NL 

Media Berichten

Oct
20
2021

Succesverhaal; Ivoclar Vivadent kijkt terug op een jaar met het Ivotion Denture System en presenteert nóg meer toepassingsmogelijkheden en nóg meer keuze in gingivakleuren

Het innovatieve Ivotion Denture System van Ivoclar Vivadent zorgde circa een jaar geleden voor een revolutie in de vervaardiging van uitneembare protheses. Dankzij de productiemogelijkheid van implantaatgedragen protheses en de lancering van een nieuwe gingivakleur, heeft het bedrijf vele gebruikers weten te overtuigen, maar ook zijn belofte van voortdurende ontwikkeling van Ivotion Denture System waargemaakt.

 
Oct
12
2021

Breder assortiment; Ivoclar Vivadent verdubbelt het aantal kleuren van SR Vivodent en vervult zo de behoefte van patiënten voor een natuurlijke glimlach.

Het assortiment wordt uitgebreid met nog eens 16 A–D-kleuren plus 4 Bleach-tinten. Dankzij deze uitbreiding wordt het aanbod van SR Vivodent-toepassingen voor partiële en volledige gebitsprotheses - vooral in combinatie met vaste protheses - vergroot.

 
Oct
11
2021

Ivoclar Vivadent presenteert de nieuwe Proxyt in Single Dose-formaat; de ideale oplossing om tanden efficiënt en mild te reinigen en te polijsten.

Het afgelopen jaar heeft het bedrijf de nieuwste generatie Proxyt prophy-pasta geïntroduceerd. Een geoptimaliseerde formule die garanat staat voor een verbeterde verwerking en een langere houdbaarheid. Het bedrijf lanceert nu Proxyt Single Dose; een nieuwe leveringsvorm die twee pasta varianten bevat. De pasta's zorgen voor kortere reinigings- en polijsttijden en voor een gemakkelijke en hygiënische behandeling van alle patiënten.

 
Sep
20
2021

Verhoog de efficiëntie van uw tandartspraktijk; Ivoclar Vivadent introduceert een nieuwe combinatieoven voor snel kristalliseren, sinteren en glazuren.

Al 40 jaar lang presenteert Ivoclar Vivadent met haar serie Programat® steeds opnieuw innovaties op het gebied van tandheelkundige ovens. En dat succesverhaal wordt nu voortgezet met de lancering van de volledig nieuwe Programat CS6. Deze nieuwe combinatieoven kan volkeramische restauraties sneller dan ooit kristalliseren, sinteren en glazuren met ongeëvenaarde esthetische resultaten.

 
Oct
10
2021

Drievoudige efficiëntie; met de nieuwe generatie Adhese Universal VivaPen maakt Ivoclar Vivadent universele bonding in een unieke vorm mogelijk

Ivoclar Vivadent is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van geïntegreerde oplossingen voor hoogwaardige tandheelkundige toepassingen, met een rijk geschakeerde product- en systeemportfolio voor tandartsen* en tandtechnici*. Met Adhese Universal omvat het aanbod van het bedrijf een lichtuithardend 1-componentadhesief voor directe/indirecte voorzieningen en alle etstechnieken. Voor de bonding staat de unieke VivaPen garant. En nu presenteert Ivoclar Vivadent een nieuwe generatie van de applicator in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design.

 
Sep
22
2021

Adhese Universal DC efficiënt in elke situatie. Ivoclar Vivadent presenteert een nieuw duaal uithardend adhesief voor universele toepassingen.

Ivoclar Vivadent een wereldwijd opererend bedrijf dat tandartsen en tandtechnici een uitgebreid scala aan innovatieve producten en systemen biedt. Met Adhese Universal DC presenteert het bedrijf een universeel, duaal uithardend 1-componentadhesief als Single Dose. Dankzij de nieuwe duaaluitharding kan Adhese Universal DC voor vele toepassingen worden gebruikt. Het ideale adhesief voor Variolink Esthetic bij het cementeren van uiteenlopende restauraties en wortelkanaalstiften. Hierdoor kunnen tandartsen profiteren van de uitgebreide mogelijkheden voor directe restauraties en bevestiging van indirecte restauraties.

 
Aug
16
2021

De 25 mm IPS e.max ZirCAD Prime discs zorgen voor uitgebreide mogelijkheden

IPS e.max ZirCAD Prime onderscheidt zich dankzij de voortreffelijke esthetiek en 1.200 MPa. De zirkoniumoxide-schijven zijn nu ook leverbaar met een dikte van 25 mm voor de vervaardiging van restauraties met grote verticale dimensies.

 
Sep
06
2021

Ivoclar Vivadent nodigt dentale professionals uit voor een unieke en positieve klantervaring met innovatieve workflows tijdens de Live Experience Tour 2021 op diverse locaties in Europa

Ivoclar Vivadent is een toonaangevende leverancier van geïntegreerde en slimme oplossingen voor hoogwaardige tandheelkunde. Deze bestaan uit innovatieve workflows van materiaalsystemen voor tandartsen en tandtechnici; waarbij de klant altijd in het middelpunt staat. Het is dan ook niet meer dan logisch, dat er is besloten om samen met hen persoonlijk in gesprek te gaan, dit najaar tijdens de Live Experience Tour 2021 in 14 Europese steden. Tijdens het evenement bieden we naast live lezingen door experts, workflows en productinnovaties ook de mogelijkheid om de internationale productexperts van Ivoclar Vivadent persoonlijk te ontmoeten. Vanaf nu kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor dit unieke event op 10 en 11 december op een duurzame, industriële locatie in een unieke groene omgeving bij Inspyrium in Cuijk (nabij Nijmegen).

 
Aug
24
2021

Intuïtief en intelligent; de IoT-functionaliteit van Ivoclar Vivadent's nieuwe Programat® ovens wordt zeer gewaardeerd

Met de introductie van haar nieuwe serie Programat-ovens heeft Ivoclar Vivadent het Internet of Things (IoT) ingevoerd in het moderne tandtechnische laboratorium. De pers- en keramische ovens van de nieuwste generatie zijn voorzien van intelligente IoT-functionaliteit; tandtechnici kunnen daarmee rekenen op gebruiksgemak en bedrijfszekerheid.

 
Jun
29
2021

A breath of fresh air for digital dental technology: Ivoclar Vivadent and exocad form collaboration

Ivoclar Vivadent, a global market leader in innovative dental solutions based in Liechtenstein, and exocad GmbH (exocad), an Align Technology, Inc. company and leading manufacturer of dental CAD/CAM software, have announced their strategic partnership.

 
Jun
03
2021

Ivoclar Vivadent introduceert de nieuwe Programat S2® sinteroven; betrouwbaar, snel en intuïtief

De nieuwe Programat S2 sinteroven wordt gelijktijdig met de nieuwe generatie van de succesvolle Programat ovenserie op de markt gebracht. Deze nieuwe oven is het resultaat van de consistente doorontwikkeling van zijn voorganger, de Programat S1 1600. Het gaat hier om een compact apparaat, dat garant staat voor uitzonderlijk accurate sinterresultaten, in combinatie met een hoog niveau van gebruiksvriendelijkheid.

 
May
28
2021

IPS e.max ZirCAD LT; snellere resultaten en nóg exactere kleuraanpassing

De veelzijdige en populaire IPS e.max ZirCAD LT discs zijn nu beschikbaar binnen een uitgebreid programma met negen nieuwe kleuren.

 
Apr
19
2021

Pers- en keramiekovens: Ivoclar Vivadent introduceert een nieuwe Programat-generatie met slimme functies en lanceert een aantrekkelijke pre-order campagne

Het succesverhaal van de Programat serie groeit – de tweede generatie is modern, intuïtief en slim. Ivoclar Vivadent viert de lancering van de nieuwe generatie met een voordeel op de eerste 100 pre-orders.

 
Feb
26
2021

De perfecte instap voor het frezen van zirkoniumoxide; de nieuwe PrograMill DRY

PrograMill DRY biedt tandtechnici een betrouwbaar CAD / CAM-systeem, speciaal ontworpen voor het frezen van zirkoniumoxide materialen: flexibel, kosteneffectief en gebruiksvriendelijk.

 
Jan
28
2021

IvoSmile App helpt tandartsen en laboratoria een nieuwe glimlach te visualiseren bij de patiënt

Augmented reality makes it possible: The IvoSmile app from Ivoclar Vivadent enables immediate 3D real-time visualization of esthetic dental treatments for the first time.

 
Jan
20
2021

Ivoclar Vivadent en 3Shape breiden hun samenwerking uit

Ivoclar Vivadent en 3Shape intensiveren hun samenwerking met als doel het ontwikkelen van de best mogelijke mondhygiëneoplossingen voor de gezondheid en het welzijn van patiënten.

 
Jan
20
2021

Ivoclar Vivadent en 3Shape breiden hun samenwerking uit

Ivoclar Vivadent en 3Shape intensiveren hun samenwerking met als doel het ontwikkelen van de best mogelijke mondhygiëneoplossingen voor de gezondheid en het welzijn van patiënten.

 
Jan
18
2021

Ivoclar Vivadent kondigt nieuwe Chief Marketing Officer (CMO) aan

Bringing extensive experience in marketing and brand management for global organizations, Patric Frank will drive the continued expansion of the dental specialists from Liechtenstein as CMO, effective immediately.

 
Jan
19
2021

Ivotion, dé oplossing voor Digital Denture, wint 2020 ACP Product Innovation Showcase Award

Ivoclar Vivadent’s Ivotion Digital Denture System is bekroond met de 2020 American College of Prosthodontics (ACP) Annual Session Innovation Award tijdens het ACP 50th Annual Awards event op 6 november 2020.

 
Nov
11
2020

IDS 2021 - Ivoclar Vivadent host virtueel evenement en Rheinterrassen

Ivoclar Vivadent heeft een uniek concept ontwikkeld om wereldwijd in contact te komen met al haar klanten, dealers en partners buiten de International Dental Show (IDS) in maart 2021.

 
Oct
03
2020

3D Printen in uw digitale lab: de toekomst is nu

Het PrograPrint-systeem kan een meerwaarde voor uw lab betekenen. Maar wat maakt het PrograPrint-systeem nog meer zo bijzonder?

 
Sep
03
2020

Voorproefje van een perfecte glimlach

Sinds maart 2020 is IvoSmile® Orthodontics beschikbaar - de nieuwe app voor orthodontische praktijken van Ivoclar Vivadent. De app is exclusief ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met de 3Shape TRIOS® Treatment Simulator (TTS) van 3Shape en toont patiënten het mogelijke resultaat van een orthodontische behandeling in een virtuele spiegel.

 
Aug
18
2020

Een revolutionaire stap: Ivotion Denture System voor de vervaardiging van uitneembare gebitsprothesen

Met de lancering van het Ivotion Denture System biedt Ivoclar Digital een complete digitale workflow aan voor het vervaardigen van uitneembare gebitsprothesen.

 
Jul
29
2020

IPS e.max Press MT uitgebreid met vijf kleuren

Ivoclar Vivadent breidt het beproefde en betrouwbare perskeramiek IPS e.max Press uit met vijf gangbare kleuren. Het perskeramiek systeem IPS e.max Press – lithiumdisilicaat glaskeramiek LS2) - speelt al meer dan 15 jaar een belangrijke rol in de restauratieve tandheelkunde. De hoge sterkte, de bewezen levensduur en de efficiënte toepassing zijn complementair aan de meesterlijke esthetiek en succesbepalende eigenschappen.

 
Jun
03
2020

IES 2020: Bekijk expert lezingen ''on demand''

Innovatief, interactief en informatief - dit is een beknopte beschrijving van de online versie van het "International Expert Symposium" (IES) van dit jaar, dat werd georganiseerd door Ivoclar Vivadent voor de tandheelkundige industrie. De symposium lezingen zijn nu gratis en online beschikbaar.

 
May
12
2020

IES wordt eind mei als online evenement georganiseerd

Voor het eerst organiseert Ivoclar Vivadent van 25 tot 29 mei 2020 het International Expert Symposium (IES) als een online evenement. Vijf dagen op rij kunnen deelnemers profiteren van de diepgaande kennis en expertise van 16 internationale sprekers onder het motto " Samen succesvol in de tandheelkunde van morgen.''

 
Mar
24
2020

International Expert Symposium 2020 gaat virtueel

Ivoclar Vivadent verplaatst het International Expert Symposium 2020 op 12 en 13 juni naar een online format en virtuele omgeving

 
Mar
18
2020

Tetric Prime - nieuw composiet met superieure verwerkingseigenschappen

Meer dan 500 miljoen geplaatste composietvullingen spreken voor zich

 
Feb
26
2020

Ivoclar Vivadent's Digital Denture Oplossingen staan centraal tijdens de Chicago Midwinter Meeting 2020

Tijdens de Midwinter-bijeenkomst in Chicago, stond Ivoclar Vivadent centraal met de onthulling van een innovatieve monolithische disc voor geavanceerde Digital Denture workflows.

 
Jan
31
2020

IES 2020: Dental experts conferentie in Parijs

Tijdens het International Expert Symposium 2020 (IES) presenteren Ivoclar Vivadent in samenwerking met de Universiteit van Parijs, de nieuwste trends en technologische innovaties in de tandheelkunde van 12 t/m 13 juni 2020.

 
Nov
15
2019

Beperkte oplage beschikbaar: Limited edition - Programat-persoven met IPS e.max uitstraling

Slechts 333 speciale edities van de ovens wereldwijd beschikbaar.

 
Nov
15
2019

Beperkte oplage beschikbaar: Limited edition - Programat-persoven met IPS e.max uitstraling

Slechts 333 speciale edities van de ovens wereldwijd beschikbaar.

 
Nov
07
2019

Innovatieve bewustwordingscampagne met Augmented Reality brengt belang goede mondzorg tot leven

Augmented Reality brengt belang goede mondzorg tot leven. Originele bewustwordingscampagne Ivoclar Vivadent & Henry Schein Dental in Nederland en België

 
Oct
04
2019

“The Quality of Esthetics” conference in Mexico

On 16 and 17 August 2019, the World Trade Center (WTC) in Mexico City was the venue of a very special dental esthetics and oral health event: Ivoclar Vivadent hosted “The Quality of Esthetics” conference, one of the world’s largest dental industry meetings. More than 6300 dental practitioners and academics as well as representatives of various institutions took part in the event.

 
Oct
01
2019

Cervitec Liquid mondspoeling - verbeterde formule beschikbaar

De nieuwe formule van Cervitec® Liquid mondspoeling bevat xylitol en provitamine D-Pathenol en 0.1% chloorhexidine. De mondspoeling is een milde en zachte verzorging voor gevoelig tandvlees, peri-implant weefsel en het mondslijmvlies.

 
Dec
16
2019

Cervitec Liquid: nieuwe formule is een succes!

Met Cervitec Liquid wordt de dagelijkse routine voor mondhygiëne een aangename en verfrissende ervaring. Dit bevestigd recent onderzoek van Ivoclar Vivadent onder ongeveer 150 proefpersonen.

 
Sep
23
2019

Helioseal F Plus - De efficiënte fissuur sealant

Effectieve bescherming voor glazuurpitten en fissuren. Snelle en handige fissuurverzegeling bij kinderen en volwassenen.

 
Sep
17
2019

Onmisbaar in de tandartspraktijk – OptraGate meer dan 100 miljoen keer gebruikt*

Dankzij het speciale ontwerp is de OptraGate mondspreider een polulair item in de tandartspraktijk. Dit ingenieuze, kleine en handige item is vooral comfortabel voor de patiënt. En nu al meer dan 100 miljoen keer verkocht. Ivoclar Vivadent vierde dit succes met de aanwezigheid van internationale gasten op het hoofdkantoor in Schaan (FL).

 
Jul
22
2019

Eenvoudige en tijdsbesparende adhesieve applicatie

Adhese Universal is een klinisch bewezen universeel ééncomponent en lichtuithardend adhesief voor directe-en indirecte bonding en compatibel met alle etstechnieken. De enige universele bonding, beschikbaar in de innovatieve VivaPen voor eenvoudige en tijdbesparende applicatie direct in de mond van de patiënt.

 
Jun
06
2019

Bluephase PowerCure

Bluephase PowerCure is de slimste Bluephase ooit. De nieuwe, krachtige LED-uithardingslamp combineert de betrouwbaarheid van korte uithardingstijden van slechts drie seconden bij gebruik en in combinatie met het 3s PowerCure-productsysteem.

 
May
03
2019

A close guess

Ivoclar Vivadent is honouring the winner of the guessing competition which took place on the occasion of the International Dental Show (IDS) in Cologne. The lucky winner, Robert Arvai from Chur, Switzerland, guessed the closest number and won the first prize, a “golden” Programat EP 5010.

 
May
02
2019

Ivoclar Vivadent en 3Shape starten samenwerking - esthetische tandheelkundige visualisatie technologie met augmented reality

Eerder deze dag kondigden beide bedrijven een samenwerkingsovereenkomst aan. "IvoSmile" van Ivoclar Vivadent, is gebaseerd op augmented reality (AR) en wordt geïntegreerd in softwareapplicaties voor orthodontie en restauratieven van 3Shape om esthetische tandheelkundige behandelingen te visualiseren.

 
Apr
29
2019

Volledige gebitsprotheses : nieuwe posterior gebitselementen

De onderscheidende SR Vivodent S DCL anterior- en de SR Orthotyp S DCL posterior gebitselementen werden twee jaar geleden geïntroduceerd. Ze bieden uitzonderlijke individualiteit voor de partiële en volledige gebitsprotheses in A-D- en Bleach-kleurtinten. Speciaal voor het ‘lingualized occlusion concept’ is nu de SR Ortholingual S DCL beschikbaar.

 
Mar
11
2019

3s PowerCure: De kunst van efficiëntie - met posterieure restauraties

De incrementele laagtechniek is zeer tijdrovend, vooral als het gaat om grote caviteiten. Tandartsen kunnen behandelingstijden nu met meer dan de helft verkorten, met behoud van esthetische resultaten. Het 3s PowerCure productsysteem is de sleutel tot deze efficiëntieverbetering.

 
Mar
11
2019

Zirkoniumoxide: nieuw CAD/CAM blok voor CEREC gebruikers

IPS e.max ZirCAD MT Multi is zirkoniumoxide, ontwikkelt voor de het vervaardigen van zeer esthetische kronen en driedelige bruggen. IPS e.max ZirCAD MT Multi is niet alleen verkrijgbaar als disc voor de tandtechniek, maar is nu ook beschikbaar voor CEREC- en inLab-systemen

 
Mar
11
2019

Boekjaar 2018

Ivoclar Vivadent realiseert in fiscaal 2018 een verhoging van de omzet. Met een totaal van 810 miljoen Zwitserse frank overtrof het daarmee het fiscal jaar 2017 met 1,3 miljoen Zwitserse frank.

 
Feb
27
2019

IPS e.max ZirCAD Prime: Zirkonium opnieuw gedefinieerd

Slechts enkele merken, zoals IPS e.max van Ivoclar Vivadent, zijn erin geslaagd om de dentale markt te revolutioneren. IPS e.max ZirCAD Prime, het materiaal dat een nieuwe betekenis geeft aan zirkonium.

 
Jan
24
2019

Award for Robert Ganley

Only a few months before changing to the Supervisory Board, Ivoclar Vivadent's CEO Robert Ganley was acknowledged by the American College of Prosthodontists (ACP) for his leadership and service to the dental industry.

 
Jan
21
2019

Bluephase G4

Ze is stijlvol. Ze is betrouwbaar. En ze is slim. De Bluephase G4 is de eerste Bluephase met een automatisch detectiesysteem - voor nog betere uithardingsresultaten.

 
Nov
13
2018

PlanMill-tandartsen krijgen meer keuze

De Tetric CAD-composietblokken en de IPS e.max ZirCAD zirkoniumoxide-materialen zijn nu vrijgegeven voor gebruik met de PlanMill-freesmachines (Planmeca).

 
Sep
26
2018

IPS e.max Wetenschappelijk Raport

De klinische prestaties van vrijwel geen ander tandheelkundig materiaal zijn even grondig gedocumenteerd als die van IPS e.max. Er is nu een wetenschappelijk rapport gepubliceerd met de studieresultaten van de afgelopen 16 jaar.

 
Sep
04
2018

Ivoclar Vivadent kondigt leiderschapstransitie aan

Diego Gabathuler is benoemd tot de nieuwe CEO van Ivoclar Vivadent AG en volgt hiermee Robert Ganley op, die het bedrijf sinds 2003 leidt. Mr. Ganley blijft actief als lid van de Raad van Commissarissen.

 
Sep
04
2018

Geoptimaliseerde mondverzorgingsgel stemt tandheelkundige professionals tevreden

In een onderzoek onder tandartsen en hun teams werd de testdeelnemers gevraagd de mondverzorgingsgel Cervitec Gel te beoordelen. De 193 ingevulde vragenlijsten tonen aan dat gebruikers tevreden zijn met de geoptimaliseerde mondverzorgingsformule van Cervitec Gel.

 
Jul
16
2018

Bluephase Style Black Edition: 999 uithardingslampen met een innovatief design

Het innovatieve en bekroonde ontwerp van de Bluephase Style, is nu beschikbaar in een beperkte oplage als stijlvolle ‘’Black Edition’’. Het aantal is beperkt tot 999 stuks, wat de exclusiviteit van deze speciale editie onderstreept.

Bluephase Style BE
 
Jul
04
2018

Internationale Expert Symposium "De kwaliteit van de esthetiek"

Rome vormde het aantrekkelijke decor voor het International Expert Symposium van dit jaar, georganiseerd door Ivoclar Vivadent. Het vierde evenement van de serie "De kwaliteit van de esthetiek" vond plaats van 15 tot en met 16 juni 2018 in het trendy culturele paleis Parco della Musica in één van de nieuwe architecturale hoogtepunten.

 
Apr
23
2018

Product nieuws

Ivoclar Vivadent heeft de start van een nieuwe operationele Product Portal: ‘’Highlights’’ aangekondigd. Deze portal biedt tandheelkundige en tandtechnische professionals het laatste nieuws over de producten van het bedrijf.

 
Apr
19
2018

Tandheelkundig testinstituut onder de indruk van IPS e.max Press

Het bekende Amerikaanse tandheelkundige testinstituut ''Dental Advisor'' heeft IPS e.max Press geselecteerd als éé van de 2018 Top Award-winnaars in de categorie lange termijn performers. De award werd toegekend, naar aanleiding van een vijf jaar durend onderzoek met 381 restauraties.

 
Mar
22
2018

Ivoclar Vivadent boekjaar 2017

Ivoclar Vivadent sloot het boekjaar van 2017 af met een omzet van 809 miljoen Zwitserse Frank. De omzet steeg met 4,5% in vergelijking met 2016. De groei in lokale valuta bedroeg 3,3%.

 
Mar
01
2018

Composietblokken voor efficiënte esthetische restauraties

De succesvolle Tetric-composietlijn groeit: de nieuwe Tetric CAD-composietblokken zijn nu verkrijgbaar en een complete aanvulling op het brede portfolio van blokken van Ivoclar Vivadent. Met de introductie van Tetric CAD kunnen tandartspraktijken materialen van Ivoclar Vivadent gebruiken voor al hun digitale restauraties.

 
Feb
08
2018

4de Internationale Expert Symposium in Rome

Voor de vierde keer op rij organiseert Ivoclar Vivadent een Internationaal Expert Symposium (IES) voor tandartsen en tandtechnici. Na de zeer succesvolle ééndaagse symposia die eerder gehouden werden in Berlijn (2012), Londen (2014) en Madrid (2016), zal het 4e IES-evenement zich voor het eerst over twee dagen verspreiden.

 
Jan
08
2018

IPS e.max Shade Navigation App

De IPS e.max Shade Navigation-app helpt bij het bepalen van de juiste kleur en het translucentieniveau voor IPS e.max restauraties. Zirkoniumoxide is nu toegevoegd aan de selectie van materialen, die op de app vermeld staan, naast lithiumdisilicaat.

 
Dec
07
2017

Zirkoniumoxide: meer kleuren voor meer flexibiliteit

Op IDS 2017 presenteerde Ivoclar Vivadent het IPS e.max ZirCAD-systeem. Nu is het bestaande assortiment LT- en MT Multi-materialen uitgebreid met nieuwe kleurtinten. Dit maakt het nog gemakkelijker voor gebruikers van zirkoniumoxidediscs en -blokken om een passende tandkleur te verkrijgen

 
Nov
30
2017

Ivoclar Vivadent expands its Corporate Management

Ivoclar Vivadent will strengthen its Corporate Management as of 1 December 2017. Michael Taube will reinforce the Corporate Management Team as Chief Marketing Officer and Diego Gabathuler will join the Corporate Management as Head of Sales for Europe, Middle East and Africa (EMEA).

 
Nov
16
2017

Survey Fluor Protector S

Tandartsen en test teams beoordeelden het Fluor Protector S laksysteem bij deelname aan een enquête. In totaal werden 217 vragenlijsten geëvalueerd en deze toonden aan dat Fluor Protector S de gebruikers overtuigt met zijn kwaliteiten.

 
Nov
14
2017

Zirkoniumoxide: Populair materiaal nu beschikbaar voor chairside gebruik

Ivoclar Vivadent introduceerde de IPS e.max ZirCAD LT-blokken tijdens de IDS 2017. Deze blokken stellen tandartspraktijken in staat om esthetische monolithische zirkoniumoxide-restauraties effectief aan de stoel te vervaardigen. Er worden nu extra kleurentinten geïntroduceerd, die gebruikers nog meer flexibiliteit bieden.

 
Aug
28
2017

IPS Empress Direct

Hoogwaardige esthetische restauraties kunnen een uitdaging vormen voor zelfs de meest ervaren tandarts. Het klinisch bewezen composiet, IPS Empress Direct, biedt een intuïtieve applicatiemethode met een brede selectie kleurtinten. De bewerkingseigenschappen zijn nu verder verbeterd.

 
Jul
14
2017

Overname Kapanu AG door Ivoclar Vivadent

Ivoclar Vivadent AG (Liechtenstein) gaat met de overname van het Zwitserse opstartbedrijf Kapanu AG samenwerken aan de ontwikkeling van innovatieve tandheelkundige toepassingen.

 
Jun
13
2017

Tetric Evo-Line: één oplossing voor alle caviteitsklassen

Voor het eerst zijn de 4 typen composieten beschikbaar in één kit voor uitstekende restauratieve resultaten. Een speciale bijlage met alle mogelijke combinaties en indicaties, maakt de kit compleet.

 
May
15
2017

Beschermende lak Cervitec F bespaart tijd

In een recent onderzoek werden tandartsen en hun teams gevraagd om de nieuwe beschermende vernis Cervitec F te testen en hun bevindingen te delen. In totaal zijn er 279 vragenlijsten ontvangen en geëvalueerd. Uit de resultaten blijkt dat Cervitec F goed wordt ontvangen in de markt.

 
Apr
12
2017

OptraSculpt Next Generation

Ivoclar Vivadent biedt nu een volledig en bewezen OptraSculpt productlijn aan. Het nieuwe modelleerinstrument, OptraSculpt Next Generation, is een innovatief instrument en nu beschikbaar voor het modelleren en vormgeven van composietrestauraties in het posteriorgebied.

 
Apr
03
2017

40 jaar bewezen trouwe dienst

Tijdens de IDS in Keulen, heeft Ivoclar Vivadent de winnaar bekend gemaakt van de internationale ''40 Jaar Programat'' winactie. De eerste prijs is gewonnen door de heer Brinkmann, die in 1976 een P1 oven heeft gekocht en nog altijd operationeel is.

 
Mar
20
2017

Ivoclar Digital

Ivoclar Digital is het merk van Ivoclar Vivadent. Dit nieuwe merk omvat een uitgebreide portfolio van CAD/CAM producten; materialen, freesmachines en ondersteunende diensten voor zowel tandlaboratoria als tandartspraktijken.

 
Mar
20
2017

Viteo Base

Viteo Base is de eerste titanium interface, dat zich richt op de vereisten van het restauratiemateriaal. De interface, vervaardigd door Ivoclar Vivadent, is geschikt voor materialen, die worden verwerkt met CAD/CAM en perstechnologie, zoals IPS e.max en Telio CAD.

 
Mar
20
2017

Programat

Ivoclar Vivadent breidt de functionaliteiten van haar Programat-ovens uit, zodat deze nog meer toepassingsmogelijkheden hebben en gemakkelijker te bedienen zijn. Daarnaast lanceert het bedrijf een nieuwe multifunctionele oven voor tandheelkundige praktijken.

 
Mar
20
2017

PrograMill

Ivoclar Vivadent introduceert vier nieuwe freesmachines. Deze worden samen met de innovatieve materialen en gecoördineerde processen door het nieuwe Ivoclar Digital-productportfolio aangeboden en voldoen aan de strenge normen van moderne tandheelkundige laboratorium- en klinische technologie.

 
Mar
20
2017

Bluephase Style 20i

Bluephase Style 20i is een draadloze, hoogperformante uithardingslamp, die een maximale lichtsterkte combineert met zeer korte uithardingstijden.

 
Mar
20
2017

SR Vivodent S DCL tandenlijn

De natuur creëert de meest prachtige vormen en kleuren en dient als inspiratie voor de nieuwe anterior gebitselementen uit de SR Vivodent S DCL-reeks. Met hun esthetische en prothetische optimalisatie zijn deze gebitselementen ontworpen om de individuele eisen van patiënten van vandaag en morgen te kunnen beantwoorden.

 
Mar
20
2017

Digital Denture

Gebruikers kunnen nu beroep doen op een snelle en betrouwbare digitale methode om monolithische prothesen te ontwerpen, die esthetisch én van hoogwaardige kwaliteit zijn. Discs uit twee materialen staan centraal in dit proces.

 
Mar
20
2017

IPS e.max ZirCAD

IPS e.max is het dynamische en volledige keramische systeem van Ivoclar Vivadent. De reeks wordt nu uitgebreid met zirkoonoxide discs en blokken voor de vervaardiging van natuurlijk ogende restauraties met optimale eigenschappen.

 
Mar
20
2017

Ivoclar Vivadent blijft groeien

Ivoclar Vivadent heeft het boekjaar 2016 afgesloten met verkoopopbrengsten van EUR 723 miljoen (CHF 775 miljoen). De verkoop nam gedurende het afgelopen jaar met 2,1% toe. In lokale valuta uitgedrukt, was de groei 0,6%.

 
Feb
20
2017

Cervitec Gel – geoptimaliseerde formule voor betere mondverzorging

De geoptimaliseerde Cervitec Gel bevat chloorhexidine, fluoride, xylitol en provitamine D-panthenol. De mondverzorging gel van Ivoclar Vivadent helpt om tanden, tandvlees, peri-implantaat weefsel en mondslijmvlies in goede gezondheid te houden

 
Feb
01
2017

Ivoclar Digital – Geconsolideerde digitale expertise

Ivoclar Digital is de naam van een sterk geconcentreerde en nieuwe merknaam, ontwikkeld door Ivoclar Vivadent. Het voorziet tandartsen en tandtechnici met state-of-the-art professionele expertise en deskundigheid in de gehele digitale procesketen. Het concept achter het merk zal worden gepresenteerd op IDS 2017.

 
Jan
23
2017
 
Jan
16
2016

IPS e.max 500 MPa

Gemiddelde biaxiale buigsterkte van 500 MPa is gunstig voor tandartsen, tandtechnici en patiënten

 
Dec
12
2016

Een levendig platform met Praktische Tips voor Tandtechnici

De nieuwe Blog voor én door tandtechnici, in samenwerking met Ivoclar Vivadent biedt een levendig platform met spannende en nuttige informatie over onderwerpen, die van belang zijn voor tandtechnici in hun werk.

 
Dec
12
2016

Een levendig platform met Praktische Tips voor Tandartsen

De nieuwe Blog voor én door Tandartsen, in samenwerking met Ivoclar Vivadent biedt een levendig platform met spannende en nuttige informatie over onderwerpen, die van belang zijn voor tandartsen in hun werk.

 
Dec
05
2016

Digital Press Design - Wax Tree

De functie "Wax Tree" combineert moderne 3D printing technologie met de beproefde perstechnologie. Met behulp van deze methode kunnen IPS e.max pers restauraties gemakkelijk en economisch worden geproduceerd.

 
Nov
24
2016

Variolink Esthetic: klanten zeer tevreden

Uit een enquête, gehouden in drie Europese landen en in de VS, bleek dat Variolink Esthetic gebruikers zeer tevreden zijn. Met name als het gaat om de esthetische en sterk hechtende eigenschappen en het gebruiksgemak van het product.

 
Oct
20
2016

Zenostar: voor hoogwaardige esthetiek en efficiëntie

De voorgekleurde Zenostar MT discs in de kleuren MT 1-4 zijn geschikt voor de efficiënte productie van zirkoniumoxide restauraties. Kleurinfiltratie en vooraf drogen is niet nodig en bespaart kostbare tijd.

 
Oct
10
2016

Programat: Al 40 jaar één stap voor

Programat: Al 40 jaar één stap voor.. De Programat merkovens bestaan 40 jaar. Ivoclar Vivadent introduceerde de allereerste oven met deze naam op de Internationale Dental Show (IDS) in 1977. Voorafgaand aan de lancering, werd het apparaat uitvoerig op de markt getest.

 
Sep
20
2016

Ivoclar Vivadent verzorgt live productdemonstraties met Pieter Ghysens tijdens Dentex 2016

Dentex 2016, dé plek waar de dentale wereld van klanten, concurrenten en belangrijke leveranciers samenkomen, daar is Ivoclar Vivadent óók. Omdat uw tijd schaars is, bezoekt u de beurs het liefste op één dag. Ivoclar Vivadent nodigt u uit op stand 7432, hal 7, voor een kennismaking met onze innovatieve tandheelkundige producten, een ontmoeting met dé experts. Ook profiteert u van 25% DEALS op alle producten*, zodat óók u in 2016 volledig op de hoogte bent ! (*met uitzondering van legeringen)

LOGO DENTEX 2016_NL
 
Sep
02
2016

IPS e.max Ceram Selection: nieuwe Glazuur en Effect massa's

Het nieuwe IPS e.max Ceram Selection assortiment bestaat uit speciale Glazuur en Effect poeders, die worden gekenmerkt door hun levendige kleuren en uitzonderlijke licht - optische eigenschappen.

 
Sep
01
2016

Adhesief met geïntegreerd desensibiliserend effect

Adhese Universal is een ééncomponent en lichtuithardend adhesief voor directe en indirecte bondingprocedures. Adhese Universal is compatibel met alle etstechnieken. Het geïntegreerde desensibiliserend effect voorkomt vloeiende beweging in de dentine tubuli en minimaliseert dus het risico op postoperatieve gevoeligheid.

 
Aug
18
2016

Robert Ganley Listed Among Dentistry’s 10 Most Influential People

Robert Ganley, CEO of Ivoclar Vivadent AG, was being named among dental technology’s 10 most influential people.

 
Jun
17
2016

3e internationale Expert Symposium 2016

Ongeveer duizend tandartsen en tandtechnici uit 47 landen namen deel aan het 3e International Expert Symposium, georganiseerd door Ivoclar Vivadent in de Spaanse hoofdstad Madrid. Dertien gerenommeerde opinieleiders van academische instellingen, tandartspraktijken en laboratoria deelden inzichten in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van' Moderne restauratieve tandheelkunde: Technologie en esthetiek " .

 
Jun
14
2016

IPS e.max Smile Award: Winnaars gehuldigd in Madrid

Aan de vooravond van het 3e Internationale Expert Symposium, georganiseerd door Ivoclar Vivadent in Madrid, werden de winnaars van de IPS e.max Smile Awards 2016 bekend gemaakt en prijzen uitgereikt. De uitgereikte prijs erkent uitzonderlijke prestaties en het werk vervaardigd met IPS e.max.

 
Jun
01
2016

Cervitec F

In het geval van hoge cariësrisico, biedt de nieuwe beschermende Cervitec F – lak een snelle bescherming van het tandoppervlak. Het Cervitec F - laksysteem bevat fluoride, chloorhexidine en cetylpyridiniumchloride (CPC).

 
Apr
15
2016

Finalisten IPS e.max Smile Award bekend

Koplopers voor de award benoemd door expert panel De finalisten voor de IPS e.max Smile Award 2016 zijn geselecteerd. Negen teams kijken uit naar de bekendmaking van de winnaar ‘’beste IPS e.max casus’’.

 
Apr
04
2016

Gebitsprothese reinigingsset met Cervitec Gel

Cervitec Gel is ontworpen voor het reinigen van kunstgebitten en het conditioneren van het tandvlees en mondslijmvlies én het behandelen van natuurlijke tanden.

 
Mar
29
2016

Ivoclar Vivadent: groei in lokale valuta

Ivoclar Vivadent heeft boekjaar 2015 afgesloten met een wereldwijde sales omzet van 759 miljoen CHF (Zwitserse franken). De inkomsten door verkoop in lokale valuta groeide met 5.9 procent in verhouding tot het voorgaande jaar. Echter de omzetstijging, uitgedrukt in Zwitserse franken, is 0,3% lager in vergelijking met het voorgaande jaar als gevolg van de sterke waardestijging van de Zwitserse valuta.

 
Mar
10
2016

Adhese Universal genomineerd met 5 sterren na klinische evaluatie

Het gerenommeerde Amerikaanse vakblad 'Dental Advisor' heeft het Adhese Universal bonding systeem van Ivoclar Vivadent gewaardeerd met een "uitstekende’’ prestatie van 99%, na 1 jaar.

 
Mar
07
2016

SpeedCEM Plus: gebruiksvriendelijk en efficiënt

Professionals willen met materialen werken, die gemakkelijk te gebruiken zijn en flexibiliteit bieden. Ivoclar Vivadent introduceert nu een composietcement, dat meerdere voordelen combineert in slechts één product.

 
Mar
03
2016

Verbeterde plakindex en ondiepere pockets

Studie: Intensieve mondverzorgingsgel verbetert de klinische behandelingsresultaten van peri-implantaire mucositis.

 
Feb
18
2016

Innovatieprijs voor Monobond Etch & Prime

Monobond Etch & Prime is de eerste zelfetsende glas-keramiek primer in de wereld. Sinds de lancering op IDS 2015 in Keulen, zijn al veel gebruikers overtuigd én heeft het een innovatieprijs ontvangen.

 
Jan
25
2016

Stratos

The name Stratos stands for precision articulators that offer convincing quality and ergonomic design. Ivoclar Vivadent supplies a range of equipment that is closely tailored to the needs of the customers. New accessories now provide additional scope for individualization.

 
Nov
27
2015

Veel interesse in de IPS e.max Smile Award

Ongeveer 250 deelnemers uit alle werelddelen hebben zich ingeschreven om te strijden voor de IPS e.max Smile Award 2016. De inschrijvingen lopen nog, maar moeten worden afgerond op 28 februari 2016.

 
Oct
22
2015

Wieland Zenostar MT

Het Wieland Zenostar Zirconia System omvat een reeks op elkaar afgestemde materialen voor het maken van universele zirkoniumoxiderestauraties. Het systeem is uitgebreid met nog een esthetische optie voor monolithische anteriorrestauraties: Wieland Zenostar MT.

 
Oct
22
2015

Programat S1 1600

Bij conventionele sinterovens duurt het sinterproces doorgaans vijf tot acht uur. De nieuwe Programat S1 1600 werkt sneller en efficiënter: hij kan een onderstructuur voor een IPS e.max ZirCAD- of Zenostar MO-kroon binnen 75 minuten sinteren. Dit is mogelijk door een sintertemperatuur tot 1600°C.

 
Oct
22
2015

IPS Style

IPS Style is het eerste metaalkeramiekmateriaal met het gepatenteerde oxyapatiet. Het is ontwikkeld om maximale efficiëntie te bereiken bij het dagelijkse laboratoriumwerk en staat voor gemakkelijke verwerking en een natuurlijk, esthetisch uiterlijk.

 
Oct
22
2015

IPS Ivocolor

IPS Ivocolor, de nieuwe reeks stains- en glansmaterialen kan worden gebruikt in combinatie met de IPS-keramiekmaterialen en Wieland Zenostar. Vanaf nu kunnen tandtechnici uit de voeten met slechts één systeem voor het individueel karakteriseren van vervaardigde restauraties in laboratoria.

 
Oct
22
2015

IPS e.max Ceram

De nieuw ontwikkelde dentine- en incisale materialen uit de reeks IPS e.max Ceram geven translucente onderstructuren het gewenste helderheidsniveau.

 
Oct
22
2015

IPS e.max CAD

Ivoclar Vivadent heeft het IPS e.max CAD-assortiment uitgebreid. Met hun gemiddelde translucentie zijn de nieuwe MT-blokken geschikt voor patiënten waarvoor een hoger helderheidsniveau nodig is. De IPS e.max CAD LT-blokken (lage translucentie) zijn nu verkrijgbaar in het formaat A14.

 
Oct
19
2015

Agreement on patent licensing

Ivoclar Vivadent and H.C. Starck Ceramics GmbH announced today that they have arranged a license agreement that covers zirconium oxide dental blanks and methods of processing those blanks.

 
Oct
01
2015

IPS e.max Smile Award 2016

IPS e.max is het meest bekende en volledig keramische systeem ter wereld.* De fabrikant, Ivoclar Vivadent, organiseert nu een internationale wedstrijd om de meest esthetische tandheelkundige casussen te vinden vervaardigd met IPS e.max

 
Sep
01
2015

De wereld van keramiek

Ivoclar Vivadent heeft een nieuw interactief online platform gelanceerd, waar actuele uitdagingen van tandtechnische laboratoria uitvoerig aan bod komen.

 
Sep
01
2015

Bluephase

Ivoclar Vivadent lanceert de tandheelkundige radiometer Bluephase Meter II en polymerisatielamp Bluephase Style M8

 
Sep
01
2015

OptraGate

Effective retractie van de lippen en wangen gedurende tandheelkundige behandeling- Dee wens van elke clinicus. OptraGate biedt niet alleen relatieve isolatie maar ook een comfortabele oplossing.

 
Jun
08
2015

New Chief Production Officer Markus Heinz

Markus Heinz is the new Chief Production Officer of the Ivoclar Vivadent Group. He succeeds Wolfgang Vogrin, Dipl. Ing., from 1 July 2015, who will retire. Vogrin has headed up the production and logistics of the company since 2002.

 
Apr
14
2015

Adhese Universal Wet & Dry

Het klinische succes van een adhesief hangt vaak af van de techniek van de clinicus. Bij total-ets adhesieven wordt vaak een natte hechtingstechniek gebruikt. Het adhesief moet hierbij worden toegepast op geëtst dentine, enigszins vochtig, om uitdroging te voorkomen. Het is een uitdaging om precies vast te stellen hoe vochtig of hoe droog de dentine moet zijn, om voldoende hechting te krijgen.

 
Mar
09
2015

Verdere verkoop groei voor Ivoclar Vivadent

De algehele inkomsten door verkoop van de Ivoclar Vivadent Group stegen in 2014 naar 761 miljoen Zwitserse Franken. De inkomsten door verkoop in lokale valuta groeide met 4.4 procent in verhouding tot het voorgaande jaar, terwijl de groei in Zwitserse Francs 2 procent bedroeg. Met een ...

 
Mar
09
2015

Tetric EvoFlow Bulk Fill

Het universele composiet, Tetric EvoCeram, heeft zich de al jaren klinisch bewezen. Voortdurende ontwikkelingen dragen bij aan een nieuwe innovatieve lancering op de markt; Tetric EvoFlow Bulk Fill.

 
Mar
09
2015

Monobond Etch & Prime

Juiste conditionering van het restauratieve hechtingsoppervlak is een cruciaal onderdeel van het adhesieve cementeringsproces. Normaal gesproken worden glaskeramische restauraties geconditioneerd door het etsen van het contactoppervlak met hydrofluoridezuur en het vervolgens aanbrengen van een silaan verbindingsmiddel.

 
Mar
09
2015

IPS e.max Press MT

Ivoclar Vivadent breidt de reeks persrohlingen uit met een nieuw translucentie niveau. De nieuwe IPS e.max Press MT zijn monochromatische rohlingen uit de medium translucentie serie. Ze bestaan uit het effectief beproefde materiaal lithiumdisilicaatglaskeramiek en verzekeren langdurig klinisch succes en flexibiliteit gedurende cementatie.

 
Mar
09
2015

KaVo Arctica

Het CAD/CAM systeem van KaVo is nu geauthoriseerd om IPS e.max CAD blokken te frezen. De CAD/CAM systemen van KaVo staan bekend om de hoge precizie en kwaliteit van de productie van dentale restauraties.

 
Mar
09
2015

Programat P710

De nieuwe Programat P710 is voorzien van nieuwe innovaties en kan meer dan alleen bakken. De Digitale Shade Assistant (DSA) zorgt voor een accurate kleurbepaling, een belfunctie en infrarood technologie voor verbeterde proces betrouwbaarheid.

 
Mar
09
2015

SR Vivodent S PE

Het nieuwe design van de anterior tandenmodellen SR Vivodent S PE is geïnspireerd door de natuur met haar mooie kleuren en vormen, een verdere ontwikkeling van de duurzame en succesvolle tandenlijn. Esthetisch en prothetische geoptimaliseerd, ontworpen om te voldoen aan de individuele behoeften van patiënten van nu én morgen.

 
Mar
09
2015

Wieland Zenotec select ion

Wieland Zenotec select ion is een innovatieve freesmachine voor hoge - precisie en functionele resultaten. De nieuwe unit is voorzien van de beproefde Zenotec select eigenschappen, zoals de 8 - disc materiaal wisselaar en is bovendien uitgerust met een innovatief ionisatie systeem.

 
Mar
09
2015

Wieland Digital Denture

Een nieuw proces is in gang gezet om hoge precisie en functionele resultaten te bereiken in een paar stappen: Digital Denture. Deze term beschrijft een uitgebreide workflow voor het vervaardigen van CAD/CAM complete prothesen. Dit proces integreert innovatieve apparatuur, software programma’s en goed op elkaar afgestemde materialen voor tandartsen en tandtechnici.

 
Mar
09
2015

IPS e.max CAD self glaze

IPS e.max CAD self-glaze offers alternative and efficient processing. IPS e.max CAD is the clinically proven lithium disilicate glass-ceramic ideally suitable for manufacturing monolithic restorations featuring a new, alternative and efficient processing technique.

 
Mar
09
2015

Wieland Scanner Portfolio

Al sinds vele jaren, werkt Wieland Dental, een onderneming van de Ivoclar Vivadent Groep, samen met het Deense bedrijf 3Shape, dat gespecialiseerd is in 3D scanners. Tijdens de IDS, werd de moderne scanner porfolio gepresenteerd met vernieuwende technologie.

 
Mar
09
2015

Wieland Digital Press Design

Wieland Digital Denture Press Design, combineert de voordelen van de perstechniek met die van de CAD/CAM technologie. Exclusieve add-on software modules optimaliseren de vervaardiging van IPS e.max Press restauraties.

 
Mar
09
2015

Wieland Digital Press Design

Wieland Digital Press Design combineert de voordelen van de perstechniek met die van de CAD/CAM technologie. Exclusieve add-on software modules voor optimale vervaardiging van IPS e.max Press restauraties.

 
Mar
09
2015

Wieland Zenotec Tools Portfolio

De instrumenten van Zenotec portfolio zijn nu nog meer duidelijk gestructureerd. Speciale nadruk is gelegd op de goed georganiseerde presentatie, die aan de verschillende klantbehoefte voldoet.

 
Feb
02
2015

Ontdek een wereld van innovaties

Ivoclar Vivadent aanwezig tijdens IDS in Keulen met de laatste innovaties. Ontdek een wereld van innovaties! Onder dit motto nodigt Ivoclar Vivadent alle bezoekers uit voor een informatieve toer in de wereld van de tandheelkunde en technologie van morgen. Het bedrijf zal de nieuwste innovaties ...

 
Jan
26
2015

IPS e.max: Gecertificeerde CAD/CAM milling machines garanderen hoogwaardige kwalitatieve restauraties

De duurzame en langdurige samenwerking met innovatieve CAD/CAM partners in de hardware en software sector is een essentieel onderdeel van het succes van Ivoclar Vivadent als een leverancier van CAD/CAM materialen. Deze partners hebben een krachtige bijdrage geleverd aan het succes van IPS e.max CAD, ...

 
Nov
10
2014

Eén machine voor droog frezen én nat slijpen

Zenotec Select hybrid combineert veelzijdigheid met hoge precisie en de nieuwste technologie. Met de innovatieve Zenotec select hybrid, de state-of-the-art vijf assige freesmachine, kunnen tandheelkundige materialen nat en droog gefreesd worden. Er zijn 2 soorten systemen ...

 
Nov
07
2014

For professionals by professionals – SR Nexco goes one step further

For professionals by professionals – SR Nexco goes one step further A new flask has been developed in collaboration with expert users of the press technique. SR Nexco Flask is a new type of flask with the help of which light-curing veneering composites ...

 
Nov
03
2014

Ivoclar Vivadent en Dentsply bereiken akkoord over octrooigeschil

Ivoclar Vivadent en Dentsply bereiken akkoord over octrooigeschil Sinds oktober vorig jaar, is Ivoclar Vivadent verwikkeld in een octrooigeschil in de USA en Duitsland tegen Dentsply International Inc., Dentsply International Inc., Dentsply Prosthetics U.S. LLC en Degudent ...

 
Oct
10
2014

10 jaar evolutie van composieten

Tetric EvoCeram: meer dan 100 miljoen restauraties getuigen van een groot succes. Tetric EvoCeram werd 10 jaar geleden geïntroduceerd als een universeel anterior en posterior composiet. Sindsdien zijn er meer dan 100 miljoen restauraties succesvol geplaatst  ...

 
Oct
03
2014

Zenostar systeem schittert in volle glorie

De uitbreiding van het portfolio, de optimalisatie van proceseigenschappen en de verbeterde coördinatie met de Ivoclar Vivadent producten leiden tot meer voordeel voor klanten in de tandheelkunde. Zenostar is het zirkonium oxide systeem ...

 
Oct
02
2014

Simpel en eenvoudig esthetisch cementeren

Ivoclar Vivadent brengt het nieuwe bevestingscomposiet Variolink Esthetic op de markt. Het nieuwe bevestigingscomposiet Variolink Esthetic is een esthetisch licht- en duaaluithardend composietmateriaal voor de permanente cementatie van hoogwaardige composiet- en keramische ...

 
Oct
01
2014

IPS e.max Press Multi: ’s-werelds eerste polychromatische rohling voor de perstechniek

Een innovatieve en nieuwe persrohling voor hoogwaardige esthetische restauraties, die een levensechte kleurovergang laat zien in één enkele pershandeling. RohlingIPS e.max Press Multi is de eerste polychromatische rohling, die beschikbaar is voor de perstechniek. ...

 
Sep
02
2014

Ivoclar Vivadent opent Wieland demonstratie- en trainingsruimte in Benelux

Met de overname van Wieland Dental in 2013 heeft Ivoclar Vivadent haar productportfolio met volledig keramische digitale productsystemen uitgebreid. In Hoofddorp, Nederland is recent een demonstratie- en trainingsruimte ingericht voor met name gebruikers, tandtechnici en tandheelkundige ...

 
Sep
01
2014

Going all-digital: implantaat restauraties op maat voor CEREC en inLab

Telio CAD A16 zorgt voor meer flexibiliteit en esthetiek bij het maken van implantaat-gedragen tijdelijke restauraties in de overbruggingsfase. De trend naar een volledige digitale workflow is onvermijdelijk. Ivoclar Vivadent heeft het laatste puzzelstukje voor u, wat betreft de ...

 
Jul
15
2021

Functioneel, innovatief en elegant ontwerp

De Bluephase® Style polymerisatie lamp wint bronzen award De Bluephase® Style van Ivoclar Vivadent heeft een bronzen medaille gewonnen tijdens een van de meest prestigieuze ontwerpwedstrijden in de medisch-technologische sector. Met ...

 
Oct
31
2013

Ivoclar Vivadent Files Patent Suit Against Dentsply and DeguDent GmbH

Ivoclar Vivadent, makers of IPS e.max® products, announced today that they have filed a patent-infringement lawsuit in the United States District Court for the District of Delaware against Dentsply International Inc., Dentsply Prosthetics, and DeguDent GmbH.

 
Oct
29
2013

Robert Ganley new Honorary Director of the ACP Education Foundation

The American College of Prosthodontists recognized Ivoclar Vivadent AG CEO Robert Ganley as Honorary Director of the ACP Education Foundation.

 
Oct
28
2013

Settlement of patent suit against Sagemax

Today, Ivoclar Vivadent announced that it has settled its patent infringement lawsuit against Sagemax Bioceramics, Inc. after signing a license agreement.

 
Oct
09
2013

New subsidiary in Russia

Ivoclar Vivadent has founded a subsidiary in Russia, enhancing its presence in growing markets.

 
Sep
26
2013

Ivocerin Report

The new R&D Report from Ivoclar Vivadent focuses on the patented light initiator Ivocerin, which is a component of the sculptable bulk fill composite Tetric EvoCeram Bulk Fill. The Report demonstrates that Ivocerin allows a slightly higher composite opacity due to its high quantum yield. Therefore, a curing depth of 4 mm, esthetics and short curing times are now compatible.

Ivocerin+Report_e
 
Aug
30
2013

Programat CS2

The Programat CS2 is the new Ivoclar Vivadent furnace generation for dentists. With this furnace, crystallization and glaze firing of IPS e.max CAD restorations is easily and quickly accomplished. The modern user interface of the new furnace clearly stands out due to its user friendliness.

 
Aug
30
2013

Programat furnaces P510 and P310

Ivoclar Vivadent proudly presents a new generation of Programat furnaces with the P510 and P310 models. Programat P510 features impressive infrared technology, whilst Programat P310 is characterized by its exceptional user friendliness.

 
Jul
05
2013

Award for Tetric EvoCeram

After a clinical evaluation period of five years, the noted US-based dental test institute The Dental Advisor has given Tetric EvoCeram a top product rating of five out of a possible five points. Furthermore, the test institute selected the composite resin for the "Top Long Term Performer Composite 2013" award.

 
Jul
05
2013

Customer survey Cervitec Gel

German dentists are satisfied with the taste of the oral health care gel Cervitec Gel and would recommend it to their patients. These results have been gathered from a customer survey conducted by Ivoclar Vivadent.

 
Jul
04
2013

Awards show AACD

Ivoclar Vivadent has been recognized for excellence, innovation and leadership in cosmetic dentistry by the American Academy of Cosmetic Dentistry.

 
May
14
2013

New Chief Technology Officer

Dr Thomas Hirt, Director of Organic Chemistry at Ivoclar Vivadent, will succeed Dr Volker Rheinberger as Chief Technology Officer (CTO) at the beginning of June 2013. Dr Rheinberger will step down from day-to-day operations and become a new member of the company’s Supervisory Board.

 
Apr
29
2013

Collaboration with Zimmer/Zfx

Ivoclar Vivadent has again expanded the partnership program with milling centres for digital dental applications. The latest member to the Authorized Milling Partner program is Zimmer/Zfx, an international supplier of CAD/CAM solutions.

 
Apr
22
2013

iF Packaging Design Award 2013

A variety of Ivoclar Vivadent products for direct restorations have received the iF Packaging Design Award 2013.

 
Apr
03
2013

Ground-breaking ceremony for new production plant

In the presence of state and local government officials, Ivoclar Vivadent officially broke ground today for a new production plant at its premises in Bürs, Austria. Due to the increase in production capacity, 30 additional jobs will be created. The investment amounts to around five million euros.

 
Mar
14
2013

Collaboration with Camlog

Ivoclar Vivadent has entered into a collaboration agreement with Camlog under the Authorized Milling Partner program. This collaboration is an opportunity for dental laboratories to capitalize on the strengths of both companies. Whilst Ivoclar Vivadent is a leading company in esthetic prosthetic solutions, Camlog is a leading supplier of implant systems.

 
Mar
11
2013

BioUniversal KFG

BioUniversal KFG is a new universal alloy from Ivoclar Vivadent. The alloy is distinguished by a golden yellow hue and high-expansion characteristics. BioUniversal KFG is especially designed for the milling and telescopic crown technique.

BioUniversal KFG
 
Mar
11
2013

IPS e.max CAD

Ivoclar Vivadent has complemented the range of indications of IPS e.max CAD, the innovative lithium disilicate glass-ceramic for CAD/CAM applications. The following three solutions are available for the digital workflow: Monolithic Solutions, Abutment Solutions and Veneering Solutions.

 
Mar
11
2013

Gingiva Solution

With Gingiva Solution, dental technicians can now benefit from a new overarching system for the design of prosthetic gingival reconstructions in removable and fixed restorations.

 
Mar
11
2013

New product categories

Ivoclar Vivadent has divided its product portfolio into three major categories. This has been done with the aim of making it easier for dental professionals to find their way around the company’s product range. The categories have been created on the basis of the different treatment and working procedures in the dental office and laboratory.

Logo_New categories_e_V
 
Mar
11
2013

The 2012 business year

Ivoclar Vivadent has completed the business year 2012 with a sales increase of 4%. The product segments of all-ceramics, equipment and luting materials were the main forces driving this growth.

 
Feb
08
2013

Fluor Protector S

The new fluoride varnish system Fluor Protector S from Ivoclar Vivadent offers professional protection of teeth against hypersensitivity, caries and erosion.

Fluor Protector S
 
Jan
29
2013

Ivoclar Vivadent at IDS 2013

Ivoclar Vivadent is inspired by a passion for practice-oriented products and market-specific innovations. The company is again demonstrating its innovative strength at this year’s IDS.

 
Jan
16
2013

Multilink Automix System

Ivoclar Vivadent introduces the next generation of the Multilink Automix System for the adhesive cementation technique. The range has been broadened to include a white shade, try-in pastes and the product Air Block Liquid Strip. The formula of the luting composite has been further enhanced to allow excess material to be even more easily removed. The strength of this clinically proven universal cementation system lies in its ability to generate high bonding values that ensure the long-lasting adhesion of the restoration to the tooth structure.

 
Jan
15
2013

Bluephase Style in two new colours

Bluephase Style is a compact high-performance LED curing light. Due to its ergonomic, well-balanced and lightweight design, hands and arms of practitioners are less strained. To make it even more attractive for men and women, Ivoclar Vivadent now offers the light with two new colour elements: blue and pink.

 
Jan
15
2013

Prof Dr Heinrich Kappert retired

After ten years as Sector Manager R&D Technologies at Ivoclar Vivadent, Prof Dr Heinrich Kappert retired in December 2012.

 
Jan
14
2013

OptraSculpt Pad

OptraSculpt Pad is a new modelling instrument from Ivoclar Vivadent with foam pad attachments designed for the non-stick adaptation of composite materials. This instrument allows composite filling materials to be shaped without leaving unwanted marks. Smooth and even restoration surfaces can be achieved with ease. Reference scales on the instrument handle assist in the creation of the desired esthetic results.

 
20. Oct 2021

Succesverhaal; Ivoclar Vivadent kijkt terug op een jaar met het Ivotion Denture System en presenteert nóg meer toepassingsmogelijkheden en nóg meer keuze in gingivakleuren

Het innovatieve Ivotion Denture System van Ivoclar Vivadent zorgde circa een jaar geleden voor een revolutie in de vervaardiging van uitneembare protheses. Dankzij de productiemogelijkheid van implantaatgedragen protheses en de lancering van een nieuwe gingivakleur, heeft het bedrijf vele gebruikers weten te overtuigen, maar ook zijn belofte van voortdurende ontwikkeling van Ivotion Denture System waargemaakt.

 
12. Oct 2021

Breder assortiment; Ivoclar Vivadent verdubbelt het aantal kleuren van SR Vivodent en vervult zo de behoefte van patiënten voor een natuurlijke glimlach.

Het assortiment wordt uitgebreid met nog eens 16 A–D-kleuren plus 4 Bleach-tinten. Dankzij deze uitbreiding wordt het aanbod van SR Vivodent-toepassingen voor partiële en volledige gebitsprotheses - vooral in combinatie met vaste protheses - vergroot.

 
11. Oct 2021

Ivoclar Vivadent presenteert de nieuwe Proxyt in Single Dose-formaat; de ideale oplossing om tanden efficiënt en mild te reinigen en te polijsten.

Het afgelopen jaar heeft het bedrijf de nieuwste generatie Proxyt prophy-pasta geïntroduceerd. Een geoptimaliseerde formule die garanat staat voor een verbeterde verwerking en een langere houdbaarheid. Het bedrijf lanceert nu Proxyt Single Dose; een nieuwe leveringsvorm die twee pasta varianten bevat. De pasta's zorgen voor kortere reinigings- en polijsttijden en voor een gemakkelijke en hygiënische behandeling van alle patiënten.

 
20. Sep 2021

Verhoog de efficiëntie van uw tandartspraktijk; Ivoclar Vivadent introduceert een nieuwe combinatieoven voor snel kristalliseren, sinteren en glazuren.

Al 40 jaar lang presenteert Ivoclar Vivadent met haar serie Programat® steeds opnieuw innovaties op het gebied van tandheelkundige ovens. En dat succesverhaal wordt nu voortgezet met de lancering van de volledig nieuwe Programat CS6. Deze nieuwe combinatieoven kan volkeramische restauraties sneller dan ooit kristalliseren, sinteren en glazuren met ongeëvenaarde esthetische resultaten.

 
10. Oct 2021

Drievoudige efficiëntie; met de nieuwe generatie Adhese Universal VivaPen maakt Ivoclar Vivadent universele bonding in een unieke vorm mogelijk

Ivoclar Vivadent is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van geïntegreerde oplossingen voor hoogwaardige tandheelkundige toepassingen, met een rijk geschakeerde product- en systeemportfolio voor tandartsen* en tandtechnici*. Met Adhese Universal omvat het aanbod van het bedrijf een lichtuithardend 1-componentadhesief voor directe/indirecte voorzieningen en alle etstechnieken. Voor de bonding staat de unieke VivaPen garant. En nu presenteert Ivoclar Vivadent een nieuwe generatie van de applicator in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design.

 
22. Sep 2021

Adhese Universal DC efficiënt in elke situatie. Ivoclar Vivadent presenteert een nieuw duaal uithardend adhesief voor universele toepassingen.

Ivoclar Vivadent een wereldwijd opererend bedrijf dat tandartsen en tandtechnici een uitgebreid scala aan innovatieve producten en systemen biedt. Met Adhese Universal DC presenteert het bedrijf een universeel, duaal uithardend 1-componentadhesief als Single Dose. Dankzij de nieuwe duaaluitharding kan Adhese Universal DC voor vele toepassingen worden gebruikt. Het ideale adhesief voor Variolink Esthetic bij het cementeren van uiteenlopende restauraties en wortelkanaalstiften. Hierdoor kunnen tandartsen profiteren van de uitgebreide mogelijkheden voor directe restauraties en bevestiging van indirecte restauraties.

 
16. Aug 2021

De 25 mm IPS e.max ZirCAD Prime discs zorgen voor uitgebreide mogelijkheden

IPS e.max ZirCAD Prime onderscheidt zich dankzij de voortreffelijke esthetiek en 1.200 MPa. De zirkoniumoxide-schijven zijn nu ook leverbaar met een dikte van 25 mm voor de vervaardiging van restauraties met grote verticale dimensies.

 
06. Sep 2021

Ivoclar Vivadent nodigt dentale professionals uit voor een unieke en positieve klantervaring met innovatieve workflows tijdens de Live Experience Tour 2021 op diverse locaties in Europa

Ivoclar Vivadent is een toonaangevende leverancier van geïntegreerde en slimme oplossingen voor hoogwaardige tandheelkunde. Deze bestaan uit innovatieve workflows van materiaalsystemen voor tandartsen en tandtechnici; waarbij de klant altijd in het middelpunt staat. Het is dan ook niet meer dan logisch, dat er is besloten om samen met hen persoonlijk in gesprek te gaan, dit najaar tijdens de Live Experience Tour 2021 in 14 Europese steden. Tijdens het evenement bieden we naast live lezingen door experts, workflows en productinnovaties ook de mogelijkheid om de internationale productexperts van Ivoclar Vivadent persoonlijk te ontmoeten. Vanaf nu kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor dit unieke event op 10 en 11 december op een duurzame, industriële locatie in een unieke groene omgeving bij Inspyrium in Cuijk (nabij Nijmegen).

 
24. Aug 2021

Intuïtief en intelligent; de IoT-functionaliteit van Ivoclar Vivadent's nieuwe Programat® ovens wordt zeer gewaardeerd

Met de introductie van haar nieuwe serie Programat-ovens heeft Ivoclar Vivadent het Internet of Things (IoT) ingevoerd in het moderne tandtechnische laboratorium. De pers- en keramische ovens van de nieuwste generatie zijn voorzien van intelligente IoT-functionaliteit; tandtechnici kunnen daarmee rekenen op gebruiksgemak en bedrijfszekerheid.

 
29. Jun 2021

A breath of fresh air for digital dental technology: Ivoclar Vivadent and exocad form collaboration

Ivoclar Vivadent, a global market leader in innovative dental solutions based in Liechtenstein, and exocad GmbH (exocad), an Align Technology, Inc. company and leading manufacturer of dental CAD/CAM software, have announced their strategic partnership.

 
03. Jun 2021

Ivoclar Vivadent introduceert de nieuwe Programat S2® sinteroven; betrouwbaar, snel en intuïtief

De nieuwe Programat S2 sinteroven wordt gelijktijdig met de nieuwe generatie van de succesvolle Programat ovenserie op de markt gebracht. Deze nieuwe oven is het resultaat van de consistente doorontwikkeling van zijn voorganger, de Programat S1 1600. Het gaat hier om een compact apparaat, dat garant staat voor uitzonderlijk accurate sinterresultaten, in combinatie met een hoog niveau van gebruiksvriendelijkheid.

 
28. May 2021

IPS e.max ZirCAD LT; snellere resultaten en nóg exactere kleuraanpassing

De veelzijdige en populaire IPS e.max ZirCAD LT discs zijn nu beschikbaar binnen een uitgebreid programma met negen nieuwe kleuren.

 
19. Apr 2021

Pers- en keramiekovens: Ivoclar Vivadent introduceert een nieuwe Programat-generatie met slimme functies en lanceert een aantrekkelijke pre-order campagne

Het succesverhaal van de Programat serie groeit – de tweede generatie is modern, intuïtief en slim. Ivoclar Vivadent viert de lancering van de nieuwe generatie met een voordeel op de eerste 100 pre-orders.

 
26. Feb 2021

De perfecte instap voor het frezen van zirkoniumoxide; de nieuwe PrograMill DRY

PrograMill DRY biedt tandtechnici een betrouwbaar CAD / CAM-systeem, speciaal ontworpen voor het frezen van zirkoniumoxide materialen: flexibel, kosteneffectief en gebruiksvriendelijk.

 
28. Jan 2021

IvoSmile App helpt tandartsen en laboratoria een nieuwe glimlach te visualiseren bij de patiënt

Augmented reality makes it possible: The IvoSmile app from Ivoclar Vivadent enables immediate 3D real-time visualization of esthetic dental treatments for the first time.

 
20. Jan 2021

Ivoclar Vivadent en 3Shape breiden hun samenwerking uit

Ivoclar Vivadent en 3Shape intensiveren hun samenwerking met als doel het ontwikkelen van de best mogelijke mondhygiëneoplossingen voor de gezondheid en het welzijn van patiënten.

 
20. Jan 2021

Ivoclar Vivadent en 3Shape breiden hun samenwerking uit

Ivoclar Vivadent en 3Shape intensiveren hun samenwerking met als doel het ontwikkelen van de best mogelijke mondhygiëneoplossingen voor de gezondheid en het welzijn van patiënten.

 
18. Jan 2021

Ivoclar Vivadent kondigt nieuwe Chief Marketing Officer (CMO) aan

Bringing extensive experience in marketing and brand management for global organizations, Patric Frank will drive the continued expansion of the dental specialists from Liechtenstein as CMO, effective immediately.

 
19. Jan 2021

Ivotion, dé oplossing voor Digital Denture, wint 2020 ACP Product Innovation Showcase Award

Ivoclar Vivadent’s Ivotion Digital Denture System is bekroond met de 2020 American College of Prosthodontics (ACP) Annual Session Innovation Award tijdens het ACP 50th Annual Awards event op 6 november 2020.

 
11. Nov 2020

IDS 2021 - Ivoclar Vivadent host virtueel evenement en Rheinterrassen

Ivoclar Vivadent heeft een uniek concept ontwikkeld om wereldwijd in contact te komen met al haar klanten, dealers en partners buiten de International Dental Show (IDS) in maart 2021.

 
03. Oct 2020

3D Printen in uw digitale lab: de toekomst is nu

Het PrograPrint-systeem kan een meerwaarde voor uw lab betekenen. Maar wat maakt het PrograPrint-systeem nog meer zo bijzonder?

 
03. Sep 2020

Voorproefje van een perfecte glimlach

Sinds maart 2020 is IvoSmile® Orthodontics beschikbaar - de nieuwe app voor orthodontische praktijken van Ivoclar Vivadent. De app is exclusief ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met de 3Shape TRIOS® Treatment Simulator (TTS) van 3Shape en toont patiënten het mogelijke resultaat van een orthodontische behandeling in een virtuele spiegel.

 
18. Aug 2020

Een revolutionaire stap: Ivotion Denture System voor de vervaardiging van uitneembare gebitsprothesen

Met de lancering van het Ivotion Denture System biedt Ivoclar Digital een complete digitale workflow aan voor het vervaardigen van uitneembare gebitsprothesen.

 
29. Jul 2020

IPS e.max Press MT uitgebreid met vijf kleuren

Ivoclar Vivadent breidt het beproefde en betrouwbare perskeramiek IPS e.max Press uit met vijf gangbare kleuren. Het perskeramiek systeem IPS e.max Press – lithiumdisilicaat glaskeramiek LS2) - speelt al meer dan 15 jaar een belangrijke rol in de restauratieve tandheelkunde. De hoge sterkte, de bewezen levensduur en de efficiënte toepassing zijn complementair aan de meesterlijke esthetiek en succesbepalende eigenschappen.

 
03. Jun 2020

IES 2020: Bekijk expert lezingen ''on demand''

Innovatief, interactief en informatief - dit is een beknopte beschrijving van de online versie van het "International Expert Symposium" (IES) van dit jaar, dat werd georganiseerd door Ivoclar Vivadent voor de tandheelkundige industrie. De symposium lezingen zijn nu gratis en online beschikbaar.

 
12. May 2020

IES wordt eind mei als online evenement georganiseerd

Voor het eerst organiseert Ivoclar Vivadent van 25 tot 29 mei 2020 het International Expert Symposium (IES) als een online evenement. Vijf dagen op rij kunnen deelnemers profiteren van de diepgaande kennis en expertise van 16 internationale sprekers onder het motto " Samen succesvol in de tandheelkunde van morgen.''

 
24. Mar 2020

International Expert Symposium 2020 gaat virtueel

Ivoclar Vivadent verplaatst het International Expert Symposium 2020 op 12 en 13 juni naar een online format en virtuele omgeving

 
18. Mar 2020

Tetric Prime - nieuw composiet met superieure verwerkingseigenschappen

Meer dan 500 miljoen geplaatste composietvullingen spreken voor zich

 
26. Feb 2020

Ivoclar Vivadent's Digital Denture Oplossingen staan centraal tijdens de Chicago Midwinter Meeting 2020

Tijdens de Midwinter-bijeenkomst in Chicago, stond Ivoclar Vivadent centraal met de onthulling van een innovatieve monolithische disc voor geavanceerde Digital Denture workflows.

 
31. Jan 2020

IES 2020: Dental experts conferentie in Parijs

Tijdens het International Expert Symposium 2020 (IES) presenteren Ivoclar Vivadent in samenwerking met de Universiteit van Parijs, de nieuwste trends en technologische innovaties in de tandheelkunde van 12 t/m 13 juni 2020.

 
15. Nov 2019

Beperkte oplage beschikbaar: Limited edition - Programat-persoven met IPS e.max uitstraling

Slechts 333 speciale edities van de ovens wereldwijd beschikbaar.

 
15. Nov 2019

Beperkte oplage beschikbaar: Limited edition - Programat-persoven met IPS e.max uitstraling

Slechts 333 speciale edities van de ovens wereldwijd beschikbaar.

 
07. Nov 2019

Innovatieve bewustwordingscampagne met Augmented Reality brengt belang goede mondzorg tot leven

Augmented Reality brengt belang goede mondzorg tot leven. Originele bewustwordingscampagne Ivoclar Vivadent & Henry Schein Dental in Nederland en België

 
04. Oct 2019

“The Quality of Esthetics” conference in Mexico

On 16 and 17 August 2019, the World Trade Center (WTC) in Mexico City was the venue of a very special dental esthetics and oral health event: Ivoclar Vivadent hosted “The Quality of Esthetics” conference, one of the world’s largest dental industry meetings. More than 6300 dental practitioners and academics as well as representatives of various institutions took part in the event.

 
01. Oct 2019

Cervitec Liquid mondspoeling - verbeterde formule beschikbaar

De nieuwe formule van Cervitec® Liquid mondspoeling bevat xylitol en provitamine D-Pathenol en 0.1% chloorhexidine. De mondspoeling is een milde en zachte verzorging voor gevoelig tandvlees, peri-implant weefsel en het mondslijmvlies.

 
16. Dec 2019

Cervitec Liquid: nieuwe formule is een succes!

Met Cervitec Liquid wordt de dagelijkse routine voor mondhygiëne een aangename en verfrissende ervaring. Dit bevestigd recent onderzoek van Ivoclar Vivadent onder ongeveer 150 proefpersonen.

 
23. Sep 2019

Helioseal F Plus - De efficiënte fissuur sealant

Effectieve bescherming voor glazuurpitten en fissuren. Snelle en handige fissuurverzegeling bij kinderen en volwassenen.

 
17. Sep 2019

Onmisbaar in de tandartspraktijk – OptraGate meer dan 100 miljoen keer gebruikt*

Dankzij het speciale ontwerp is de OptraGate mondspreider een polulair item in de tandartspraktijk. Dit ingenieuze, kleine en handige item is vooral comfortabel voor de patiënt. En nu al meer dan 100 miljoen keer verkocht. Ivoclar Vivadent vierde dit succes met de aanwezigheid van internationale gasten op het hoofdkantoor in Schaan (FL).

 
22. Jul 2019

Eenvoudige en tijdsbesparende adhesieve applicatie

Adhese Universal is een klinisch bewezen universeel ééncomponent en lichtuithardend adhesief voor directe-en indirecte bonding en compatibel met alle etstechnieken. De enige universele bonding, beschikbaar in de innovatieve VivaPen voor eenvoudige en tijdbesparende applicatie direct in de mond van de patiënt.

 
06. Jun 2019

Bluephase PowerCure

Bluephase PowerCure is de slimste Bluephase ooit. De nieuwe, krachtige LED-uithardingslamp combineert de betrouwbaarheid van korte uithardingstijden van slechts drie seconden bij gebruik en in combinatie met het 3s PowerCure-productsysteem.

 
03. May 2019

A close guess

Ivoclar Vivadent is honouring the winner of the guessing competition which took place on the occasion of the International Dental Show (IDS) in Cologne. The lucky winner, Robert Arvai from Chur, Switzerland, guessed the closest number and won the first prize, a “golden” Programat EP 5010.

 
02. May 2019

Ivoclar Vivadent en 3Shape starten samenwerking - esthetische tandheelkundige visualisatie technologie met augmented reality

Eerder deze dag kondigden beide bedrijven een samenwerkingsovereenkomst aan. "IvoSmile" van Ivoclar Vivadent, is gebaseerd op augmented reality (AR) en wordt geïntegreerd in softwareapplicaties voor orthodontie en restauratieven van 3Shape om esthetische tandheelkundige behandelingen te visualiseren.

 
29. Apr 2019

Volledige gebitsprotheses : nieuwe posterior gebitselementen

De onderscheidende SR Vivodent S DCL anterior- en de SR Orthotyp S DCL posterior gebitselementen werden twee jaar geleden geïntroduceerd. Ze bieden uitzonderlijke individualiteit voor de partiële en volledige gebitsprotheses in A-D- en Bleach-kleurtinten. Speciaal voor het ‘lingualized occlusion concept’ is nu de SR Ortholingual S DCL beschikbaar.

 
11. Mar 2019

3s PowerCure: De kunst van efficiëntie - met posterieure restauraties

De incrementele laagtechniek is zeer tijdrovend, vooral als het gaat om grote caviteiten. Tandartsen kunnen behandelingstijden nu met meer dan de helft verkorten, met behoud van esthetische resultaten. Het 3s PowerCure productsysteem is de sleutel tot deze efficiëntieverbetering.

 
11. Mar 2019

Zirkoniumoxide: nieuw CAD/CAM blok voor CEREC gebruikers

IPS e.max ZirCAD MT Multi is zirkoniumoxide, ontwikkelt voor de het vervaardigen van zeer esthetische kronen en driedelige bruggen. IPS e.max ZirCAD MT Multi is niet alleen verkrijgbaar als disc voor de tandtechniek, maar is nu ook beschikbaar voor CEREC- en inLab-systemen

 
11. Mar 2019

Boekjaar 2018

Ivoclar Vivadent realiseert in fiscaal 2018 een verhoging van de omzet. Met een totaal van 810 miljoen Zwitserse frank overtrof het daarmee het fiscal jaar 2017 met 1,3 miljoen Zwitserse frank.

 
27. Feb 2019

IPS e.max ZirCAD Prime: Zirkonium opnieuw gedefinieerd

Slechts enkele merken, zoals IPS e.max van Ivoclar Vivadent, zijn erin geslaagd om de dentale markt te revolutioneren. IPS e.max ZirCAD Prime, het materiaal dat een nieuwe betekenis geeft aan zirkonium.

 
24. Jan 2019

Award for Robert Ganley

Only a few months before changing to the Supervisory Board, Ivoclar Vivadent's CEO Robert Ganley was acknowledged by the American College of Prosthodontists (ACP) for his leadership and service to the dental industry.

 
21. Jan 2019

Bluephase G4

Ze is stijlvol. Ze is betrouwbaar. En ze is slim. De Bluephase G4 is de eerste Bluephase met een automatisch detectiesysteem - voor nog betere uithardingsresultaten.

 
13. Nov 2018

PlanMill-tandartsen krijgen meer keuze

De Tetric CAD-composietblokken en de IPS e.max ZirCAD zirkoniumoxide-materialen zijn nu vrijgegeven voor gebruik met de PlanMill-freesmachines (Planmeca).

 
26. Sep 2018

IPS e.max Wetenschappelijk Raport

De klinische prestaties van vrijwel geen ander tandheelkundig materiaal zijn even grondig gedocumenteerd als die van IPS e.max. Er is nu een wetenschappelijk rapport gepubliceerd met de studieresultaten van de afgelopen 16 jaar.

 
04. Sep 2018

Ivoclar Vivadent kondigt leiderschapstransitie aan

Diego Gabathuler is benoemd tot de nieuwe CEO van Ivoclar Vivadent AG en volgt hiermee Robert Ganley op, die het bedrijf sinds 2003 leidt. Mr. Ganley blijft actief als lid van de Raad van Commissarissen.

 
04. Sep 2018

Geoptimaliseerde mondverzorgingsgel stemt tandheelkundige professionals tevreden

In een onderzoek onder tandartsen en hun teams werd de testdeelnemers gevraagd de mondverzorgingsgel Cervitec Gel te beoordelen. De 193 ingevulde vragenlijsten tonen aan dat gebruikers tevreden zijn met de geoptimaliseerde mondverzorgingsformule van Cervitec Gel.

 
16. Jul 2018

Bluephase Style Black Edition: 999 uithardingslampen met een innovatief design

Het innovatieve en bekroonde ontwerp van de Bluephase Style, is nu beschikbaar in een beperkte oplage als stijlvolle ‘’Black Edition’’. Het aantal is beperkt tot 999 stuks, wat de exclusiviteit van deze speciale editie onderstreept.

Bluephase Style BE
 
04. Jul 2018

Internationale Expert Symposium "De kwaliteit van de esthetiek"

Rome vormde het aantrekkelijke decor voor het International Expert Symposium van dit jaar, georganiseerd door Ivoclar Vivadent. Het vierde evenement van de serie "De kwaliteit van de esthetiek" vond plaats van 15 tot en met 16 juni 2018 in het trendy culturele paleis Parco della Musica in één van de nieuwe architecturale hoogtepunten.

 
23. Apr 2018

Product nieuws

Ivoclar Vivadent heeft de start van een nieuwe operationele Product Portal: ‘’Highlights’’ aangekondigd. Deze portal biedt tandheelkundige en tandtechnische professionals het laatste nieuws over de producten van het bedrijf.

 
19. Apr 2018

Tandheelkundig testinstituut onder de indruk van IPS e.max Press

Het bekende Amerikaanse tandheelkundige testinstituut ''Dental Advisor'' heeft IPS e.max Press geselecteerd als éé van de 2018 Top Award-winnaars in de categorie lange termijn performers. De award werd toegekend, naar aanleiding van een vijf jaar durend onderzoek met 381 restauraties.

 
22. Mar 2018

Ivoclar Vivadent boekjaar 2017

Ivoclar Vivadent sloot het boekjaar van 2017 af met een omzet van 809 miljoen Zwitserse Frank. De omzet steeg met 4,5% in vergelijking met 2016. De groei in lokale valuta bedroeg 3,3%.

 
01. Mar 2018

Composietblokken voor efficiënte esthetische restauraties

De succesvolle Tetric-composietlijn groeit: de nieuwe Tetric CAD-composietblokken zijn nu verkrijgbaar en een complete aanvulling op het brede portfolio van blokken van Ivoclar Vivadent. Met de introductie van Tetric CAD kunnen tandartspraktijken materialen van Ivoclar Vivadent gebruiken voor al hun digitale restauraties.

 
08. Feb 2018

4de Internationale Expert Symposium in Rome

Voor de vierde keer op rij organiseert Ivoclar Vivadent een Internationaal Expert Symposium (IES) voor tandartsen en tandtechnici. Na de zeer succesvolle ééndaagse symposia die eerder gehouden werden in Berlijn (2012), Londen (2014) en Madrid (2016), zal het 4e IES-evenement zich voor het eerst over twee dagen verspreiden.

 
08. Jan 2018

IPS e.max Shade Navigation App

De IPS e.max Shade Navigation-app helpt bij het bepalen van de juiste kleur en het translucentieniveau voor IPS e.max restauraties. Zirkoniumoxide is nu toegevoegd aan de selectie van materialen, die op de app vermeld staan, naast lithiumdisilicaat.

 
07. Dec 2017

Zirkoniumoxide: meer kleuren voor meer flexibiliteit

Op IDS 2017 presenteerde Ivoclar Vivadent het IPS e.max ZirCAD-systeem. Nu is het bestaande assortiment LT- en MT Multi-materialen uitgebreid met nieuwe kleurtinten. Dit maakt het nog gemakkelijker voor gebruikers van zirkoniumoxidediscs en -blokken om een passende tandkleur te verkrijgen

 
30. Nov 2017

Ivoclar Vivadent expands its Corporate Management

Ivoclar Vivadent will strengthen its Corporate Management as of 1 December 2017. Michael Taube will reinforce the Corporate Management Team as Chief Marketing Officer and Diego Gabathuler will join the Corporate Management as Head of Sales for Europe, Middle East and Africa (EMEA).

 
16. Nov 2017

Survey Fluor Protector S

Tandartsen en test teams beoordeelden het Fluor Protector S laksysteem bij deelname aan een enquête. In totaal werden 217 vragenlijsten geëvalueerd en deze toonden aan dat Fluor Protector S de gebruikers overtuigt met zijn kwaliteiten.

 
14. Nov 2017

Zirkoniumoxide: Populair materiaal nu beschikbaar voor chairside gebruik

Ivoclar Vivadent introduceerde de IPS e.max ZirCAD LT-blokken tijdens de IDS 2017. Deze blokken stellen tandartspraktijken in staat om esthetische monolithische zirkoniumoxide-restauraties effectief aan de stoel te vervaardigen. Er worden nu extra kleurentinten geïntroduceerd, die gebruikers nog meer flexibiliteit bieden.

 
28. Aug 2017

IPS Empress Direct

Hoogwaardige esthetische restauraties kunnen een uitdaging vormen voor zelfs de meest ervaren tandarts. Het klinisch bewezen composiet, IPS Empress Direct, biedt een intuïtieve applicatiemethode met een brede selectie kleurtinten. De bewerkingseigenschappen zijn nu verder verbeterd.

 
14. Jul 2017

Overname Kapanu AG door Ivoclar Vivadent

Ivoclar Vivadent AG (Liechtenstein) gaat met de overname van het Zwitserse opstartbedrijf Kapanu AG samenwerken aan de ontwikkeling van innovatieve tandheelkundige toepassingen.

 
13. Jun 2017

Tetric Evo-Line: één oplossing voor alle caviteitsklassen

Voor het eerst zijn de 4 typen composieten beschikbaar in één kit voor uitstekende restauratieve resultaten. Een speciale bijlage met alle mogelijke combinaties en indicaties, maakt de kit compleet.

 
15. May 2017

Beschermende lak Cervitec F bespaart tijd

In een recent onderzoek werden tandartsen en hun teams gevraagd om de nieuwe beschermende vernis Cervitec F te testen en hun bevindingen te delen. In totaal zijn er 279 vragenlijsten ontvangen en geëvalueerd. Uit de resultaten blijkt dat Cervitec F goed wordt ontvangen in de markt.

 
12. Apr 2017

OptraSculpt Next Generation

Ivoclar Vivadent biedt nu een volledig en bewezen OptraSculpt productlijn aan. Het nieuwe modelleerinstrument, OptraSculpt Next Generation, is een innovatief instrument en nu beschikbaar voor het modelleren en vormgeven van composietrestauraties in het posteriorgebied.

 
03. Apr 2017

40 jaar bewezen trouwe dienst

Tijdens de IDS in Keulen, heeft Ivoclar Vivadent de winnaar bekend gemaakt van de internationale ''40 Jaar Programat'' winactie. De eerste prijs is gewonnen door de heer Brinkmann, die in 1976 een P1 oven heeft gekocht en nog altijd operationeel is.

 
20. Mar 2017

Ivoclar Digital

Ivoclar Digital is het merk van Ivoclar Vivadent. Dit nieuwe merk omvat een uitgebreide portfolio van CAD/CAM producten; materialen, freesmachines en ondersteunende diensten voor zowel tandlaboratoria als tandartspraktijken.

 
20. Mar 2017

Viteo Base

Viteo Base is de eerste titanium interface, dat zich richt op de vereisten van het restauratiemateriaal. De interface, vervaardigd door Ivoclar Vivadent, is geschikt voor materialen, die worden verwerkt met CAD/CAM en perstechnologie, zoals IPS e.max en Telio CAD.

 
20. Mar 2017

Programat

Ivoclar Vivadent breidt de functionaliteiten van haar Programat-ovens uit, zodat deze nog meer toepassingsmogelijkheden hebben en gemakkelijker te bedienen zijn. Daarnaast lanceert het bedrijf een nieuwe multifunctionele oven voor tandheelkundige praktijken.

 
20. Mar 2017

PrograMill

Ivoclar Vivadent introduceert vier nieuwe freesmachines. Deze worden samen met de innovatieve materialen en gecoördineerde processen door het nieuwe Ivoclar Digital-productportfolio aangeboden en voldoen aan de strenge normen van moderne tandheelkundige laboratorium- en klinische technologie.

 
20. Mar 2017

Bluephase Style 20i

Bluephase Style 20i is een draadloze, hoogperformante uithardingslamp, die een maximale lichtsterkte combineert met zeer korte uithardingstijden.

 
20. Mar 2017

SR Vivodent S DCL tandenlijn

De natuur creëert de meest prachtige vormen en kleuren en dient als inspiratie voor de nieuwe anterior gebitselementen uit de SR Vivodent S DCL-reeks. Met hun esthetische en prothetische optimalisatie zijn deze gebitselementen ontworpen om de individuele eisen van patiënten van vandaag en morgen te kunnen beantwoorden.

 
20. Mar 2017

Digital Denture

Gebruikers kunnen nu beroep doen op een snelle en betrouwbare digitale methode om monolithische prothesen te ontwerpen, die esthetisch én van hoogwaardige kwaliteit zijn. Discs uit twee materialen staan centraal in dit proces.

 
20. Mar 2017

IPS e.max ZirCAD

IPS e.max is het dynamische en volledige keramische systeem van Ivoclar Vivadent. De reeks wordt nu uitgebreid met zirkoonoxide discs en blokken voor de vervaardiging van natuurlijk ogende restauraties met optimale eigenschappen.

 
20. Mar 2017

Ivoclar Vivadent blijft groeien

Ivoclar Vivadent heeft het boekjaar 2016 afgesloten met verkoopopbrengsten van EUR 723 miljoen (CHF 775 miljoen). De verkoop nam gedurende het afgelopen jaar met 2,1% toe. In lokale valuta uitgedrukt, was de groei 0,6%.

 
20. Feb 2017

Cervitec Gel – geoptimaliseerde formule voor betere mondverzorging

De geoptimaliseerde Cervitec Gel bevat chloorhexidine, fluoride, xylitol en provitamine D-panthenol. De mondverzorging gel van Ivoclar Vivadent helpt om tanden, tandvlees, peri-implantaat weefsel en mondslijmvlies in goede gezondheid te houden

 
01. Feb 2017

Ivoclar Digital – Geconsolideerde digitale expertise

Ivoclar Digital is de naam van een sterk geconcentreerde en nieuwe merknaam, ontwikkeld door Ivoclar Vivadent. Het voorziet tandartsen en tandtechnici met state-of-the-art professionele expertise en deskundigheid in de gehele digitale procesketen. Het concept achter het merk zal worden gepresenteerd op IDS 2017.

 
23. Jan 2017
 
16. Jan 2016

IPS e.max 500 MPa

Gemiddelde biaxiale buigsterkte van 500 MPa is gunstig voor tandartsen, tandtechnici en patiënten

 
12. Dec 2016

Een levendig platform met Praktische Tips voor Tandtechnici

De nieuwe Blog voor én door tandtechnici, in samenwerking met Ivoclar Vivadent biedt een levendig platform met spannende en nuttige informatie over onderwerpen, die van belang zijn voor tandtechnici in hun werk.

 
12. Dec 2016

Een levendig platform met Praktische Tips voor Tandartsen

De nieuwe Blog voor én door Tandartsen, in samenwerking met Ivoclar Vivadent biedt een levendig platform met spannende en nuttige informatie over onderwerpen, die van belang zijn voor tandartsen in hun werk.

 
05. Dec 2016

Digital Press Design - Wax Tree

De functie "Wax Tree" combineert moderne 3D printing technologie met de beproefde perstechnologie. Met behulp van deze methode kunnen IPS e.max pers restauraties gemakkelijk en economisch worden geproduceerd.

 
24. Nov 2016

Variolink Esthetic: klanten zeer tevreden

Uit een enquête, gehouden in drie Europese landen en in de VS, bleek dat Variolink Esthetic gebruikers zeer tevreden zijn. Met name als het gaat om de esthetische en sterk hechtende eigenschappen en het gebruiksgemak van het product.

 
20. Oct 2016

Zenostar: voor hoogwaardige esthetiek en efficiëntie

De voorgekleurde Zenostar MT discs in de kleuren MT 1-4 zijn geschikt voor de efficiënte productie van zirkoniumoxide restauraties. Kleurinfiltratie en vooraf drogen is niet nodig en bespaart kostbare tijd.

 
10. Oct 2016

Programat: Al 40 jaar één stap voor

Programat: Al 40 jaar één stap voor.. De Programat merkovens bestaan 40 jaar. Ivoclar Vivadent introduceerde de allereerste oven met deze naam op de Internationale Dental Show (IDS) in 1977. Voorafgaand aan de lancering, werd het apparaat uitvoerig op de markt getest.

 
20. Sep 2016

Ivoclar Vivadent verzorgt live productdemonstraties met Pieter Ghysens tijdens Dentex 2016

Dentex 2016, dé plek waar de dentale wereld van klanten, concurrenten en belangrijke leveranciers samenkomen, daar is Ivoclar Vivadent óók. Omdat uw tijd schaars is, bezoekt u de beurs het liefste op één dag. Ivoclar Vivadent nodigt u uit op stand 7432, hal 7, voor een kennismaking met onze innovatieve tandheelkundige producten, een ontmoeting met dé experts. Ook profiteert u van 25% DEALS op alle producten*, zodat óók u in 2016 volledig op de hoogte bent ! (*met uitzondering van legeringen)

LOGO DENTEX 2016_NL
 
02. Sep 2016

IPS e.max Ceram Selection: nieuwe Glazuur en Effect massa's

Het nieuwe IPS e.max Ceram Selection assortiment bestaat uit speciale Glazuur en Effect poeders, die worden gekenmerkt door hun levendige kleuren en uitzonderlijke licht - optische eigenschappen.

 
01. Sep 2016

Adhesief met geïntegreerd desensibiliserend effect

Adhese Universal is een ééncomponent en lichtuithardend adhesief voor directe en indirecte bondingprocedures. Adhese Universal is compatibel met alle etstechnieken. Het geïntegreerde desensibiliserend effect voorkomt vloeiende beweging in de dentine tubuli en minimaliseert dus het risico op postoperatieve gevoeligheid.

 
18. Aug 2016

Robert Ganley Listed Among Dentistry’s 10 Most Influential People

Robert Ganley, CEO of Ivoclar Vivadent AG, was being named among dental technology’s 10 most influential people.

 
17. Jun 2016

3e internationale Expert Symposium 2016

Ongeveer duizend tandartsen en tandtechnici uit 47 landen namen deel aan het 3e International Expert Symposium, georganiseerd door Ivoclar Vivadent in de Spaanse hoofdstad Madrid. Dertien gerenommeerde opinieleiders van academische instellingen, tandartspraktijken en laboratoria deelden inzichten in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van' Moderne restauratieve tandheelkunde: Technologie en esthetiek " .

 
14. Jun 2016

IPS e.max Smile Award: Winnaars gehuldigd in Madrid

Aan de vooravond van het 3e Internationale Expert Symposium, georganiseerd door Ivoclar Vivadent in Madrid, werden de winnaars van de IPS e.max Smile Awards 2016 bekend gemaakt en prijzen uitgereikt. De uitgereikte prijs erkent uitzonderlijke prestaties en het werk vervaardigd met IPS e.max.

 
01. Jun 2016

Cervitec F

In het geval van hoge cariësrisico, biedt de nieuwe beschermende Cervitec F – lak een snelle besc