NL 

IPS e.max Press Abutment Solutions

press abutmentmagnifying glass

Reultaten op maat: implantaatgedragen hybride restauraties vervaardigd met de perstechniek

IPS e.max Press wordt gebruikt om individuele, esthetische hybride restauraties te vervaardigen in combinatie met Viteo Base (Titanium bonding base). Er zijn twee mogelijkheden:

  • hybride abutments en
  • hybride abutmentkronen
emax_press_abutment_solutionsmagnifying glass

IPS e.max Press hybride abutment

De hybride abutment is een individueel geperst lithiumdisilicaat abutment, die wordt vastgemaakt op een titanium interface (bijvoorbeeld Viteo Base). Naast de optimale vormgeving van het emergentieprofiel biedt het individueel vervaardigde, tandkleurige hybride abutment een duurzaam esthetische aanblik en kan voor elke klinische situatie worden aangepast. De geperste abutment is extraoraal gecementeerd aan de titanium interface met Multilink Hybrid Abutment. Vervolgens wordt het vastgeschroefd en permanent hersteld met een IPS e.max-kroon. De vervaardiging van een op maat gemaakte hybride abutment biedt een snelle en flexibele aanpak in de laboratoria.

IPS e.max Press Abutment Solutions_PS_001magnifying glass

IPS e.max Press hybride abutmentkroon

Een hybride abutmentkroon is een abutment en een monolithische kroon ineen. Dit is een efficiënte 2-in-1-oplossing die direct wordt bevestigd op een TiBase met Multilink Hybrid Abutment en op het implantaat wordt geschroefd – in één stuk. Het omslachtig verwijderen van overtollig cement behoort tot het verleden. Vervolgens wordt de toegang tot het schroefkanaal verzegeld met een composietmateriaal (bijv. Tetric EvoCeram). Desgewenst is toegang tot het schroefkanaal altijd mogelijk.

Voordelen

  • Geperste hybride abutmentoplossingen uit uw eigen laboratorium
  • Zeer fraaie, duurzame esthetiek, ook in gevallen van gingivarecessie, dankzij de tandkleurige hybride abutments
  • Hybride abutmentkronen (2-in-1) voor functionaliteit, efficiëntie en te allen tijde toegang tot de schroef
  • Uitstekende hechtsterkte tussen LS2 en de TiBase met Multilink Hybrid Abutment

Goede biocompatibiliteit

Voor een duurzaam en succesvol materiaal dat samen met abutments en implantaatgedragen restauraties wordt gebruikt, is een optimale biocompatibiliteit van cruciaal belang. Diverse onderzoeken, gedurende vele jaren, bevestigen de goede biocompatibiliteit van de IPS e.max Press (LS2)-glaskeramiek met de orale weke delen (zie IPS e.max Wetenschappelijk rapport).