NL 

IPS e.max Press nu ook voor digitale workflow

De combinatie van digitale en analoge werkwijze vergroot de betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit van het gehele persproces.

magnifying glass

Ontwerp in CAD/CAM-Software

De software-add-on IPS e.max Digital Press Design - Wax Tree maakt het mogelijk om meerdere monochromatische single - tooth restauraties te combineren en een wasboom te maken met behulp van computertechnologie. De press sprues worden automatisch aan de restauraties bevestigd en op een passende manier in lijn gebracht met de IPS Sprue Guide. Dit verbetert de veiligheid en kwaliteit van het hele persproces en verkort de spruingprocedure aanzienlijk.

magnifying glass

De software IPS e.max Press Digital Press Design – Press Multi (Dental System 2020, 3Shape) Deze add-on stelt u in staat om de kleurovergang van dentine tot incisale visueel en individueel te beheren met IPS e.max Press Multi restauraties. De horizontale perskanalen (zogenaamde wax patronen) worden automatisch geplaatst op de virtuele restauratie. De positionering kan individueel worden geregeld. Dit is hoe je het gewenste esthetische uiterlijk en het ideale polychromatische kleureffect bereikt.

magnifying glass

ProArt Print Wax

Met ProArt Print Wax wordt het waspatroon van de restauraties geprint in het nieuwe 3D printsysteem PrograPrint. Het 3D-printmateriaal ProArt Print Wax verbrandt zonder residu achter te laten. De hoge nauwkeurigheid van de pasvorm, de precieze details en de gladde oppervlakken van de waxstructuren spreken voor zich.

Voordelen

  • Hoge kwaliteit perstechniek
  • Brandt betrouwbaar uit, zonder spannings-/moffelscheuren te veroorzaken
  • Maximale efficiëntie en gecoördineerde processen
  • 40 waxkronen mogelijk in slechts een keer printen
magnifying glass

Waxstructuren voor het frezen

Zodra de restauraties zijn ontworpen, worden de waxstructuren in de PrograMill-machine gefreesd met behulp van de ProArt CAD Wax Yellow discs, die zijn geoptimaliseerd voor IPS e.max Press. Dit materiaal wordt gekenmerkt door de uitstekende bewerkingseigenschappen. Bovendien bakt het zonder dat er een residu achtergelaten wordt. De gefreesde restauraties hebben een hoge pasnauwkeurigheid en gladde oppervlakken.

Investeren, uitbranden, persen

De geprinte objecten worden op de conventionele manier gebruikt met IPS PressVest Premium en vervolgens verhit in een oven om uit te branden. De onderdelen worden geperst in de intelligente pers- en keramiekovens Programat EP3010 of EP5010. Dankzij de volautomatische persfunctie (FPF) wordt de persprocedure eenvoudig en comfortabel met een druk op de knop geactiveerd.