NL 
emax_500_Banner_940x250_nlmagnifying glass

IPS e.max 500 MPa

IPS e.max zoals u het kent, maar nog veelzijdiger!

1mm minimale invasieve preparatie / materiaaldikte
Nieuwe tranclucente mogelijkheden
500 MPa voor maximale vertrouwen

Ivoclar Vivadent stelt hoge eisen aan de kwaliteit bij elke stap van het productieproces van IPS e.max Lithium Disilicaat. Elke geproduceerde batch van uiteenlopend materiaal, wordt getest om ervoor te zorgen, dat deze voldoet aan onze hoge eisen. IPS e.max CAD heeft een minimale biaxiale buigsterkte van 360MPa en IPS e.max Press van 400 MPa en niet lager. Na 11 jaar waarin duizenden geproduceerde batches zijn getest, heeft Ivoclar Vivadent het vertrouwen om nieuwe informatie met betrekking tot IPS e.max Lithiumdisilicaat met u te communiceren. 

Minimale waarden zijn belangrijk om te weten, maar worden zelden gecommuniceerd door andere bedrijven. Ivoclar Vivadent publiceerde vooralsnog conservatieve gegevens over de buigsterkte naar de markt toe, maar de realiteit is, dat na 11 jaar van voortdurende kwaliteitscontroles, IPS e.max Press een gemiddelde buigsterkte toont van 470 MPa en IPS e.max CAD van 530 MPa. IPS e.max lithiumdisilicaat materialen leveren een gemiddelde biaxiale buigsterkte van 500 MPa.

Deze waarden verklaren het fenomenale succes van dit product in de afgelopen 10 jaar. Dit betekent dat conservatieve tandheelkunde wordt ondersteund, voordelig voor zowel laboratoria, tandartsen als patienten. Dankzij de beproefde gegevens, raadt Ivoclar Vivadent aan om de vereiste materiaaldikte van IPS e.max lithiumdisilicaat kronen te verminderen. Een dikte van 1.0 millimeter is toereikend wanneer de kronen adhesief worden gecementeerd.