NL 
magnifying glass

IPS e.max ZirCAD Prime

Volkeramiek opnieuw gedefinieerd

IPS e.max ZirCAD Prime, het revolutionaire zirkoniumoxide, zorgt voor uitzonderlijke kwaliteit en esthetiek, die vergelijkbaar zijn met die van lithiumdisilicaat glaskeramiek. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Gradient Technology - een nieuwe, innovatieve productietechniek, die wordt gebruikt bij de productie van het materiaal. Het is de sleutel tot uitstekende kwaliteit.

magnifying glass

Gradient Technology (GT) – het sleutelwoord van IPS e.max ZirCAD Prime

De nieuwe, unieke Gradient Technology (GT) vormt de kern van IPS e.max ZirCAD Prime. Het omvat drie innovatieve stappen waarmee de twee grondstoffen 3Y-TZP (zeer sterke zirkoniumoxide) en 5Y-TZP (hoogtranslucente zirkoniumoxide) kunnen worden gecombineerd om de uitzonderlijke eigenschappen van dit revolutionaire materiaal te produceren.

 1. Ingenieuze poederconditionering zorgt ervoor dat de grondstoffen optimaal worden gecombineerd. Dit resulteert in een uitzonderlijke nauwkeurige pasvorm
 2. De state-of-the-art vultechnologie is verantwoordelijk voor een continue, progressie en verloop van kleuren en translucentie in het materiaal. De restauraties gemaakt met deze zirkoniumoxidediscs laten een hoogwaardige esthetiek zien
 3. De hoogwaardige verwerkingsstap van "Cold Isostatic Pressing (CIP)" verbetert de microstructuur van het materiaal en optimaliseert de translucente eigenschappen. Bovendien kan het materiaal met kortere tussenpozen worden gesinterd (2:26 uur voor enkelvoudige kronen in de Programat S1 1600)

IPS e.max ZirCAD Prime: De "One-Disc Solution" voor dentale laboratoria

IPS e.max ZirCAD Prime, is een "alles-in-één disc oplossing'', en is geschikt voor gebruik in veel verschillende klinische situaties. Het innovatieve volkeramiek combineert hoogwaardige esthetiek, hoge sterkte en flexibiliteit in één disc. Het materiaal omvat een breed scala aan indicaties en biedt een maximum aan flexibiliteit en mogelijkheden bij het vervaardigen van keramiekrestauraties. IPS e.max ZirCAD Prime produceert eersteklas resultaten en optimaliseert tegelijkertijd de efficiëntie en winstgevendheid van tandtechnische laboratoria.

De uitstekende eigenschappen van IPS e.max ZirCAD Prime in één oogopslag:

 • Hoogwaardige esthetiek (vergelijkbaar met LS2): het eersteklas esthetische uiterlijk van IPS e.max ZirCAD Prime wordt gekenmerkt door een levensecht continue progressie en verloop van kleuren en translucentie door de geoptimaliseerde transluncente eigenschappen. Als gevolg hiervan kunnen natuurlijk ogende restauraties worden vervaardigd zonder enige benodigde karakterisering. Deze indrukwekkende resultaten zijn ook te danken aan de precieze kleuren van het materiaal.
 • Alle indicaties: Als gevolg van zijn hoge sterkte (biaxiale buigsterkte: 1200 MPa; breuksterkte2:> 5 MPa · m1 / 2), is IPS e.max ZirCAD Prime geschikt voor de vervaardiging van alle soorten restauraties - van solitaire kronen tot 14-delige bruggen. Bovendien kan het materiaal in zeer dunne lagen worden aangebracht op minimaal geprepareerde tandstructuur.
 • Alle verwerkingstechnieken kunnen worden gebruikt: staining, cut-back, layering en infiltratietechniek. IPS e.max ZirCAD Prime is compatibel met het IPS e.max-systeem.

Snel sinteren van kronen en bruggen
Restauraties van IPS e.max ZirCAD Prime kunnen worden gebrand met behulp van supersnelle sinterprogramma's. All-in-one sinterprogramma's maken het mogelijk verschillende IPS e.max ZirCAD-materialen tegelijk te sinteren.

 • ZirCAD Prime speed sintering programma3 voor solitaire kronen: 2h 26min
 • ZirCAD all-in-one speed sintering programma3 voor solitaire kronen tot 3-delige bruggen:  4h 25min
 • ZirCAD all-in-one standard sintering programma3 voor solitaire kronen tot 14-delige bruggen:  9h 50min


Leveringsformulieren

IPS e.max ZirCAD Prime is beschikbaar in 16 A–D kleuren en 4 BL kleuren en in 2 diktes/formaten, 16 en 20 mm. De discs kunnen worden gebruikt in alle CAD/CAM systemen, die een dischouder hebben met een diameter van 98.5 mm.

Indicaties

 • Monolitische kronen
 • Monolitische 3-delige of meerdelige bruggen in het anterieure en posterieure gebied
 • Krooncopings en onderstructuren voor 3delige of meerdelige bruggen
Voor meer informatie over IPS e.max ZirCAD Prime, bezoek : zircadprime.ipsemax.com


1
Typische gemiddelde waarde van biaxiale buigsterkte (dentine), R & D Ivoclar Vivadent AG, Schaan, Liechtensteinin
2 Meting van de breukweerstand volgens de Vickers hardheidstest (dentine), R & D Ivoclar Vivadent AG, Schaan, Liechtenstein (2018))
3 In de Programat S1 1600