezen moeten volledig keramische restauraties van hoge kwaliteit regelmatig professioneel worden onderhouden. Dat is niet alleen bevorderlijk voor de gezondheid van het tandvlees en de gebitselementen, maar ook voor de algemene uiterlijke verschijning. Met de puimsteenvrije polijstpasta Proxyt pink worden oppervlakken van hoge kwaliteit behoedzaam behandeld en onderhouden, zonder abrasie. 

magnifying glass

Glaskeramische restauraties worden over het algemeen geetst voor plaatsing. Monobond Etch & Prime is een nieuw één-component keramiek primer, die etsen en silanisersen van glaskeramische oppervlakken mogelijk maakt in één simpele stap. Het gebruik van fluorwaterstofzuur is overbodig.

CNS_logomagnifying glass

Wegwijs worden met het Cementation Navigation-systeem

Het Cementation Navigation System, de populaire multimediatoepassing van Ivoclar Vivadent, biedt tandartsen praktische oriëntatie, advies en begeleiding in het selecteren van het beste bevestigingscomposiet/cementcomposiet voor elke casus.

www.cementation-navigation.com